Nicoliță revine în Liga 1, însă va continua să conducă și echipa sa de suflet. „Primul pas este promovarea”. Terenul din Făurei a fost arat

Marius ANGHEL 13 Jan. 2017, 15:51 Ligi județene

Fostul internațional Bănel Nicoliță a pus la punct programul pe care echipa sa de suflet, CS Făurei, trebuie să-l urmeze pentru a promova în Liga a 3-a, iar acum este foarte aproape de o revenire în Liga 1. Și, după ce a discutat cu mai multe formații, în proporție de 80 la sută va fi jucătorul echipei ASA Târgu Mureș în următoarele patru luni. Nicoliță a ajuns ieri la Târgu Mureș pentru a discuta ultimele detalii cu conducerea echipei și cu noul antrenor, Ilie Stan. „Transferul la Politehnica Timișoara a picat și cred că până la finalul lunii mai voi evolua la ASA. Este o nouă provocare pentru mine, merg acolo cu inima deschisă și sper ca alături de ceilalți colegi să putem salva echipa de la retrogradare”, a declarat Bănel Nicoliță.

Fostul stelist a ținut să sublinieze faptul că, deși va fi fotbalist activ la ASA Târgu Mureș, va continua să conducă CS Făurei spre Liga a 3-a. În această perioadă, Nicoliță este în tratative cu 8-9 jucători pe care dorește să-i transfere la echipa pe care o manageriază. „Pentru că avem un proiect pe o perioadă lungă de timp vrem să facem totul profesionist, pas cu pas. Iar pentru că primul pas este promovarea în Liga a 3-a, trebuie să ne formăm deja un lot care să facă față acestui eșalon și pentru asta vom încerca să aducem opt-nouă jucători valoroși, cu experiența acestui eșalon, dar și tineri de perspectivă. Și aceștia trebuie să vină la echipă la reunirea lotului pentru a face cu noi stagiul antrenamentelor de iarnă. Sunt deja discuții avansate cu trei-patru fotbaliști, suntem pe un drum bun. Echipa trebuie să se exprime în teren la fel de bine ca atunci când eram și eu în lot, a precizat fostul internațional pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

„Vreau să creez Academie de Fotbal la Făurei”

„Pentru că există o colaborare foarte bună cu primarul Ionel Voinea și Consiliul Local Făurei încercăm să facem lucruri frumoase pentru fotbalul local. Conducerea orașului a văzut că eu doresc fotbal de performanță la Făurei și sunt alături de mine, iar un prim pas l-am făcut deja atât în plan organizatoric, dar și fotbalistic. Acum oficialii care vin la stadion beneficiază de condiții decente, spectatorii de asemenea, iar echipa nu numai că joacă un fotbal de calitate dar face și spectacol. La fiecare meci de pe teren propriu au venit în jur de 300 de spectatori. Dar ambiția mea este să formez o Academie de Fotbal la Făurei pentru că în zonă sunt mulți copiii cu calități deosebite. Vreu să-i atragem spre sport și în special spre o școală de fotbal unde să deprindă tainele sportului rege și apoi să joace la echipa de seniori CS Făurei. Este mult de muncă, dar lumea știe că atunci când eu promit ceva mă țin de cuvânt”, a mai spus Bănel Nicoliță.

Terenul de fotbal din Făurei a fost arat și va fi semănat în această primăvară

După ultimul meci disputat pe teren propriu, Bănel Nicoliță, de comun acord cu conducerea administrației locale, a luat decizia de a ara terenul de fotbal, iar când vremea va permite acesta va fi discuit și apoi însămânțat, lucrările urmând a fi făcute de Paul Alexandru, vicepreședintele echipei Viitorul Însurăței. În aceste condiții, CS Făurei trebuie să găsească un alt stadion pentru meciurile care au mai rămas de disputat pe teren propriu din acest campionat. „Până la reluarea competiției trebuie să găsim un stadion unde să ne jucăm meciurile de pe teren propriu, sper să găsim o locație care să se prezinte în condiții bune, pentru că noi vrem să jucăm un fotbal de calitate”, a mai spus Nicoliță.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 13 Jan. 2017, 15:51 Ligi județene
Pe aceeași temă