Membrii AMFB îl ”distrug” pe președintele Marian Lumânare și dau un sfat echipei Steaua: ”Poate ataca hotărârea Comitetului de Urgență, pentru că este nulă” | EXCLUSIV

Alin GRIGORE 03 Jun. 2020, 08:09 Liga 4
Membrii AMFB îl ”distrug” pe președintele Marian Lumânare și dau un sfat echipei Steaua: ”Poate ataca hotărârea Comitetului de Urgență, pentru că este nulă” | EXCLUSIV

Decizia Asociației Municipale de Fotbal București (AMFB) de a continua campionatul Liga 4 cu un play-off format din primele patru clasate după 18 etape înregistrate înainte de suspendarea sezonului din cauza pandemiei a inflamat spiritele în fotbalul bucureștean. ProSport a stat de vorbă cu Ilie Drăgan, fost candidat la șefia FRF, în prezent președinte al clubului de fotbal 3 Kids Sport.

Drăgan susține că acel Comitet de Urgență întrunit de președintele AMFB, Marian Lumânare, nu e legal și îi sfătuiește pe cei de la CSA Steaua să atace această decizie.

„Observând comunicatul agresiv și dictatorial al celor de la AMFB, care nu țin cont deloc de contextul în care ne aflăm, am zis să amintesc conducerii Asociației situația ilegală în care se află aceasta, trimițând pe mailul secretariatului o adresă din partea clubului 3 KIDS Sport, ca membru afiliat AMFB.

Anume, de aproximativ 2 ani de zile AMFB funcționează fără un Comitet Executiv complet, adică fără 2 vicepreședinti. Aceștia, împreună cu președintele AMFB, formează Comitetul Executiv de Urgență. Comitet care la rândul lui poate lua orice decizie. Pe lângă faptul că acest lucru este aberant, acordându-i-se prea mare putere unui Comitet Executiv de Urgență, această hotărâre a Comitetului de Urgență este nestatutară”, spune Ilie Drăgan.

„Cam tot ce se întâmplă la AMFB e ilegal. Comitetul nu e întrunit corect, ședințele nu au loc așa cum ar trebui, vicepreședinții AMFB lipsesc. Lista e lungă. Dacă autoritățile statului își fac timp să facă o vizită la AMFB, atunci se va lăsa cu capete tăiate! Dacă nu chiar și cu lucruri mai grave de atât” – susține un alt membru AMFB din Liga 4 București

Ilie Drăgan: „Hotărârea Comitetului de Urgență este nulă!”

Fostul candidat la președinția FRF și a AMFB a explicat de ce e nestatutară hotărârea AMFB: „La articolul 35 din Statutul AMFB se menționează clar cine face parte din acest Comitet și totodată cum se pot lua hotărâri. Astfel, o hotărâre poate fi luată doar prin votul a minim doi membri ai Comitetului Executiv de Urgență. Prin urmare, cum AMFB nu are decât un membru, adică Marian Lumânare – președinte ales, această hotărâre a Comitetului Executiv de Urgență este nulă.

Întrebarea este dacă există o astfel de hotărâre?! Și dacă există, cum s-a făcut convocarea Comitetului Executiv de Urgență? Marian Lumânare s-a convocat pe el însuși? Mai trebuie menționat faptul că Marian Lumanare a rămas președintele AMFB ca urmare a respingerii tuturor celorlalte candidaturi, iar tabelul de prezență cu cei care au votat la Adunare nu a fost dat citirii, facilitând astfel prezența în sală a unor persoane care au votat, dar nu aveau acest drept”.

Sfat prețios pentru CSA Steaua

Ilie Drăgan îi sfătuiește pe cei de la CSA Steaua, echipă care voia să se „înghețe” campionatul și să fie declarată câștigătoare, să conteste ultima hotărâre a AMFB.

„Orice club dorește, inclusiv CSA Steaua, poate ataca această hotărâre a Comitetului Executiv de Urgență pentru că ea fie nu există, fie este nestatutară! Eu am solicitat celor de la AMFB să ne comunice hotărârea în care sa apară numele membrilor, funcțiile și semnăturile. Nu cred ca vor răspunde la această solicitare într-un mod profesionist”, a încheiat Drăgan.

Adresa formulată de Ilie Drăgan

Anunțul AMFB privind competițiile pe care le organizează

„Liga 4 va continua, atunci când măsurile impuse de Guvern vor putea fi îndeplinite, printr-un turneu play-off între primele patru echipe clasate, în formatul aprobat în august 2019, câștigătoarea acestui turneu urmând a reprezenta municipiul București la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Având în vedere că ocupantele locurilor al patrulea și al cincilea se află la egalitate de puncte, acestea vor disputa un meci de baraj, într-o singură manșă, câștigătoarea acestuia urmând a ocupa locul al patrulea și a avea dreptul de a participa la turneul sus-menționat.

Restul jocurilor nedisputate, contând pentru ediția 2019-2020, nu vor mai avea loc, clasamentul, de la locul al șaselea în jos, urmând a fi cel din momentul opririi jocurilor. De asemenea, având în vedere că nicio echipă din Liga 5 nu va promova în ediția 2020-2021 a Ligii 4, niciuna dintre participantele în editia 2019-2020 a Ligii 4 nu va retrograda”, se arată pe site-ul oficial al Asociației Municipale de Fotbal București.

Alin GRIGORE 03 Jun. 2020, 08:09 Liga 4
Pe aceeași temă