Steaua n-are liniște nici după ce a fost desemnată campioană în Liga 4. Rapid amenință: ”Te poți duce cu gândul și la alte chestii. Poate atacăm acest lucru, vrem să se joace play-off-ul.” Ovidiu Burcă și Daniel Pancu contestă decizia AMFB

Autor: Andrei PASCU Publicat: 15 Jul. 2020, 18:54 Actualizat: 15 Jul. 2020, 19:02 Liga 4
Steaua n-are liniște nici după ce a fost desemnată campioană în Liga 4. Rapid amenință: ”Te poți duce cu gândul și la alte chestii. Poate atacăm acest lucru, vrem să se joace play-off-ul.” Ovidiu Burcă și Daniel Pancu contestă decizia AMFB

Steaua a fost desemnată campioană în Liga 4 București, dar rivalii de la Rapid nu văd cu ochi buni decizia luată de Asociația Municipală de Fotbal București. Giuleștenii consideră că hotărârea nu este una corectă, în ciuda contextului actual, și că trebuia să se organizeze un turneu în urma căruia câștigătoarea să meargă la barajul pentru Liga 3. Ovidiu Burcă a mers atât de departe cu declarațiile încât a punctat faptul că sunt șanse ca echipa pe care o reprezintă să facă recurs asupra deciziei.

Ovidiu Burcă: ”Noi ne gândim să atacăm acest lucru și vrem să se joace play-off-ul, pentru că nu e deloc în regulă ce s-a întâmplat”

Burcă a făcut trimitere la echipa a doua a Rapidului, că ar fi putut să joace în play-off-ul care desemează campioana în Liga 4 București. Din precizările lui Marian Lumânare, președintele AMFB, hotărârea a fost luată ca urmare a circumstanței dificile din cauza noului coronavirus și nu a fost vorba de avantajarea uneia dintre participante.

N-ai cum să dai o asemenea decizie numai pentru că îi întrebi pe unii dacă pot sau nu să respecte protocolul. Avem un regulament, un protocol medical, cine nu poate să îl respecte, nu se prezintă la meci și pierde cu 0-3. E simplu. Noi am chemat echipa de o lună și jumătate la pregătire, am făcut 3 teste, eram pregătiți de joc. Pentru ei ar fi fost o foarte bună ocazie să arate ce pot.

Nu e deloc normal să se întâmple asta, când două echipe și-au manisfestat posibilitatea să joace în play-off. Am rămas surprins de această decizie, care este total anapoda. Noi ne gândim să atacăm acest lucru și vrem să se joace play-off-ul, pentru că nu e deloc în regulă ce s-a întâmplat. S-a luat decizia mult prea ușor, e cusută cu ață albă, pe repede înainte. Te poți duce cu gândul și la alte chestii. Trebuie să jucăm și cine e mai bun să se califice la baraj. De ce să ni se ia nouă dreptul de a lupta pentru a ajunge în Liga 3, doar din cauză că unii nu vor sau nu pot să respecte protocolul medical?! Trebuie să se joace play-off-ul! Asta e măsura corectă!”, a declarat Ovidiu Burcă pentru Gsp.

Daniel Pancu: ”Rapidul îndeplinea toate condiţiile medicale şi e clar că suntem dezavantajaţi”

La rândul său, Daniel Pancu, președintele Rapidului, nu s-a ferit nici el din a expune opinia contra cu privire la faptul să Steaua a fost desemnată campioană. Conducătorul a precizat că echipa a doua a giuleștenilor îndeplinea ușor criteriile medicale impuse prin protocolul medical și vede decizia ca pe una care avantajează Steaua.

Nu ştiu cum a fost luată această decizie. Noi ne dorim foarte, foarte mult să se joace pe teren. Centrul de Copii şi Juniori al Rapidului, care a fost înfiinţat odată cu renaşterea primei echipe, a început să dea roade. Sunt copii buni, altfel s-ar dezvolta dacă am juca în Liga a 3-a. Important este ca promovarea să se obţină pe teren. Aşa cum este la Liga a 2-a să fie şi la Liga a 4-a. Obiectivul nostru este ca noi să promovăm. Rapidul îndeplinea toate condiţiile medicale şi e clar că suntem dezavantajaţi, a declarat Daniel Pancu pentru Digi Sport.

Miercuri, 15 iulie, Asociația Municipală de Fotbal București a anunțat că nu se va mai juca nici măcar un meci în acest sezon din Liga 4, iar echipa clasată pe primul loc, Steaua, e desemnată campioană și se califică la barajul pentru Liga 3. În primă fază, se decisese ca întrecerea să se termine printr-un play-off între primele patru clasate, dar modul în care a evoluat pandemia de COVID-19 i-a făcut pe oficialii AMFB să regândescă strategia.

COMUNICATUL FRF și CLASAMENTUL FINAL al Ligii a 4-a București, ediția 2019/2020 le poți vedea AICI.

Foto: CSA Steaua București 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 15 Jul. 2020, 18:54 Actualizat: 15 Jul. 2020, 19:02 Liga 4
Pe aceeași temă