Debut fără probleme pentru Ripensia. Adversari: Florin Bătrânu și Trandu senior

Debut fără probleme** pentru Ripensia. Adversari: Florin Bătrânu și Trandu senior

„Ripi” a debutat în „D” pe terenul 1 de antrenament de lângă „Dan Păltinișanu”. Roș-galbenii au avut puțin trac la contactul cu noul eșalon, dar emoțiile au fost risipite înainte de pauză după ce noua achiziție Mediop a deschis scorul. Ripensia, care a beneficiat aproape o oră de joc de avantajul unui om în plus, s-a impus cu 4-1 până la final.

Ripensiștii au dominat startul jocului și și-au creat ocazii, dar nu au reușit să-l învingă pe fostul divizionar secund cu Fortuna, Cătălin Coca. Jocul s-a rupt în minutul 33 când Aga a văzut deja al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. Eliminarea a stricat sistemul gândit de antrenorul-jucător Orlando Trandu, veteranul timișorean fiind nevoit să intre din nou pe teren din cauza absențelor de la CS Giroc.

Mediop s-a dovedit astfel o achiziție utilă. Venit de la Ghiroda atacantul senegalez a deschis scorul cu un șut de la marginea careului în minutul 38. Emoțiile s-au risipit definitiv în partea secundă, când Radu, din pasa aceluiași jucător de culoare, reușea să facă 2-0 în minutul 63. Interesant e că pe parcursul jocului, la oaspeți, și-a mai făcut apariția un veteran al primei divizii, fostul fundaș polist Florin Bătrânu. La 43 de ani acesta a trebuit să pună umărul la stăvilirea atacurilor tinerilor ripensiști. Gazdele au mai marcat însă prin Briciu de două ori: în minutul 80 și în prelungiri, această ultimă reușită fiind un veritabil eurogol. Între golurile sale însă Girocul a reușit să înscrie și ea o dată. Autor a fost tânărul Moricz, component al naționalei homeless a României, proaspătă campioană europeană.

Pentru formația cu nume de legendă urmează în runda următoare pe „Știința”, derby-ul orașului, cu ASU Politehnica.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Petrișor, Solomon, Uzun, Cărpinișan – Păscăleanu, Briciu – Mediop, Ungur, Popa – Radu. Au mai intrat: Ciobai, Barburescu, Luca și Mh. Stancu. Manager: Radu Suciu.

CS Giroc: Coca – Dumitru, Trandu, Cocora, Aga – Ardelean, Bîrsanu – Olar, Ropot, Moricz – Vătavu. Au mai intrat: Fl. Bătrânu, Toader, Marincu și Duricu. Antrenor: Orlando Trandu.

Sursa: Sport9
Foto: Ripensia Timișoara / Facebook

Pe aceeași temă