Fruntașele Ligii a IV-a Brăila sunt gata de start

21 Mar. 2012, 11:04 Ligi județene
Fruntașele Ligii a IV-a Brăila** sunt gata de start

Sâmbătă, 24 martie, se reia returul Ligii a IV-a, iar cea mai puternică competiție fotbalistică brăileană organizată de AJF Brăila în ultimii ani programează și un prim derby al sezonului de primăvară: Sportul Chiscani – Victoria Traian. Un meci între echipa de pe locul al 5-lea și lidera la zi a campionatului.

Toate formațiile fruntașe ale acestui eșalon s-au pregătit intens, unele pe plan local, altele, precum Dunărea Gropeni și Sportul Chiscani, mergând și în cantonament montan în această iarnă pentru a-și realiza obiectivul din acest sezon competițional.

Lidera, Victoria Traian, s-a întărit atât la nivelul conducerii, prin cooptarea lui Iulian Neagu ca director sportiv și al lui Emil Cațaros ca antrenor principal, cât și la cel al lotului de jucători, cu Lilian Constantin, Ionuț Huțu și Filip, pentru a putea accede la barajul de promovare în Liga a III-a.

„Dorința noastră este accederea la barajul de promovare în Liga a III-a. Am adus un antrenor bun, trei jucători cu care, alături de nucleul pe care îl aveam deja, să ne luptăm cu șanse reale la locul întâi. Prima etapă din sezonul de primăvară înseamnă și primul examen dificil pentru noi, meciul cu Sportul Chiscani, dar sper să debutăm cu dreptul”, a precizat Iulian Neagu.

La un punct în spatele liderei, Fortino va aborda ultima parte a returului cu aceiași jucători, singura noutate posibilă în lotul pregătit de Viorel Cicașu putând fi doar Alin Radu de la Voința Vișani. Formația din Ianca pornește la drum cu un singur scop, obținerea locului întâi la finalul competiției.
„Fortino pleacă la drum cu un singur țel: promovarea în Liga a III-a. Avem o echipă valoroasă, omogenă, care poate realiza acest obiectiv”, a precizat Fănel Băluță, președintele clubului.

FC Tufești și Dunărea Gropeni vor să câștige Cupa României – faza județeană

Ocupanta locului al treilea, FC Tufești, a reușit să-l readucă pe postul de antrenor principal pe Viorel Cosma, dar a pierdut câțiva jucători importanți, pe Baltă, Neta, Moldoveanu și Coman, motiv pentru care conducerea clubului și-a propus menținerea pe această poziție în clasament și câștigarea etapei județene a Cupei României.

„Am revenit de două săptămâni la FC Tufești și am găsit un lot mult subțiat, de aceea am alcătuit o nouă strategie. În retur, vom încerca să ne păstrăm locul actual în clasament, iar la anul atacăm promovarea. Avem, totuși, o dorință, să câștigăm etapa județeană a Cupei României”, a spus Viorel Cosma.

Același trofeu îl vizează și echipa de pe locul al patrulea, Dunărea Gropeni. Formația din Gropeni a efectuat un stagiu de pregătire montan la Lepșa, a disputat două partide amicale cu CF Brăila, iar în ultimul test a dispus cu 9-2 de Victoria Cazasu, principalii marcatori ai învingătorilor fiind Nelu Bogdan și Vali Durbacă, cu 4 și respectiv 3 goluri.

„Ne dorim să câștigăm toate meciurile, dar nu va depinde numai de noi să ajungem sus pe podium. Ceea ce putem realiza însă este câștigarea Cupei României – faza județeană. Am completat lotul cu doi jucători pe care ni-i doream de mult, Ionuț Coman și Ionuț Zeca, și așteptăm cu încredere sezonul competițional de primăvară”, a spus Stelian Gheorghiță, antrenorul echipei Dunărea Gropeni.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

21 Mar. 2012, 11:04 Ligi județene
Pe aceeași temă