Fotbalul s-a mutat la Tribunal

11 Mar. 2012, 13:32 Ligi județene
Fotbalul s-a mutat** la Tribunal

„Duelul” dintre Asociația Sportivă „Victoria Sport Management” și Primăria Hațeg este departe de a se fi încheiat. Primarul orașului Hațeg, Nicolae Timiș a decis întreruperea unilaterală a colaborării cu Asociația Sportivă „Victoria Sport Management” pentru că activitatea acesteia a fost departe de performanțele promise. Vasile Leordean, acționar la această asociație, spune că au fost deja întocmite dosare penale și acțiuni în justiție împotriva „acțiunilor abuzive ale primarului Hațegului, Nicolae Timiș, asupra activității sportive din Țara Hațegului”.

Nicolae Timiș susține că autoritățile au fost păcălite de vorbele dulci ale celor de la „Victoria Sport Management”, iar asociația respectivă a băgat echipa în subsolul clasamentului și era interesată doar de bani. „Am decis să punem punct colaborării, deoarece în loc de performanță am avut de-a face cu umilință, scandaluri și distrugerea bazei sportive. Cât ne-am manageriat singuri eram pe locuri fruntașe sau chiar în eșalonul trei, iar acum am ajuns codași în Liga a IV-a. Se pare că Asociația Victoria Sport Management, care a refuzat semnarea contractului aprobat de Consiliul Local, a pretins bani juniorilor, pentru a participa la antrenamente, deși noi am cerut ca totul să fie gratuit. În plus, am aflat că interesul lor real era să obțină un discount mare de la o firmă de echipament sportiv din Italia cu care au un parteneriat. Nu și-au achitat datoriile către AJF și am fost aproape de excluderea din campionat. Una peste alta, și-au bătut joc de banii publici și de baza sportivă și am decis să renunțăm la ei. Am greșit că nu ne-am informat mai bine despre ei, cu atât mai mult cu cât au mai dat țepe și la alte cluburi. Acum clubul a revenit sub tutela autorităților locale și sperăm că se va reabilita”, a spus Nicolae Timiș.

Vasile Leordean, mai spune că lucrurile nu vor rămâne așa. „Cu toată opoziția primarului orașului Hațeg, Nicolae Timis, față de proiectul inițiat de Victoria Sport Management din Hațeg numit „Dezvoltarea Țării Hațegului prin Sport”, proiect despre care oricine dorește să afle detalii despre el îl poate regăsi pe site-ul oficial al asociației, www.fcvictoriahateg.com , inițiatorii acestui proiect îl susțin în continuare deoarece acesta a produs rezultate pe termen scurt, rezultate pe care nu le poate contesta nimeni. După preluarea de la Primăria Hațeg a bazei sportive de către Victoria Sport Management, aceasta a fost cosmetizată într-o acțiune cu resurse asigurate de asociație. Hațegul este singura echipă de fotbal din Liga a IV-a cu site de prezentare la un nivel comparabil cu echipele de liga I. Au fost realizate competiții și acțiuni pentru promovarea sportului în rândul tinerilor și nu numai. Au fost realizate parteneriate cu cluburi reprezentative în acest domeniu, pentru promovarea si întreținerea performanței în rândul tinerilor și scoaterea din anonimat a Țării Hațegului în materie de sport. S-au optimizat cheltuielile, acestea reducându-se de la aproximativ 80000 lei la 50000 lei pentru un tur de campionat, incluzând, aici, și echipamente complete pentru echipă, acestea fiind susținute în proporție de 95% doar de către Victoria Sport Management”, a mai spus Leordean.

Articol scris de Loredana Juglea

11 Mar. 2012, 13:32 Ligi județene
Pe aceeași temă