Un nou eurogol pentru Bănel! Frații Nicoliță fac spectacol la Brăila

Marius ANGHEL 18 Oct. 2016, 11:49 Ligi județene
Un nou eurogol pentru Bănel!** Frații Nicoliță fac spectacol la Brăila

CS Făurei a câștigat la scor, 6-0, disputa cu satelitul Daciei Unirea din cadrul etapei a 9-a a Ligii a IV-a Brăila. Cel mai bun jucător de pe teren a fost Bănel Nicoliță. Cu toate că a jucat pe postul de fundaș central, fostul internațional a participat la aproape toate fazele ofensive ale formației sale, a marcat un eurogol și a dat două pase de gol.

În ciuda ploii căzute pe toată durata jocului desfășurat la sfrâșitul săptămânii, prima repriză a meciului de la Făurei a fost una spectaculoasă și a depășit cu mult valoarea acestui eșalon. În minutul 7, Bănel Nicoliță s-a distrat cu flancul dreapta al apărării oaspeților, a centrat în fața porții, iar Daniel Percă a făcut inutilă intervenția portarului Mitrea și a deschis scorul. Stelian Nicoliță, în două rânduri, și Omer Vlad au trecut apoi pe lângă majorarea scorului, iar în minutul 29 Bănel Nicoliță a șutat înșelător de la marginea careului și Mitrea a prins mingea în doi timpi din fața lui Pungă.

Dacia Unirea II a făcut un joc de așteptare și putea egala în minutul 31, însă portarul gazdelor a fost la post și a reținut mingea șutată de Marin Iordache. Stelian Nicoliță a ratat în minutul 45 ultima ocazie a gazdelor. Repriza a doua s-a jucat într-un singur sens, spre poarta lui Mitrea, iar CS Făurei a înscris de cinci ori, însă a ratat cel puțin tot atâtea ocazii rarisime de gol. La cinci minute de la reluare, după o acțiune personală, Pungă a marcat pentru 2-0. Gazdele au rămas în jumătatea adversă de teren, iar în minutul 56, după o pasă de la fratele său, Stelian, Bănel Nicoliță a șutat de la 20 de metri în vinclul porții lui Mitrea, mingea a lovit transversala și a poposit în plasă. Era deja 3-0 pentru CS Făurei.

Reușita a patra a gazdelor a fost tot o bijuterie de gol, iar autorul lui a fost Stelian Nicoliță. Lansat de Bănel la marginea careului advers, Stelian Nicoliță l-a driblat pe Mitrea ieșit în întâmpinare și a șutat cu piciorul stâng în vinclul colțului lung. După un un doi cu Omer, Vlad Pungă a marcat pentru 5-0, iar ultimul gol al partidei a fost semnat de Bardaș. Ocazii mari au mai irosit Stelian Nicoliță, Omer, Vlad și Bardaș.

În urma acestei victorii CS Făurei a acumulat 25 de puncte, cu nouă mai mult decât a doua clasată, însă în etapa următoare echipa manageriată de Bănel Nicoliță va sta.

Surpriză la Șuțești

După o serie de opt etape în care nu a cunoscut gustul eșecului, Voința Șuțești a făcut primul pas greșit din acest campionat, a pierdut cu 1-0 pe teren propriu în fața unei formații de mijlocul clasamentului, Viitorul Ianca. Oaspeții au reușit să marcheze în minutul 2 prin Răzvan Iacob și și-au păstrat acest avantaj fragil până la finalul partidei, deși din minutul 35 au evoluat cu un jucător mai puțin pe teren.

Victoria Traian a fost echipa care și-a creat mai multe ocazii în partida de la Viitorul Însurăței, însă elevii lui Viorel Ciucașu nu s-a ales decât cu un singur punct din această deplasare.

Victoria Cazasu, pentru care Oaie și Banciu au realizat câte o „dublă”, s-a impus cu 5-0 în partida de pe teren propriu cu Voința Vișani.

Meciul de la Tichilești s-a încheiat nedecis, 3-3, toate golurile fiind marcate în repriza a doua.

După nouă etape, podiumul se prezintă astfel: 1 CS Făurei 25 puncte, 2 Voința Șuțești 16 puncte (golaveraj: 26-9), 3 Victoria Traian 16 puncte (22-8).

Rezultatele și marcatorii etapei a 9-a:

Dunărea Tichilești – Gloria Movila Miresii 3-3 (0-0)
Novac (51, 63, 73) / Ștergărel (60), Spiță (84), Dumitrana (89)
CS Făurei – Dacia Unirea 2 Brăila 6-0 (1-0)
Percă (7), Pungă (50, 61), B. Nicoliță (56), S. Nicoliță (58), Bardaș (79)
Voința Șuțești – Viitorul Ianca 0-1 (0-1)
Iacob (2)
Victoria Cazasu – Voința Vișani 5-0 (3-0)
Oaie (15, 22), Banciu (41, 55), Coadă (61)
Viitorul Însurăței – Victoria Traian 0-0

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 18 Oct. 2016, 11:49 Ligi județene
Pe aceeași temă