Suspendări record în Tulcea după meciul dintre Delta și Granitul. Dorel Zaharia, out 12 etape

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 18:51 Ligi județene

Fostul jucător al echipelor Steaua, Gaz Metan, Urziceni, Bistrița, FC Brașov sau Săgeata Năvodari, Dorel Zaharia, a făcut în weekend-ul trecut cea mai mare eroare din cariera de fotbalist. Ajuns la echipa Granitul Babadag, în Liga a IV-a Tulcea, experimentatul fotbalist a cedat în „finala campionatului” cu Delta Dobrogea Tulcea, scor 1-2, și a fost eliminat, urmând a sta pe tușă 12 etape. Alături de el, alți trei jucători, Vasile Șicu, Costel Petre și Cornel Ciobanu, au primit aceeași pedeapsă.

Împreună cu o mare parte din conducerea clubului Granitul Babadag, Zaharia a fost suspendat pentru „incitare, bruscare și constrângerea oficialilor”, așa cum și-a motivat decizia Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Tulcea.

Conducătorii Granitului, suspendați și ei drastic

Neputincioși pe teren în meciul de duminică, tulcenii de la Granitul au încercat să recupereze din valoare prin a pune presiune pe brigada de arbitrii brăileni. Ziarul de Tulcea scrie că, atât în timpul meciului cât și după fluierul final, o parte din conducerea Babadagului i-a agresat verbal pe „cavalerii fluierului”, la final fiind evacuați de jandarmi după ce, practic, au sărit la bătaie. În acest caz, Comisia de Disciplină a decis suspendarea pe o perioadă de 6 luni a directorului tehnic al Granitului, Mihai Guliu – pentru injurii și incitare la violență, suspendarea pentru 12 etape a antrenorului Pantelie Alempe, pentru injurii, bruscare și refuzul de a părăsi terenul. Deasemenea, președintele „scandalagiilor”, Bănica Constantin, a fost suspendat pentru 4 luni din cauza injuriilor aduse oficialilor și incitare la violență.

Culmea, nemulțumirile celor de la Babadag au fost împotriva arbitrului, deși Comisia de Disciplină, după analiza video a partidei, a fost de acord cu faptul că acesta a greșit grav în finalul partidei când nu a acordat un penalty clar la jucătorul Deltei Dobrogea, Bârlădeanu, acesta primind eronat al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu.

Învingătoare, Delta Dobrogea Tulcea și-a adjudecat titlul de campioană în Liga a IV-a și va juca barajul de promovare în Liga a III-a pe data de 21 iunie, de la ora 18:00, la Brăila. Adversarul va fi campioana din Constanța, CFR Constanța sau CS Eforie.

Foto: Ziarul de Tulcea

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 18:51 Ligi județene
Pe aceeași temă