Fotbalul județean din Vâlcea, complet reformat. S-a format un nou campionat cu echipe mai puține

Fotbalul județean din Vâlcea, complet reformat.** S-a format un nou campionat cu echipe mai puține

Fotbalului județean din Vâlcea și-a schimbat complet sistemul competițional. Astfel, Adunarea Generală a AJF Vâlcea a votat săptămâna trecută, trecerea la sistemul competițional propus de vicele Daniel Demetrescu. Cu două săptămâni înainte de startul sezonului, majoritatea membrilor AJF Vâlcea au fost de acord cu reforma în fotbalul județean.

Noul sezon al fotbalului județean Vâlcea va avea o Superligă (16 echipe), urmată de Liga a IV-a (două serii a câte 10 echipe, cu play-off și play-out) și Liga a V-a ( două sau trei serii, în funcție de numărul echipelor rămase).

În funcție de locul ocupat în sezonul trecut în Liga a IV-a, 16 echipe și-au depus dosarul pentru înscriere în Superligă și au fost acceptate de către conducerea AJF Vâlcea. Astfel, Superliga va fi alcătuită din CS Sirineasa, Flacăra Horezu, FC Băbeni, CS Mădulari, Viitorul Valea Mare, AS Crețeni, Cavalerul Trac Cernișoara, Minerul Costesti, CSO Orlești, Viitorul Dăești, Cozia Călimănești, Chimia 2012 Rm.Vâlcea, AS Mihăești, Posada Perișani, Minerul Ocnele Mari și Unirea Tomșani.

Se va juca sistem normal, campionat, tur-retur, fără play-off și play-out. Locul 1 din Superligă va fi campioană județeană și va da baraj de promovare, locurile 11-16 retrogradează direct, iar locurile 9-10 dau baraj de supraviețuire cu locurile 2 din Liga a IV-a. La anul, Superliga Vâlcea va avea doar 12 echipe și se va juca cu play-off și play-out.

„Adunarea Generală a decis schimbarea sistemului încă din acest an. Acum, Va fi un sezon de tranzit, am căutat o soluție de compromis, sistemul a fost făcut din scurt. Criteriile de alegere a echipelor pentru Superligă au fost clasarea din sezonul trecut și dosarul de licențiere. Față de ce a fost anul trecut, va fi mai evident un campionat mai puternic, din primele opt clasate din cele două serii, lipsesc doar CSM II și Vlădești, iar toate echipele s-au întărit” a declarat vicele AJF, Daniel Demetrescu.

Fostul tușier a propus și susținut acest nou sistem, cu Superligă, menit să revitalizeze fotbalul județean, a cărui campioană nu mai promovează de ani buni în Liga a III-a. În ultimii ani, Liga a IV-a Vâlcea a avut cel mai neinspirat sistem, cu două serii a câte 16 echipe, urmate de semifinale și finală, un campionat mult diluat valoric și complet neatractiv, cu multe meciuri încheiate cu scoruri de maidan și formații retrase sau care nu s-au prezentat la anumite meciuri.

Luni, 17 august,  la ora 11:00, la sediul AJF se va trage la sorți țintarul pentru sezonul viitor.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă