Gabriel Boștină a venit cu gânduri mari la Steaua: ”Sper să ajungem în Liga 1 cât mai repede”. Ce spune de lotul de jucători și cum vrea să se inaugureze stadionul din Ghencea

Răzvan STÎNGĂ 24 Jun. 2020, 18:59 Liga 4
Gabriel Boștină a venit cu gânduri mari la Steaua: ”Sper să ajungem în Liga 1 cât mai repede”. Ce spune de lotul de jucători și cum vrea să se inaugureze stadionul din Ghencea

Gabriel Boștină este ultimul nume venit în stafful tehnic al echipei Steaua. Fostul mijlocaș va îndeplini rolul de antrenor secund al lui Daniel Oprița, iar după ce anunțul a fost făcut, a oferit câteva declarații. Boștină are încredere că Steaua va reuși să promoveze în Liga 3, la finalul acestui sezon, dar a mers și mai departe cu afirmațiile. Este convins că în câțiva ani se va fi îndeplini și visul fanilor, accederea în Liga 1.

Gabriel Boștină, după ce a semnat cu Steaua: ”Inițiativa a venit de la fostul meu coleg de cameră, Daniel Oprița”

Propunerea de a veni la Steaua ca ”secund” a fost din partea lui Oprița, a spus Boștină. A fost dorit și în perioada în care Oprița era antrenorul principal al celor de la Juventus București, dar nu s-a ajuns la un acord. Se bucură că lucrurile s-au reglat acum și că poate lucra cu fostul său coleg de cameră, din perioada în care cei doi erau fotbaliști.

Îmi era dor de tot ce înseamnă fotbal, de tot ce însemnaă mișcare. Îmi aduc aminte cu plăcere de tot ce înseamnă această bază. Mă bucur că sunt aici. Poziția mea o să fie de antrenor secund, o să pun și eu umărul la tot ce înseamnă obiectivele acestei echipe, pentru promovare. Sper să ajungă în Divizia A cât mai repede. Inițiativa a venit de la fostul meu coleg de cameră, de la Daniel Oprița. Au mai fost tentative de a lucra împreună și la Juventus București și la Reșița. De data aceasta mă bucur că s-a făcut. După cum am zis, sunt fericit să fiu aici. Suntem prieteni de foarte mult timp. Am păstrat legătura și după ce ne-am lăsat de fotbal. Eu zic că o să realizăm multe lucruri împreună”, a declarat Gabriel Boștină pentru Steaua Tv.

Boștină a rămas plăcut surprins de infrastructura Stelei de la baza din Ghencea, despre care spune că este cu mult peste ce pot să ofere anumite echipe din Liga 1, dar și de lotul pe care Daniel Oprița îl are la dispoziție. Este de părere că s-a investit mult, pentru că au fost aduși jucători cu meciuri în Liga 1.

Sunt mirat de tot ce s-a construit în Ghencea. Sunt puține echipe din Liga 1 care au astfel de condiții. Până la urmă e benefic pentru echipă și condițiile vor ajuta jucătorii să îndeplinească obiectivele. E foarte important ca la inaugurarea stadionului să fie invitată și generația din 1986, pentru că de acolo a plecat totul. Eu zic că așa ar fi frumos și corect. Să se facă cu generația de atunci. Cel mai frumos moment din Ghencea a fost primul campionat, câștigat în ultima etapă. Cred că a fost cu Timișoara, dar mai sunt și alte meciuri, din Liga Campionilor cu Real Madrid, Sevilla, Lyon și toate celelalte. Mă leagă multe amintiri de tot ce înseamnă această bază.  

Sunt foarte mulți jucători care au activat în Liga 1 aici. Băjenaru, Elek, Enceanu, Vali Bărbulescu, Mihăescu și mulți alții care vin din urmă. Sunt jucători foarte buni, care vor fi cunoscuți după prestațiile lor. Îmi aduc aminte ce însemna Ghencea. Ce meciuri am avut contra lui Liverpool, Southampton și nu numai. Sper să ajungă și jucătorii de acum să joace astfel de meciuri. Am vizitat stadionul, e incredibil. Regret că nu am ajuns să joc și eu pe un astfel de stadion, dar și cel pe care am jucat era unul dintre cele mai frumoase la acel moment, din țară. Sunt mulțumit că măcar voi fi acolo, lângă teren, la inaugurare”, a încheiat Gabriel Boștină.

Liga 4 București se încheie cu play-off între primele patru clasate. Steaua e lider cu 54 de puncte

Comitetul Executiv al Asociației Municipale de Fotbal București a luat pe 18 iunie câteva decizii clare în ceea ce privește actualul sezon din Liga 4 și Liga 5, competiții afectate, la rândul lor, de pandemia de COVID-19. În ceea ce privește eșalonul al patrulea, unde lider detașat este Steaua, s-a decis ca stagiunea să se termine cu un play-off între primele patru clasate. A patra echipă care merge la acest turneu se va hotărî în urma unui baraj într-o singură manșă, întrucât locul 4 și locul 5 sunt la egalitate de puncte. Varianta intră în vigoare doar dacă măsurile stabilite de Guvern pot fi îndeplinite.

Steaua a acumulat 54 de puncte și este la o distanță de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Rapid 2. De pe poziția a treia va merge în play-off Bucharest United, iar ultima echipă care se califică în această competiție va fi aleasă dintre Progresul București și AFC Asalt, după disputarea unui baraj, pentru că se află la egalitate de puncte. Clasamentul în momentul de față în Liga 4 București:

  1. Steaua – 54 puncte
  2. Rapid 2 – 47 puncte
  3. Bucharest United – 46 puncte
  4. Progresul București – 40 puncte
  5. AFC Asalt – 40 puncte

 

Foto: Steaua TV official

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Jun. 2020, 18:59 Liga 4
Pe aceeași temă