Unicat în România: etapă de campionat disputată fără arbitri și tușieri. Conflict între noul șef al AJF Sălaj și cavalerii fluierului din județ

Mihai Andries 23 Mar. 2015, 17:25 Ligi județene

Returul Ligii 4 Sălaj a început spectaculos, asta deoarece majoritatea cavalerilor fluierului au boicotat competiția și au refuzat să se prezinte la meciuri. Dintre cele șapte partide care au fost programate în etapa a XIV-a a campionatului județean al Sălajului, cinci au avut doar arbitru la centru, însă nu și asistenți.

Astfel, Sportul Sălăjean anunță că la partidele de la Jibou, Bălan, Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei și Bobota s-a apelat la jucători, persoane din stafful cluburilor, medicul prezent la stadion sau chiar și la simpli spectatori pentru a oficia la linie. În celelate două meciuri ale etapei, unde nu au venit nici măcar centrali, problemele au fost mai mari, în condițiile în care meciul Benfica Ileanda – Real Crișeni nu s-a jucat deloc,  reprezentanții celor două echipe solicitând deja daune financiare către AJF Sălaj.

În schimb, la Nușfalău s-a ajuns la un compromis, astfel că meciul dintre echipa locală CS Barcău și AS Chieșd a fost condus la centru de către observatorul Zoly Ardelean. Conform sursei citate, la această situație s-a ajuns ca urmare a conflictului iscat între noul șef al AJF Sălaj, Daniel Sabou și cavalerii fluierului din județ.

Aceștia din urmă s-au declarat indignați de o serie de declarații făcute de Sabou la mijlocul lunii trecute, atunci când, în cadrul unor emisiuni TV, ar fi susținut că „arbitrii sunt nepregătiți, nu cunosc regulamentul, știu doar să fugă, n-au obiective etc”. Ulterior, în Adunarea Generală a AJF Sălaj din data de 21.02.2015, acesta a mai afirmat că „unii arbitri n-au nicio treabă cu această activitate și o fac doar pentru cei 50-60 lei câștigați la o deplasare”.

Răspunsul acestora a venit la acea vreme, sub forma unui comunicat-protest, apărut în presa locală, inclusiv în Sportul Sălăjean. Între timp, lucrurile nu s-au liniștit, iar cavalerii fluierului din Sălaj au decis să nu se mai prezinte la meciuri.

Daniel Sabou (foto, dreapta) a fost recent ales în funcția de președinte al AJF Sălaj, dar numirea sa a fost contestată. În momentul în care a devenit președinte AJF, Sabou era managerul clubului CS Viitorul care evoluează în competițiile oficiale organizate de forul județean. Cum noul președinte nu a renunțat la funcțiile ocupate la CS Viitorul, se pune acum problema conflictului de interese

Mihai Andries 23 Mar. 2015, 17:25 Ligi județene
Pe aceeași temă