S-a răzgândit Bănel! Nicoliță vrea să revină în Liga 1 după ce în ultimul an a fost conducător-jucător la CS Făurei. „Voi avea o echipă până pe 10 ianuarie”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2016, 10:21 Ligi județene
S-a răzgândit Bănel!** Nicoliță vrea să revină în Liga 1 după ce în ultimul an a fost conducător-jucător la CS Făurei.

Bănel Nicoliță (31 de ani) e aproape de revenirea în Liga 1, fostul fotbalist al Stelei anunțând că până pe 10 ianuarie speră să-și găsească o echipă care să-l readucă în centrul atenției. Mijlocașul a evoluat în ultima perioadă în Liga a 4-a Brăila, la CS Făurei, echipă pe care o și manageriază și vrea să o promoveze în Liga 3.

Lăsat liber de contract de Viitorul lui Hagi la începutul acestui sezon, mijlocașul dreapta a mers în Liga 4, la CS Făurei, unde a îndeplinit funcția de conducător-jucător, dar nu poate sta departe de Liga 1. Ajuns la 31 de ani, Bănel a declarat că are șanse mari să se întoarcă în prima divizie a fotbalului românesc, sperând ca până la data reluării pregătirilor de iarnă să găsească o echipă la care să joace: „Încă nu am nimic sigur, nu e normal să spun. O să vedeți, sper să găsesc cât mai repede, până pe 10 ianuarie să am o echipă. Orice echipă e o variantă pentru mine. Îmi doresc să joc din nou”, a spus Nicoliță, citat de DigiSport.

Cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la doar 250.000 de euro, Bănel a intrat într-un con de umbră după experiența de la Saint Etienne, de unde a plecat în vara lui 2014. A semnat, apoi, cu Viitorul, dar evoluțiile sale au fost departe de cele care l-au consacrat în perioada petrecută la Steaua, motiv pentru care Hagi a decis să renunțe la serviciile sale, preferând să folosească pe postul lui un fotbalist crescut în propria academie.

Pentru echipa sa actuală, CS Făurei, Bănel Nicoliță a înscris multe goluri în prima parte a campionatului, deseori fiind și pasator decisiv pentru fratele său, Stelian. CS Făurei a încheiat prima parte a Ligii a 4-a Brăila pe primul loc, cu 43 de puncte, cu 8 mai multe față de a doua clasată Victoria Traian. Echipa manageriată de Nicoliță a câștigat 14 meciuri și a remizat într-unul în totalul de 15 partide desfășurate, iar golaverajul este de departe cel mai bun din campionat, 76-11.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2016, 10:21 Ligi județene
Pe aceeași temă