Lumânare, președintele AMFB, răspuns clar pentru Florin Talpan! ”Ar fi mai simplu să dau titlul Stelei, fără bătăi de cap. Nu putem lua o decizie la cald la dorința domnului Talpan sau a CSA” | EXCLUSIV

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 20 May. 2020, 11:14 Liga 4
Lumânare, președintele AMFB, răspuns clar pentru Florin Talpan! ”Ar fi mai simplu să dau titlul Stelei, fără bătăi de cap. Nu putem lua o decizie la cald la dorința domnului Talpan sau a CSA” | EXCLUSIV

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a depus, marți, o solicitare la Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) prin care cere ca Steaua să fie desemnată campioana Ligii a 4-a București și să meargă direct la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Dorința colonelului de justiție vine în contextul în care tot fotbalul din România a fost oprit pentru o perioadă din cauza pandemiei de coronavirus. Astăzi, Talpan și Marian Lumânare, președintele AMFB, au purtat și o convorbire telefonică în care juristul CSA a prezentat argumentele pentru care Steaua ar trebui desemnată campioană. Lumânare a vorbit și cu ProSport despre răspunsul pe care i l-a dat telefonic lui Talpan, urmând ca miercuri să-i ofere o poziție oficială din partea AMFB.

„O să răspund solicitării domnului Talpan în cursul acestei zile. Am avut o discuție cu acesta, e prietenul meu. I-am spus că-l înțeleg. E un militar care luptă pentru CSA Steaua. Dar acum nu putem lua o decizie la cald din dorința domnului Talpan sau a Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Avem niște recomandări făcute de FRF, chiar dacă avem autonomie. Condițiile actuale sunt mai greu de îndeplinit de echipele din Liga 4. Am avut o ședință cu echipele de pe primele șase locuri.

E posibil ca în momentul în care vom relua competițiile măsurile să fie mai relaxate și costurile să nu mai fie atât de mari. E posibil să reîncepem în luna iulie, până atunci se pot modifica multe. Avem un scenariu și pentru luna iunie. Dar nu le pot da celor de la Steaua titlul de campionat. I-am spus și domnului Talpan că mi-ar fi mai simplu să dau titlul Stelei, fără bătăi de cap.

Noi nu ne putem compara cu Suceava. Toate cluburile de la noi vor să joace. Nu pot ține cont doar de părerea echipei de pe primul loc”, a declarat Marian Lumânare pentru ProSport.

Lumânare: „De unde să mai luăm bani acum, că suporterii nu vor mai veni?”

Întrebat dacă motivul pentru-și dorește să facă play-off-ul pe București e reprezentat de sumele mari primite de la echipele participante, Marian Lumânare a explicat: „De unde să mai luăm bani acum, că suporterii nu vor mai veni? Vânzarea biletelor se exclude. Trebuie să plătim chirie, trebuie să plătim firma de pază. Anul trecut în Regie am zis că vindem bilete și au făcut dezastru acolo. Televiziunea nu plătește absolut niciun leu. Ce câștigă AMFB-ul? E o taxă de participare, atât. Cel mai bine pentru AMFB și pentru mine ar fi să desemnăm o campioană și stăm liniștiți. E mult mai simplu să avem o finalitate în momentul de față, dar nu putem. Ce-ar fi să merg eu la FRF să spun că am stabilit campioana?”.

„L-am ascultat pe domnul Talpan și i-am spus că nu pot proceda așa. Am primit și de la suporterii Stelei o hârtie în care scrie că-și doresc să joace direct la baraj. Nu e atât de simplu. Așteptăm de la Guvern lămuriri. În cazul în care ne e imposibil să respectăm ce ne impune Guvernul, atunci ridicăm mâna… Dar noi ne vom consulta mereu cu cluburile”
Marian Lumânare, președinte AMFB

Ce a cerut, concret, Talpan de la AMFB

  • AMFB trebuie să oprească campionatul Ligii 4 și să desemneze Steaua București drept câștigătoarea sa, având în vedere pericolul pandemiei COVID-19.
  • Cazuri în care s-a procedat la fel: Liga 4 din Suceava a fost oprită de AJF Suceava, iar echipa de pe locul 1 a fost declarată câștigătoare.
  • În Liga a 3-a, FRF le-a acordat echipelor Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) titlul de campioană a seriei din care făcea parte, promovându-le automat în Liga 2. Aerostar Bacău ocupa prima poziție, la o distanță de 7 puncte de locul 2, în timp ce Craiova avea 13 puncte față de a doua clasată.

 

Autor: Alin GRIGORE Publicat: 20 May. 2020, 11:14 Liga 4
Pe aceeași temă