Remiză cu scântei albe, violete și albastre între Ghiroda și ASU Poli

Marius ANGHEL 29 Mar. 2014, 19:38 Ligi județene

Cel mai așteptat joc al primăverii din Liga a IV-a a avut de toate. Spectacol pe margine, adrenalină în teren și momente controversate. Până la urmă ASU Politehnica a remizat la Ghiroda, scor 1-1, după ce a deschis scorul și și-a dus numeroșii fani pe culmile extazului. Egalul nu i-a mulțumit nici pe timișoreni, nici pe gazde, dar avantajați de rezultat sunt alb-violeții, care rămân lideri cu un avans de cinci puncte.

„Susținere necondinționată / În stilul de altădată”, a fost mesajul coregrafiei Peluzei Sud la Ghiroda. Cu o oră înainte de joc cele două mini-tribune ale „Comunalului” din Ghiroda, precum și cele mai bune locuri de lângă garduri, din spatele lor, dar și de pe ele, erau ocupate. Peste o mie de oameni au vizionat la început spectacolul din sectorul oaspeților, unde fumul violet a semnalizat sărbătoare fotbalistică în Banat. Pe teren, fazele de fotbal au întârziat să apară, datorită încrâncenării. A fost un adevărat derby al promovării și totul a indicat acest lucru. Observatorul Tanasoglu, mai catolic decât Papa, brigada de B și un arbitru de rezervă, în premieră la D!, au fost măsurile de siguranță ale AJF-ului, …până la urmă s-a greșit mult și mărunt. Totuși, de apreciat organizarea amfitrionilor, al căror antrenor suspendat a negociat cu vecinul un loc la balcon pentru a da indicații.

Tulcan și Ionaș au dat primele semne ale hotărârii alb-violeților de a tranșa jocul. Dacă ei nu au avut succes, portarul Toma era să scape un balon aparent simplu în poartă după 20 de minute de joc. La poarta cealaltă Baranyi a țintit vinclul în minutul 28, dar Burtic s-a opus, pentru ca apoi Mediop să reia peste. Tensiunea din primele minute s-a lăsat cu câte două galbene de fiecare parte. Cu zece minute înainte de pauză Ghinescu a fost la un pas de a ajunge un balon în fața porții, dar s-a intrat cu 0-0 la cabine.

Tensiune și gol încasat pe final

Cel mai periculos om al gazdelor, africanul Mediop avea să centreze imediat după pauză ideal pentru Baranyi, iar vârful mult curtat al Ghirodei a reluat pe lângă dintr-o poziție excelentă. Golul avea să vină prima dată în poarta lui Toma. La prima atingere, nou intratul Sergiu Iorgovan a reluat cu capul imparabil din centrarea excelentă a lui Ghinescu (min. 60) și, precum în cântece, Peluza Sud a „explodat”. După gol însă jocul a devenit mai închis, au apărut din nou intrările dure iar Mediop a fost iertat de un al doilea galben, cartonașe mai puteau să vadă și oaspeții ce-i adevărat.

Finalul părea să aparțină tot lui ASU Poli, Iorgovan fiind din nou aproape de gol. După niște atacuri care însă nu anunțau mare lucru, în careul dinspre stradă Andrei l-a găsit pe Filimon la colțul lung, iar fostul antrenor al Gătaiei a împins balonul în poartă. Mai erau cinci minute de joc și ambele echipe au mai avut ocazii. Tensiunea și-a spus cuvântul pentru Pătrașcu în ultimul minut, care a văzut „roșu” direct, se pare, după un gest nesportiv.

S-a încheiat 1-1, un rezultat care până la urmă avantajează oaspeții, în ciuda frustării de a primi gol pe final, ASU Poli își poate face deja calculele pentru baraj. Bineînțeles, cu condiția să nu se mai împiedice de două ori.

CS Ghiroda: Toma – I. Popa (65′ Filimon), B. Andrei, C. Popa, Mureșan (83′ Gh. Costescu) – Dragodan (65′ Stanciu), Budur, Boangheș, Pătrașcu – Mediop, Baranyi. Antrenor: Alin Miloș.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Neagoie, Rebenciuc (85 ‘ Călin), Popoviciu (cpt.), Ghinescu (68′ Făgețan) – Tulcan (79′ Vucea), Ionaș (58′ Iorgovan). Antrenor: Paul Codrea.

Senegalezul Ghirodei, propus de Mansour la ACS Poli

Codrea regretă punctele pierdute pe final la Ghiroda

Antrenorul lui ASU Poli nu a reușit să iasă învingător și în retur în fața echipei din localitatea copilăriei. Paul Codrea nu a fost mulțumit doar cu un punct la Ghiroda, dar recunoaște că echipa sa a ieșit mai bine din cel mai așteptat duel al primăverii în Liga a IV-a Timiș.

1-1 la Ghiroda, după 3-0 în tur pentru ASU Poli, e până la urmă un bilanț mulțumitor pentru timișorenii alb-violeți. „În primul rând vreau să-mi felicit băieții pentru dăruire, ambiție. Am avut meciul în mână, din păcate un gol dintr-o fază confuză a făcut să nu plecăm cu cele trei puncte. Felicit și echipa gazdă pentru că a dovedit că e o echipă bună, puternică, și rezultatul acesta ne avantajează. Rămânem la cinci puncte, e clar că pentru ei e un handicap, dar încă avem meciuri grele în deplasare și probabil că ei speră în continuare ca noi să facem pași greșiți. Trebuie să rămânem concentrați și să jucăm ca înainte”, a declarat Paul Codrea după joc.

Tehnicianul trupei de pe „Știința” s-a arătat încântat de aportul publicului la jocul de azi. Ghiroda având cu siguranță o audiență record la terenul „Comunal”. „Nu cred, sincer, că va mai fi un meci la Ghiroda cu atâta lume. Chiar am fost în tur la ei la un meci și erau zece oameni, acum cred că a fost record absolut”, a concluzionat Codrea. ASU Poli totalizează 59 de puncte în Liga a IV-a după 22 de etape.

VEZI ce spune antrenorul Ghirodei, Alin Miloș, despre lupta la promovare

Sursa: Sport9.ro
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 29 Mar. 2014, 19:38 Ligi județene
Pe aceeași temă