„Zimbrii”, salvați de autoritățile locale

06 Mar. 2012, 11:27 Ligi județene
„Zimbrii

Îngropată în subsolul clasamentului de „manevrele” Asociației Sportive „Victoria Sport Management”, echipa de fotbal Retezatul Hațeg a revenit sub tutela autorităților locale și speră să se reabiliteze în returul campionatului.

Primarul orașului Hațeg, Nicolae Timiș, s-a săturat de rezultatele slabe ale echipei de fotbal a orașului și a intervenit în forță pentru a o readuce pe linia de plutire. Edilul a decis întreruperea unilaterală a colaborării cu Asociația Sportivă „Victoria Sport Management” pentru că activitatea acesteia a fost departe de performanțele promise.

Nicolae Timiș susține că autoritățile au fost păcălite de vorbele dulci ale celor de la „Victoria Sport Management”, iar asociația respetivă a băgat echipa în subsolul clasamentului și era interesată doar de bani. „Am decis să punem punct colaborării, deoarece în loc de performanță am avut de-a face cu umilință, scandaluri și distrugerea bazei sportive. Cât ne-am manageriat singuri eram pe locuri fruntașe sau chiar în eșalonul trei, iar acum am ajuns codași în Liga a IV-a. Se pare că Asociația Victoria Sport Management, care a refuzat semnarea contractului aprobat de Consiliul Local, a pretins bani juniorilor, pentru a participa la antrenamente, deși noi am cerut ca totul să fie gratuit. În plus, am aflat că interesul lor real era să obțină un discount mare de la o firmă de echipament sportiv din Italia cu care au un parteneriat. Nu și-au achitat datoriile către AJF și am fost aproape de excluderea din campionat. Una peste alta, și-au bătut joc de banii publici și de baza sportivă și am decis să renunțăm la ei. Am greșit că nu ne-am informat mai bine despre ei, cu atât mai mult cu cât au mai dat țepe și la alte cluburi. Acum clubul a revenit sub tutela autorităților locale și sperăm că se va reabilta”, a spus Nicolae Timiș.

Conducerea Clubului Sportiv Orășenesc „Retezatul” Hațeg a fost „pasată” lui Ioan Dabelea, viceprimarul Hațegului, fost președinte al zimbrilor, iar postul de antrenor i-a fost atribuit lui Flavius Itul.

Vasile Leordean, unul dintre reprezentanții Asociației Sportive „Victoria Sport Management, susține că acuzațiile edilului sunt nefondate și că realitatea e cu totul alta. „Când am preluat baza sportivă erau condiții dezastruoase, iar noi am făcut ca situația să fie cât de cât funcțională. Din banii promiși în contractul de parteneriat am primit doar firimituri, iar noi am cheltuit sume mari în turul campionatului. Ar fi mai bine ca primarul să dovedească că am solicitat bani juniorilor, decât să ne acuze fără temei. E adevărat că avem un parteneriat cu o firmă de echipament sportiv, dar acest e benefic echipei, nu nociv. Avem fotografii și filmări cu ce am găsit și ce am lăsat la baza sportivă, așa că imaginile dovedesc că noi avem dreptate”, a spus Vasile Leordean.

Retezatul Hațeg ocupă locul 15 din 17 în acest moment în ierarhia Ligii a IV-a Hunedoara.

Articol scris de Loredana Juglea

06 Mar. 2012, 11:27 Ligi județene
Pe aceeași temă