Bănel Nicoliță face spectacol la Brăila. Fostul stelist a fost de neoprit în derby-ul cu Traian

Marius ANGHEL 03 Oct. 2016, 11:56 Ligi județene
Bănel Nicoliță face spectacol la Brăila.** Fostul stelist a fost de neoprit în derby-ul cu Traian

Partida dintre CS Făurei și Victoria Traian s-a ridicat la nivelul unui derby, iar dacă scorul înregistrat, 4-1, spune altceva, acest lucru se datorează valorii incontestabile a lui Bănel Nicoliță. Fostul internațional a fost cel mai bun jucător de pe teren, a realizat un hat-trick și a fost coautor la primul gol, cel înscris de Poterașu.

În fața a peste 500 de spectatori, în minutul 10, Georgel Pungă a ratat prima mare ocazie a partidei. Replica oaspeților a venit în minutul 18 când, după o centrare a lui Ciocan, Barbu a reluat mingea peste transversală. După o pasă a lui Bănel Nicoliță (27), Pungă a șutat în plasa laterală, iar pe contraatac, cinci minute mai târziu, fundașul dreapta al oaspeților, Mădălin Ion a trimis mingea în bara din dreapta a porții apărate de Goicea. În finalul primei reprize, CS Făurei a reușit să înscrie de două ori. În minutul 43 Bănel Nicoliță a a centrat la bara a doua, Stelian Nicoliță a recentrat mingea, cu capul, în fața porții, iar Poterașu a îndeplinit o simplă formalitate pentru 1-0. Un minut mai târziu Pungă i-a pasat pe culoar lui Bănel Nicoliță și fostul internațional a făcut inutilă intervenția lui Constandache, iar la pauză CS Făurei conducea meritat cu 2-0.

Goluri spectaculoase, ratări incredibile

Prima parte a reprizei secunde a fost controlată de formația pregătită de Viorel Ciucașu însă gazdele, pe contraatac, au irosit trei situații de gol prin Bănel Nicoliță (50), care a șutat în bară, Pungă (54) și Omer Vlad (58). Victoria Traian a ratat apoi două ocazii rarisime, prima în minul 60 prin Grozea, iar cea de a doua, zece minute mai târziu, când după o lovitură liberă executată de Crăciun, Barbu a trimis mingea în transversală. Din minutul 79, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, Leu fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaș galben.

Finalul de meci a aparținut gazdelor și l-a avut în prim-plan pe Bănel Nicoliță. „Jardel”, cum era supranumit Bănel pe când evolua la Steaua Bucureștri, a trimis mingea în bară în minutul 81, iar trei minute mai târziu, după o acțiune personală a șutat-o în vinclul porții oaspeților și era deja 3-0 pentru CS Făurei. Trei minute mai târziu fostul internațional a realizat hat trick-ul și partida era jucată. În penultimul minut de joc Postolea a reușit să înscrie golul de onoare pentru Victoria Traian.

„Mă bucur că am reușit să ne facem suporterii fericiți. Am câștigat la scor, am făcut în anumite momente și spectacol, iar cei din tribună ne-au răsplătit cu aplauze. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să tratăm toate partidele cu aceeași seriozitate”, a declarat Bănel Bicoliță la finalul jocului.

CS FĂ‚UREI – VICTORIA TRAIAN 4-1
Poterașu ’43, Bănel Nicoliță ’44, ’85, ’88 / Postolea ’90

CS Făurei: Goicea – Grozea, Poterașu, Ghețu, Bardaș – B. Nicoliță, Chirică (Percă ’71), Mâță – Pungă, S. Nicoliță, Vlad.
Victoria Traian: Constandache – M. Ion (Zaharia ’86), Zăgan, Turiac, Veber – Leu, Barbu, Pârlițeanu (Martinescu ’64), Postolea – Crăciun, Ciocan.

Rezultatele și marcatorii etapei a 7-a a Ligii a IV-a Brăila:

Dunărea Tichilești – Voința Vișani 2-1 (1-0)
Tudor (28), Novac (64) / Dobrică (56)
CS Făurei – Victoria Traian 4-1 (2-0)
Poterașu (43), Bănel Nicoliță (44, 85, 88) / Postolea (90)
Dacia Unirea II Brăila – Gloria Movila Miresii 5-2 (4-0)
Văsii (19, 86), Mucuță (22, 28), M. Iordache (23) / Scarlet (65), Spiță (78)
Victoria Cazasu – Pandurii Tudor Vladimirescu 7-0 (2-0)
Cotigă (36, 73, 82), Tănase (40, 68), Matei (77, 86)
Viitorul Însurăței – Viitorul Ianca 4-0 (3-0)
M. Coman (12, 21, 61), V. Gheorghe (31)

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 03 Oct. 2016, 11:56 Ligi județene
Pe aceeași temă