Încă un an în liga a cincea? ASU Politehnica e departe de promovare, iar Codrea nu e sigur că rămâne

Liga2.ro 21 May. 2013, 09:53 Ligi județene
Încă un an în liga a cincea? ASU Politehnica e departe de promovare, iar Codrea nu e sigur că rămâne

ASU Poli a revenit spectaculos de la 0-4, la Chizătău, dar a pierdut două puncte vitale în lupta pentru promovare

Echipa adoptată de suporterii timișoreni are șanse minime de a termina pe primu lloc (unicul promovabil) înseria a treia a ligii a cincea. Alb-violeții ar putea să joace în eșalonul al patrulea la anul numai dacă patru echipe din „D” se retrag.

Avântul Chizătău a produs duminică surpriza în campionatu ljudețean Timiș. I-au condus cu 4-0 pe cei de la ASU Politehnica, însă jucătorii lui Codrea, aflați în inferioritate numerică, au revenit în ultima jumătate de oră, când au înscris de patru ori, profitând de pregătirea fizică slabă a gazdelor. Acest 4-4 înseamnă două puncte pierdute de Poli, iarProgresul Racovița va promova, dacă va câștiga patru din următoarele cinci meciuri sau dacă înregistrează trei victorii și două egaluri.

Codrea nu e sigur că rămâne

Promovarea de pe locul al doilea este posibilă pentru ASU Politehnica, însă numai dacă patru echipe din Liga a IV-a se retrag. Asta pentru că, în cazul în care trei echipe declară forfait, întâietate pentru a primi loc au echipele care retrogradează în liga a cincea. Abia apoi urmează cea mai bună clasată echipă de pe locul doi din cele trei serii de liga a cincea.

Antrenorul timișorenilor nu e sigur că va rămâne încă un an, dacă nu se promovează. „Nu știu, vom vedea. Depinde ce se va întâmpla în vară aici. E foarte important să facem un pas înainte, ca să nu rămânem pe loc, pentru că altfel va fi un pic mai complicat. Există riscul să se piardă din entuziasm și de aceea e important să promovăm de anul ăsta”, a spus Codrea.

„Nu ne-am luat adio de la promovare. E clar că șansele noastre au scăzut considerabil, dar nu renunțăm. Din păcate, am avut un joc mai prost și am plătit consecințele”, Paul Codrea, antrenor ASU PolitehnicaTimișoara

Articol scris de Radu FAUR

Liga2.ro 21 May. 2013, 09:53 Ligi județene
Pe aceeași temă