ASU Poli câștigă la scor într-o atmosferă de sărbătoare la reluarea „D”-ului

Marius ANGHEL 02 Mar. 2014, 15:33 Ligi județene
ASU Poli câștigă la scor** într-o atmosferă de sărbătoare la reluarea

Formația susținută de Peluza Sud Timișoara a început cu dreptul anul 2014 în partidele oficiale. ASU Politehnica s-a impus fără probleme în fața lui Arsenal Flacăra Făget, scor 6-0, în prima rundă a returului Ligii a IV-a. Cu această ocazie a revenit și spectacolul pe „Știința”, tribuna colorată de ultașii alb-violeți a marcat restartul din campionat printr-o coregrafie specială.

„Fotbalul nostru are magia unei peluze plină de culoare”, a fost mesajul gigant cu care suporterii alb-violeți și-au întâmpinat favoriții la reluarea „D”-ului”. În momentul startului jocului întreaga tribună dinspre Facultatea de Construcții s-a transformat într-un mare zid predominat de culorile alb-violete ale steagurilor pe două bețe cu diverse mesaje poliste.

Pe teren misiunea în fața unei trupe umilite în tur cu 9-2, dar care a iernat totuși pe locul 5, s-a înlesnit după prima reușită. În minutul 27 Gălan a deschis scorul cu capul după un corner bătut de căpitanul „Bero” Popoviciu. Oaspeții au cedat apoi treptat dar sigur. După șansa lui Rebenciuc din minutul 38, Tulcan avea să majoreze diferența cu un șut la colțul lung din interiorul careului. Același atacant al gazdelor avea să marcheze norocos și cu trei minute înainte de pauză, când mingea a sărit în poartă cu ajutorul lui Căliman. Jocul era deja la discreția amfitrionilor. În minutul 56 a venit și rândul uneia dintre noile achiziții să puncteze. Răzvan Ghinescu, unul dintre cei trei noi titulari ai trupei lui Paul Codrea, a driblat și portarul la prima sa reușită în tricoul dungat. Minutul 72 a adus și prima reușită, tot la debut, a verișorului tehnicianului timișorean, Dorin Codrea marcând cu capul din cornerul executat de Ilie. Iar cu zece minute înainte de final el a fost copiat de o altă achiziție, Alin Ionaș, de această dată din „assist-ul” lui Vucea. 6-0 final și liderul nici nu-și putea dori un început mai bun în noul an.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Eșalonul județean de top din Timiș s-a reluat ieri, când principala contracandidată a alb-violeților, CS Ghiroda, a câștigat cu 4-1 în fața Unirii Sânnicolau Mare. După victoria lui ASU Poli distanța dintre cele două a rămas de trei puncte.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Popoviciu, Ghinescu – Tulcan, Făgețan. Au mai intrat: Vucea, D. Codrea, Ionaș și Opriș. Antrenor: Paul Codrea.

Arsenal Flacăra Făget: Manzur – Nastor, Căliman, Moroaică, Papuc – Țofei, Brazovan, Mihali, Bârză – Jivan, V. Oprea. Au mai intrat: Ionescu, Neagu, Stănilă și Gheban. Antrenor: Adrian Brazovan.

Sursa: Sport9.ro

Marius ANGHEL 02 Mar. 2014, 15:33 Ligi județene
Pe aceeași temă