Focul torțelor, mai tare ca fumul grătarelor!

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 15:56 Ligi județene

Comuna Racovița a găzduit în premieră un meci de fotbal cu 2.000 de spectatori. Echipa care stă în calea promovării lui ASU Politehnica avea, până astăzi, doar victorii pe linie în seria a III-a a campionatului județean Timiș (liga a cincea).

A venit ziua derby-ului, iar alb-violeții le-au cauzat prima înfrângere jucătorilor lui Arpad Laczko și încă mai păstrează șanse de a termina sezonul pe primul loc. Atmosfera a fost incendiară în apropierea uneia dintre porți, datorită cântecelor și a câtorva zeci de torțe și „sfârâitoare” în spatele celeilalte porți, unde mititeii s-au vândut mai bine ca la adunarea fiilor satului.

Dintre cei 2.000 de oameni prezenți la stadion, trei sferturi au venit pentru Poli (aproape 1.000 au stat grupați, în galerie). „Curaj și unitate! Aveți tot Banatu-n spate” a fost mesajul scris pe pânza afișată de ultrași la începutul meciului. Prima repriză a avut câte o bară de ambele părți, însă jumătatea a doua a meciului a fost a oaspeților, care au pus de mai multe ori în pericol poarta adversă. Golgheterul Politehnicii, Marchiș, a nimerit bara în minutul 59 și, după doar un minut, voleul lui Nicolaie de la 20 de metri distanță a scuturat plasa Racoviței pentru prima și singura dată. Timișorenii mai puteau marca, însă arbitrii au dovedit în două rânduri că sunt limitați. Mai întâi, centralul nu a văzut un henț clar comis de un jucător al Racoviței în propriul careu, după care Marchiș a scăpat singur cu portarul, dar a fost oprit pentru offside, deși mingea venise de la un adversar.

Nu a mai contat, însă, Progresul Racovița nu a mai reușit să marcheze, iar Paul Codrea, Antonio Foale și jucătorii în alb-violet s-au putut bucura la final, alături de o mulțime euforică – aproape 1.000 de oameni care au cântat tot meciul pentru ei. ASU Politehnica ocupă acum primul loc, însă deși are un avans de un punct, are și un meci în plus față de Progresul Racovița.

Racovița: Sfetescu – C. Ignea, L. Ignat, , C. Puiu, C. Ion, Laczko, Mărcuț, Onae, Șchiopu, Al. Nanu, Marta. Au mai jucat: Fodor, Palade, Ciorei.
Antrenor: Arpad Laczko.
Politehnica: P. Burtic – Roadovancovici (”49 Făgețean), Obrejan, Galan, Maranescu – Florea, Popoviciu, Varga, Ad. Ilie (”73 Mărăndescu) – Nicolaie (”84 V. Vișan), Marchiș (”90+1 Cl Lazăr).
Antrenor: Paul Codrea

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 15 Apr. 2013, 15:56 Ligi județene
Pe aceeași temă