Bănel Nicoliță impune reguli noi la Făurei. Echipa pe care o manageriază și pentru care joacă e un exemplu de organizare în Brăila

Marius ANGHEL 20 Sep. 2016, 12:48 Ligi județene

CS Făurei a realizat scorul etapei, 9-0, în disputa cu una dintre echipele bune ale campionatului, Viitorul Ianca, și rămâne pe primul loc în Liga a IV-a Brăila, însă gruparea manageriată de Bănel Nicoliță poate fi dată ca exemplu și în privința organizării meciurilor.

Regulile impuse încă din startul campionatului de fostul internațional sunt respectate și doar cei trecuți pe raportul de arbitraj au voie să intre în incinta terenului de joc. Spectatorii stau în tribună, iar scandările lor sunt acum doar în spiritul fair-play-ului.

În tribuna recent igienizată, la meciul de sâmbăta trecută au luat loc în jur de 250 de persoane, însă alte 100 și-au găsit locuri foarte bune la umbră, de unde au urmărit meciul favoriților lor. Președintele clubului, Adrian Andrei spune că în curând vor fi amplasate scaunele și vor fi definitivate ultimele lucrări la vestiare.

„Regulile sunt respectate pentru că toată lumea a înțeles că așa se procedează la un club profesionist, iar noi tindem să ajungem la acest statut. Colaborarea cu Primăria Făurei și Consiliul Local este una foarte bună și rezultatele se pot vedea deja: baza sportivă și-a schimbat fața, mai avem de pus scaunele și câteva retușuri pe partea vestiarelor. Au fost instalate uși metalice și geamuri termopan la toate vestiarele, la cabina arbitrilor. Vestiarul echipei gazdă este deja amenajat ca la marile cluburi de fotbal. Fiecare persoană de la acest club are sarcini precise la meciurile pe care le organizăm pe teren propriu”, a declarat Adrian Andrei, președintele clubului CS Făurei.

Conducătorul echipei brăilene a mai spus că din punct de vedere sportiv echipa este în grafic și se pregătește sub îndrumarea lui Bănel Nicoliță pentru derby-ul care va avea loc peste două etape. „Echipa este în grafic, a crescut în omogenitate, relațiile de joc sunt din ce în ce mai bune. Sâmbătă, 24 septembrie jucăm la Vișani, apoi vom disputa pe teren propriu derby-ul cu Victoria Traian. Atunci va fi momentul adevărului pentru noi deoarece vom întâlni o adversară puternică. Sper, ca atunci spectatorii să fie din nou lângă echipă, așa cum dealtfel au fost și până acum”, a mai adăugat Adrian Andrei.

Voința Șuțești continuă să facă surprize

Nebăgată prea mult în seamă la începutul campionatului, fosta „lanternă roșie” a edițiilor trecute, Voința Șuțești produce surpriză după surpriză în acest tur de campionat. În etapa a 5-a, după ce a condus cu 3-2 la pauză, formația din Șuțești s-a impus cu 5-4 pe terenul uneia dintre echipele cu pretenții ale Ligii a IV-a, Viitorul Însurăței. Iar în urma acestui nou succes Voința Șuțești a trecut pe locul al doilea în clasament.

Pandurii Tudor Vladimirescu a condus cu 2-0 la pauză în partida de la Dunărea Tichilești și a fost la un pas de a obține primele puncte din acest sezon competițional, numai că în repriza a doua, echipa gazdă a egalat, apoi a întors rezultatul în favoarea sa, grație unui gol înscris de Tudor, în minutul 77.

Și Satelitul Daciei Unirea a condus pe Municipal, cu 2-0 la pauză, în partida cu Voința Vișani, însă cu un eurogol Mândroasa a relansat partida, Cristea a egalat în minutul 71, iar „dubla” lui Dobrică a înclinat balanța în favoarea formației vizitatoare.

După cinci etape pe primul loc se menține CS Făurei cu 13 puncte, poziția a doua este deținută de Voința Șuțești cu 10 puncte, iar a treia de Victoria Traian 9 puncte, cu mențiunea că formația pregătită de Viorel Ciucașu are un joc mai puțin, partida cu Gloria Movila Miresii fiind amânată.

Rezultatele și marcatorii etapei a 5-a:

Dunărea Tichilești – Pandurii Tudor Vladimirescu 3-2 (0-2)
Tudor (50, 77), Simion (60) / Baciu (2, 32)
CS Făurei – Viitorul Ianca 9-0 (3-0)
Vlad (9), Pungă (30, 53, 70), S. Nicoliță (33, 89), Poterașu (78), Chirică (88), V. Cloșcă (90)
Dacia Unirea 2 Brăila – Voința Vișani 2-4 (2-0)
Mucuță (11), Stancu (25) / Mândroasa (60), Cristea (71), Dobrică (85, 87)
Viitorul Însurăței – Voința Șuțești 4-5 (2-3)
F. Ivan (20), V. Gheorghe (63, 67), Crangă (35) / Dulă (15), Gheorghiță (37), Neacșu (44), Călin (75), Măgăriță (79)
Gloria Movila Miresii – Victoria Traian – amânat

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 20 Sep. 2016, 12:48 Ligi județene
Pe aceeași temă