Gabriel Boștină a revenit la Steaua. Funcția pe care o va avea la echipa care țintește promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 24 Jun. 2020, 12:36 Liga 4

Gabriel Boștină (43 de ani) a revenit în Ghencea, la Steaua. Fostul mijlocaș al roș-albastrilor, originar din Mehedinți, va face parte din stafful tehnic al echipei antrenate de Daniel Oprița (38 de ani). Va fi antrenorul secund al trupei care speră ca în această vară să devină campioană a Bucureștiului și mai apoi să câștige barajul de promovare în Liga 3.

Gabi Boștină, antrenor secund la Steaua: ”Sperăm să ajungem în Liga 1 cât mai repede”

Gabriel Boștină nu e la prima experiență pe banca tehnică. Acesta, la finalul carierei de jucători, în 2012, a asigurat interimatul la ”U” Cluj, iar mai apoi a fost ”principal” la echipa ”județeană” Viitorul Șimian.

”Sperăm să ajungem în Liga 1 cât mai repede”, au fost primele cuvinte ale lui Boștină la prezentarea pe care Steaua i-a făcut-o pe pagina de Facebook Steaua TV.

”Bine ai revenit în Ghencea, Gabi Boștină!
Gabriel Boștină a acordat primul interviu în calitatea de antrenor secund la Steaua.
Fostul mijlocaș, acum în vărstă de 43 de ani, va face parte din staff-ul lui Daniel Oprița, cu care a împărțit aceeași cameră de cantonament pe vremea când erau jucători”, a anunțat Steaua.

La Steaua, antrenorul principal Daniel Oprița îi avea în stafful său tehnic pe Iulian Miu, alt fost jucător al echipei ”militare”, și Fănel Nofitovici, ca antrenori secunzi, și pe Sorin Bobariu, ca antrenor de portari.

Boștină, dublu campion cu Steaua și component al echipei ”UEFAntastica” Steaua

Gabriel Boștină a evoluat la Steaua în perioada 2002-2007, club alături de care a câștigat două titluri de campion (2005 și 2006), o Supercupă și a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA, având și trei calificări consecutive în Liga Campionilor.

Ulterior, a jucat pentru marea rivală Dinamo și, mai apoi, pentru ”U” Cluj, club de la care s-a retras din cariera de fotbalul în 2012. În cariera sa a mai jucat pentru CS Severnav, Cimentul Fieni și Oțelul Galați și are patru meciuri la naționala României.

Steaua joacă play-off pentru a deveni campioana Ligii a 4-a

Steaua va încerca în această vară, pentru al treilea an consecutiv, să promoveze în Liga 3, după ce în precedentele două ediții ale Ligii a 4-a București a ratat titlul de campioană în fața celor de la Academia Rapid (acum FC Rapid 1923, prezentă în Liga 2) și Carmen București (desființată după pierderea barajului promovării în Liga 3).

Echipa antrenată de Daniel Oprița este lider detașat în Liga a 4-a în această ediție, cu 18 victorii în 18 meciuri, într-o competiție suspendată din martie din cauza pandemiei de COVID-19. A acumulat 54 de puncte, și este la o distanță de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Rapid 2.

Însă, în ciuda acestui lucru, AMFB nu vrea să o declare pe Steaua campioană și reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, așa cum mai multe județe au decis până acum, precum Suceava, Bihor, Alba, Vâlcea sau Arad. Asociația condusă de Marian Lumânare a hotărât ca această ediție a Ligii a 4-a București să se încheie cu un play-off între primele patru clasate, pentru stabilirea campioanei.

Pe lângă Steaua și Rapid 2, în play-off mai intră și ocupanta locului 3, Bucharest United, iar ultima echipă care se califică în această competiție va fi aleasă dintre Progresul București și AFC Asalt, după disputarea unui baraj între ele, pentru că cele două se află la egalitate de puncte.

  • Reprezentanta Bucureștiului face parte din ”Regiunea 6, Sud” la barajul de promovare în Liga 3, iar câștigătoarea Ligii a 4-a va întâlni, în Grupa B, campioanele din Ialomița și Giurgiu. Prahova, Călărași și Ilfov se vor întâlni în Grupa A. Câștigătoarea fiecărei grupe va promova în Liga 3, însă șanse de a urca în al treilea eșalon au și ocupantele locurilor 2.
Marius ANGHEL 24 Jun. 2020, 12:36 Liga 4
Pe aceeași temă