Phoenix Buziaș a câștigat prima manșă a barajului cu CSO Turceni. ”Vialli” a scos un penalty, ratat de două ori. La final a fost scandal, cu antrenorul gorjenilor implicat

Anda DELIU 19 Jun. 2022, 01:26 Liga 4
Phoenix Buziaș a câștigat prima manșă a barajului cu CSO Turceni. ”Vialli” a scos un penalty, ratat de două ori. La final a fost scandal, cu antrenorul gorjenilor implicat

Phoenix Buziaș s-a impus cu scorul de 2-0 în prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3, cu CSO Turceni, partidă disputată, sâmbătă, 18 iunie, la Lugoj, pe stadionul Tineretului.

Scorul putea fi mult în avantajul campioanei din Timiș, care a dominat clar meciul, dar a avut și penalty ratat, chiar la două faze, cu fault obținut de un jucător porelict după celebrul Gianluca Vialli.

Pe final, nervii au cedat, iar antrenorul campioanei din Gorj s-a ales cu cartonaș roșu.

Buziașul a condus clar ostilitățile în manșa tur a barajului cu CSO Turceni

Pe stadionul Tineretului s-au strâns spre 1000 de oameni, o asistență destul de numeroasă pentru bătrâna arenă bănățeană. Teoretic, antrenorul gazdelor este Sorin Tomoș, dar, practic, toate indicațiile le-a dat directorul tehnic Cosmin Petruescu, ultima dată antrenor în Liga 2 la Ripensia.

Din primele minute, s-a văzut clar cine este ”șeful”, Phoenix, care a dominat clar echipa din Turceni. În minutul 11 s-a marcat primul gol. Alexandru Birău, fotbalist trecut și pe la Poli, a marcat cu capul după o lovitură liberă bătută de Răzvan Rus, cel care a fost coleg la juniorat cu Marius Marin, venit și el să privească partida. Timișenii au mai cerut un penalty, peste două minute, iar până la pauză, Marian Musteța a avut un șut care a trecut razant peste transversală.

Primarul Filimon a marcat, ”Vialli” a obținut penalty, spiritele s-au încins

Dominarea categorică a formației gazdă a continuat și în repriza secundă. În minutul 58, diferența a crescut, după ce primarul din comuna cărășeană Măureni, Brian Filimon, a marcat.

Scorul putea căpăta proporții în minutul 88, când Valentin Grigore a obținut un penalty. Fotbalistul născut în 1986 a jucat mulți ani în San Marino și este poreclit în fotbalul timișean ”Vialli”.

Mădălin Stancu, alt fost polist, a executat, portarul Adrian Popescu a respins, dar executantul a fost pe fază și a trimis în poartă. S-a dat repetare, deoarece portarul nu a avut un picior pe linie, iar Popescu a apărat din nou!

Pe final, antrenorul Viorel Cojocaru s-a rățoit spre banca gazdelor și a ieșit un mic scandal, iar tehnicianul oaspete și un oficial al Buziașului netrecut pe raport, venit de pe tunel, au fost eliminați.

Cosmin Petruescu voia mai multe goluri în dreptul Phoenixului

Adevăratul antrenor al echipei, Cosmin Petruescu, ar fi vrut o diferență mai confortabilă pentru retur.

”O victorie meritată, o victorie muncită, dar să nu uităm că este doar pauza jocului. Este prima manșă. Deocamdată nu am realizat nimic. E adevărat că avem 51 la sută după acest joc. Sentimentele sunt oarecum amestecate. Pe de o parte, fericit și bucuros pentru victorie. Pe de altă parte, poate puțin dezamăgit că nu am înscris de multe ori. Indiferent dacă era 3-0, cred că soarta calificării se va juca în retur. E adevărat că aveam un avantaj mai consistent. Una peste alta, îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru modul cum au gestionat acest meci. Nu a fost deloc ușor. Căldură destul de mare. Au fost inteligenți, poate nu ne-au ieșit întotdeauna execuțiile tehnice, dar și-au dorit foarte mult și merită toate aprecierile noastre. Genul acesta de meciuri se câștigă, nu se joacă. Pentru noi era important să câștigăm. Dacă reușeam să o facem la o difernență mai clară, era și mai bine, dar importantă era victoria. Mădălin este cel mai bun executant de la 11 metri al nostru, atât la antrenamente, cât și în meciurile oficiale. Nu a fost să fie. Îl felicit pentru evoluția pe care a avut-o, chiar dacă nu a reușit să înscrie de la 11 metri”, a declarat Petruescu.

Cum a ajuns directorul tehnic să dea indicații

Altfel, Petruescu recunoaște că a ajuns să dea indicații pe parcursul sezonului.

”Nu sunt antrenor, sunt director tehnic. E adevărat că, fără să vreau, de foarte multe ori, poate mă depășesc oarecum atribuțiunile. M-am implicat foarte mult, atât din punct de vedere afectiv, cât și profesional la acest club. Altele au fost datele problemei în momentul în care am discutat, dar, una peste alta, cred că împreună cu Sorin am făcut o treabă bună până acum și sperăm să facem treabă și mai bună în continuare. Tot ce s-a realizat până acum la Buziaș este rezultatul muncii în echipă. Atât a staffului tehnic, cât și a lotului de jucători și staff administrativ”, a mai spus lugojeanul Cosmin Petruescu.

Eliminat, antrenorul oaspeților nu a mai venit la declarații. Returul dintre Phoenix Buziaş și CSO Turceni se va disputa sâmbăta viitoare, de 17:30, la Turceni.

Phoenix Buziaş (Timiș) – CSO Turceni (Gorj) 2-0

Phoenix Buziaș: Bota – Popescu, A. Rus, R. Rus, Birău, Nanu, Ferțu, Artimon, Marian Musteța, Podină, Filimon
Au mai intrat: Stancu, Dobra, Manta, Grigore, Marius Musteța
Antrenor: Sorin Tomoș

CSO Turceni: Popescu – Mainerici, Tudorache, Olteanu, Dăianu, Șschiopu, Trică, Scurtu, M. Gîlceavă, Unguru, Mohora
Au mai intrat: Bușe, Goșa, A. Lupu, S. Lupu, Tufiș
Antrenor: Viorel Cojocaru

Stadion: Municipal (Lugoj – Timiş); Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Cristian Gheorghe Mureșan (Cavnic – Maramureş); Observatori: Mihai Jivan (Arad) și Raluca Elena Şerban (Popeşti – Vâlcea).

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-tur-ale-barajului-de-promovare-in-liga-3-se-vor-disputa-doar-19-nu-21-astfel-ca-stim-deja-primele-doua-echipe-care-au-dreptul-sa-participe-in-noul-sezon-al-celui-de-al-treilea-esalon-19235210

https://liga2.prosport.ro/liga-4/olimpic-zarnesti-si-inter-stars-sibiu-au-incheiat-la-egalitate-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-dupa-ce-brasovenii-au-inscris-inca-din-secunda-20-promovarea-se-decide-la-sibiu-19235246

https://liga2.prosport.ro/liga-3/19235241-19235241

https://liga2.prosport.ro/liga-4/primele-doua-echipe-promovate-in-liga-3-silvicultorul-maieru-si-gloria-baneasa-profita-de-problemele-campioanelor-din-bihor-si-tulcea-si-urca-in-esalonul-superior-fara-sa-mai-joace-baraj-19235168

https://liga2.prosport.ro/liga-4/phoenix-buzias-a-devenit-campioana-matematica-a-judetului-timis-dupa-un-succes-obtinut-fara-90-de-minute-de-joc-cu-becicherecu-mic-adversarul-pe-care-il-va-intalni-la-barajul-de-promovare-in-liga-3-19233308

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cso-turceni-a-izbutit-eventul-in-judetul-gorj-oltenii-intalnesc-un-adversar-dificil-in-baraj-de-promovare-in-liga-3-va-fi-greu-dar-nu-imposibil-19233931

Anda DELIU 19 Jun. 2022, 01:26 Liga 4
Pe aceeași temă