Pandurii, vânați de „vulturi”

21 Jun. 2012, 18:43 Ligi județene

Campioana Timișului a trecut din nou de Pandurii Cerneți, după ce în urmă cu cinci ani mehedințenii erau învinși de Mama Mia Becicherecu Mic (scor 5-2). Diferența a fost de asemenea de trei goluri și pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița în 2012, Lugojul dominând partida de la un capăt la altul și ratând ocazie după ocazie până spre final.

CSM Lugoj și-a respectat statutul de favorită în teren. Timișenii au fost precauți înaintea partidei, au sosit la Reșița cu o zi înainte de meci pentru a lua pulsul Văii Domanului. Cernețiul nu a contat practic în jocul de baraj, singura emoție reală la poarta lui Micșa fiind oferită de Mătăsăreanu după 13 minute, însă șutul acestuia a fost reținut. În rest a fost o sarabandă a ratărilor din partea celor echipați miercuri în alb-negru. Tulcan și Lucian Stoica precipitându-se de fiecare dată când golul era în zare, adică în minutele 6, 10, 19, 30 și 33, ale primei reprize. Și nu au fost singurii ratangii ai Lugojului. Mehedințenii au încercat să schimbe ceva pe finalul reprizei dar au rămas și în inferioritate numerică, Ungureanu văzând al doilea galben. Misiunea celor de CSM Lugoj fiind astfel ușurată.

Antrenor, jucător, marcator

Chiar și în superioritate numerică timișenii au continuat seria șuturilor imprecise. Ceea ce l-a determinat pe antrenorul Cosmin Stan să intre în teren, ca jucător. Iar tehnicianul Lugojului avea să nimerească bara după numai trei minute de la intrare (53′). Cu trecerea timpului „pandurii” au stat mai mult la orizontală, crampele de tot felul și fiecare contact părea să fie resimțit la maxim de olteni. Echipa în control a găsit până la urmă drumul spre gol, printr-un puști de pe bancă. Beniamin Dobra marcând din careu după ce mingea i-a revenit din bară la șutul colegului său, Ardelean (min. 68). Un nou raid al lugojenilor s-a încheiat cu gol peste două minute, când fundașul Pele l-a faultat pe Ardelean iar de această dată Dobra a transformat din penalty. Dacă Tulcan a arătat că nu e ziua lui în fața porții, antrenorul Cosmin Stan a apărut la finalizare și a plonjat la firul ierbii pentru un scor de forfait. Cernețiul a fost practic un adversar care doar și-a făcut apariția la baraj și nimic mai mult.

„Nu am simțit nevoia să intru neapărat, dar probabil pentru că am ratat foarte mult în prima repriză și ratările au venit de la jucători cu experiență, de valoare, am zis că poate prin introducerea mea, poate vom reuși să marcăm. S-a văzut că am marcat de trei ori, nu neapărat că am intrat eu, meritul cel mai mare e al lui Dobra Beniamin, un fotbalist de 18 ani în care am mare încredere și sunt convins că va face pasul spre eșaloanele superioare”, a spus la final Cosmin Stan (38 de ani), antrenorul-jucător al lui CSM, fost divizionar A cu UM Timișoara.

Lugojul revine astfel pe harta fotbalistică a țării după cinci ani de absență, de la desființarea lui Auxerre. În nou sezon timișenii vor purta numele unei echipe de tradiție din zonă, Vulturii, fostă divizionară B.

Radu Paraschivescu și Cristi Bud i-au susținut pe lugojeni

CSM Lugoj a avut parte de oaspeți de seamă în Valea Domanului. Scriitorul și jurnalistul Radu Paraschivescu a venit să-i vadă la lucru pe timișeni, Lugojul fiind orașul copilăriei sale. Nu a fost singura „vedetă” prezentă la Reșița, la meci a sosit și Cristi Bud, atacantul lu Gaz Metan Mediaș, acesta e cumnat cu fundașul Mihai Hromei și a adus câștigătorilor o sticlă de șampanie la vestiare, jucătorul lugojenilor dedicându-i succesul la baraj.

CSM Lugoj: Micșa – Rebenciuc, Hromei, Solomon – Patrona – Ploscariu (75′ Argatu), C. Bota (50′ C. Stan), Cl. Ardelean – L. Stoica (74′ Vînătu), Barburescu (66′ B. Dobra), Tulcan. Antrenor: Cosmin Stan.

Pandurii Cerneți: Drăgan – Petcu, Pele, Lăpădat (35′ Fl. Georgescu), Cl. Georgescu – Vâlceanu, Ungureanu, Tudor, Mătăsăreanu (62′ Ciolacu) – Sărăcin (76′ Cucu), Lazăr (74′ Buță). Antrenor Rodinel Firu.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

21 Jun. 2012, 18:43 Ligi județene
Pe aceeași temă