Floreștiul a făcut eventul!

28 Jun. 2012, 07:00 Ligi județene
Floreștiul a făcut eventul!

Miercuri seara a avut loc finala Cupei României, faza pe județul Giurgiu, în care s-au duelat campioana Avântul Florești cu una din participantele în play-off-ul pentru titlul sezonului de abia încheiat, Nova Force Giurgiu. Elevii lui George Oneață nu au avut nicio emoție pe teren, având un Fluerică în zi de grație, experimentatul jucător al nou-promovatei în Liga a III-a reușind un hat-trick de excepție.

Lascarache eliminat, Nova în zece aproape o oră

Scorul final al partidei a fost un sec 4-0, chiar dacă la pauză a fost doar 0-0. Soarta meciului a fost decisă de eliminarea lui Lascarache, nepotul fostului junior al Stelei fiind trimis afară în minutul 35, pentru o lovitură cu cotul. În rest, primul mitan a consemnat doar două ocazii mari: Fluerică cu un șut din 16 metri peste (minutul 3) și Jelescu (18) cu o minge trimisă puțin pe lângă poarta lui Popa. Pauza a fost un sfetnic bun pentru campioni, Dumitrescu deschizând scorul la 3 minute de la reluare, cu un șut din careu, talonat fiind de 3 adversari

Fluerică l-a „scos” pe Fulger din poartă

Omul meciului avea să fie Fluerică, care l-a executat pe nefericitul Fulger de trei ori în 10 minute. În minutul 65 a scăpat pe stânga, a intrat în careu și a marcat la colțul lung. Opt minute mai târziu l-a lobat pe juniorul Novei pentru 3-0, iar cu un sfert de oră înainte de final a finalizat impecabil un contraatc rapid. După golul de 4-0, antrenorul Novei a decis să îl schimbe pe Fulger, portarul de 18 ani având scuza unui meci obositor în weekend cu echipa de juniori A1, care a învins la penalty-uri pe FC Voluntari.

Soarta Floreștiului în Liga a III-a la mâna autorităților

Într-o discuție purtată după meci cu antrenorul campioanei, George Oneață a declarat pentru Liga2.ro că „speră din tot sufletul că Avântul va evolua din sezonul următor în Liga a III-a. Voi purta o discuție cu autoritățile locale și după aceea vom afla ce se va face mai departe. Momentan nu s-a stabilit nimic în ceea ce privește reunirea echipei și ce vom face mai departe. Am fost prinși și cu finala cu Nova, dar trebuie să ne decidem destul de repede ce facem. Nu de alta, dar primul meci oficial îl vom avea la jumătatea lui iulie, atunci când începe faza națională a Cupei României”

AVÂNTUL FLOREȘTI – NOVA FORCE 4-0 (0-0) Dumitrescu 48, Fluerică 65, 73, 75

Florești: Popa – C. Constantin (79 Ardeleanu), Păun, Militaru (40 Ciobanu), Dorobanțu (79 Ștefănescu), Ochetan, Voinescu, C. Constantinescu (81 Coman), Dumitrescu, A. Constantin, Fluerică (81 Niță)
Antrenor George Oneață
Nova: Fulger (76 Olteanu) – Boteanu, Chiripuci, Arin, Jelescu, Lascarache, Găină, G. Vasile, Vârban (62 Danciu), Androne (57 Stogoe), Adâr (71 Ristea)
Antrenor Dorian Gârlea

Arbitri: Mădălin Penciu – Cristian Voinea, Robert Vrabie

Articol de Costel SPÂNU

28 Jun. 2012, 07:00 Ligi județene
Pe aceeași temă