Arbitru din Constanța, bătut la meci sub ochii prietenei și copilului: „Opriți-vă, îl omorâți”

Mihai Andries 26 May. 2014, 13:51 Ligi județene

O nouă agresiune îndreptată împotriva unui arbitru a avut loc în fotbalul constănțean. Incidentele violente s-au petrecut ieri, la Pietreni, unde s-a desfășurat meciul Marmura Deleni – Speranța Nisipari, contând pentru etapa a 23-a a Ligii a V-a, Seria Sud. Arbitrul Laurențiu Ciuchiță acuză că a fost bătut după încheierea partidei, scorul final fiind 5-1 pentru oaspeți, într-un meci în care centralul a acordat trei cartonașe roșii pentru gazde.

„În timpul meciului, nu am avut nicio problemă cu oaspeții. După ce am fluierat finalul, am fost înconjurat de doi jucători de la Marmura, care și-au dat jos tricourile, ca să nu le văd numerele, și de doi spectatori aflați în stare de ebrietate. Am fugit spre mașină, unde erau prietena mea și copilul acesteia, dar am fost ajuns din urmă. Am fost lovit și am căzut lat, dar agresorii nu s-au oprit și au continuat să dea în mine. M-au lovit jucătorii Nicolae Șerban și Mihai Dozoi. Am urechea tăiată, mi-a fost distrus sistemul de comunicare de 1.000 de euro, mă dor capul și piciorul drept. S-au oprit doar când le-a strigat prietena mea, plângând, «Opriți-vă, că îl omorâți!», ca să mă lase în pace. Dacă nu era ea, o pățeam și mai rău. Băiețelul s-a speriat și el foarte tare, blocându-se în mașină. Acum mă duc la spital. De la Deleni nu am putut suna la 112, pentru că nu era semnal. Observatorul Ionel Smochină nu s-a implicat atunci când am fost lovit”, a declarat, ieri, Ciuchiță, care a spus că nu va mai arbitra la nivel județean, din cauza climatului de insecuritate în care oficiază unii arbitri.

Pe site-ul oficial al Comisiei Județene de Arbitri, Laurențiu Ciuchiță s-a trecut indisponibil în perioada 26 mai – 5 iunie a.c., invocând „motive de siguranță la meciuri din cauza președintelui AJF”.

„Am înțeles că și alți arbitri vor renunța. Protecția deficitară la partide și lipsa gardurilor împrejmuitoare duc la astfel de incidente. Nu se iau măsuri, iar siguranța corporală ne este pusă în pericol. Se ridică multe semne de întrebare. Și la Pietreni, condițiile organizatorice au fost precare, pornind de la starea terenului”, a mai arătat Ciuchiță.

De asemenea, el a explicat pentru ce a acordat cele trei cartonașe roșii: „În minutul 27, l-am eliminat pe Mihai Dozoi, pentru obscenități. Apoi, în minutul 63, fratele său, Robert Dozoi, s-a supărat și a părăsit terenul fără încuviințarea mea. I-am dat galben și, cum era al doilea, a urmat și cel roșu. În minutul 85, l-am eliminat și pe Sorin Busuioc, pentru bruscare și injurii”. Arbitrul Laurențiu Ciuchiță a trimis mai multe fotografii cu el și cu terenul de la Deleni. „Nu vă pot spune nimic, pentru că sunt angrenat în procesul de votare și nu am putut ajunge la meci. Nu am putut lua legătura cu nimeni de la echipă și nu știu ce s-a întâmplat”, a declarat Nicușor Dumitru, delegatul echipei Marmura Deleni.

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 26 May. 2014, 13:51 Ligi județene
Pe aceeași temă