Victoria Traian a mai făcut un pas spre barajul de promovare în Liga 3

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 11:15 Ligi județene

În cele cinci partide ale etapei a 18-a a Ligii a IV-a brăilene de fotbal, o singură echipă și-a valorificat avantajul terenului propriu, două s-au impus în deplasare, iar în alte două meciuri s-au consemnat remize. Viitorul Ianca a câștigat la „masa verde” partida cu Avântul Mircea Vodă, grupare care s-a retras din campionat. S-au marcat 18 goluri, 10 de către formațiile gazdă, 8 de către cele care au evoluat în deplasare.

Pandurii Tudor Vladimirescu a fost singura echipă care a învins în propriul fief, iar Jianu et compania au relizat scorul etapei, 6-1, în disputa cu „lanterna roșie” Voința Găiseanca. După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 1-1, liderul, Victoria Traian a marcat de două ori în partea secundă și s-a impus cu 3-1 la Voința Vișani. În urma acestui succes Victoria Traian a mai făcut un pas spre barajul de promovare în Liga a III-a.

Echipa de pe locul al doilea, Viitorul Însurăței s-a impus cu 1-0 în partida cu Sportul Chiscani, unicul gol al derby-ului de pe stadionul Chimia fiind marcat de Alexandru Cotigă în minutul 62. Stars a condus în două rânduri la Gloria Movila Miresii, însă în final meciul s-a încheiat nedecis, 2-2. Tot un rezultat de egalitate s-a consemnat și la Cazasu între Victoria și CS Făurei.

Victoria Traian a acumulat 49 de puncte și și-a consolidat poziția de lideră, pe locul al doilea se află Viitorul Însurăței cu 41 de puncte, iar pe al treilea, Stars Brăila, cu 38 de puncte.

Rezultatele și marcatorii etapei a 18-a:

Victoria Cazasu – CS Făurei 1-1 (0-0)
Luchian (60) / Ciurea (88)
Gloria Movila Miresii – Stars Brăila 2-2 (2-2)
Băndărică (13), Spiță (22) / M. Iordache (5), Pascu (16)
Voința Vișani – Victoria Traian 1-3 (1-1)
Puiu (32) / Tureac (2), Ciocan (53), Veber (88)
Pandurii Tudor Vladimirescu – Vointa Gaiseanca 6-1 (1-0)
Fătu (7), Tănase (52), Andrieș (58), Mititelu (62), Petcu (66), Jianu (73) / Bădără (69)
Sportul Chiscani – Viitorul Însurăței 0-1 (0-0)
Cotigă (62)
Viitorul Ianca – Avântul Mircea Vodă 3-0 / Omologat


Optimile Cupei României la fotbal

Astăzi, de la ora 17:00, au loc meciurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României la fotbal – faza județeană Brăila. Sorții au decis ca încă din această fază să se întâlnească între ele protagonistele Ligii a IV-a. Astfel, Sportul Chiscani, locul al patrulea, va evolua pe teren propriu în compania liderei, Victoria Traian, iar Pandurii Tudor Vladimirescu va primi vizita ocupantei locului al doilea, Viitorul Însurăței.

Singura formație de pe podiumul Ligii a IV-a care a avut șansă la tragerea la sorți a fost Stars Brăila, aceasta urmând să joace pe stadionul Progresul cu echipa de pe locul al 10-lea, din seria întâi a Ligii a V-a, Speranța Măxineni.

Ambele echipe din Ianca au șanse la calificare în următoarea fază a Cupei României, echipa din Liga a IV-a urmând să întâlnească pe stadionul Ștefan Vrăbioru o colegă de eșalon, Voința Vișani, în timp ce satelitul Viitorul Ianca II poate să treacă în deplasare de Romgal Romanu.

Programul complet al meciurilor:

Sportul Chiscani – Victoria Traian
Victoria Old Boys Însurăței – Voința Făurei Sat
Viitorul Cireșu – Victoria Cazasu
Stars Brăila – Speranța Măxineni
Viitorul Ianca – Voința Vișani
Stanriz Stăncuța – Comagrim Dudești
Pandurii Tudor Vladimirescu – Viitorul Însurăței
Romgal Romanu – Viitorul II Ianca

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 11:15 Ligi județene
Pe aceeași temă