„Fluierașii” din Brașov, cei mai tari din țară. Au câștigat „Cupa Prieteniei”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2016, 11:16 Liga 4

Arbitrii brașoveni au dovedit că au valoare și la fotbal în sală. Timp de două zile, vineri și sâmbătă, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău a avut loc a 16-a ediție a „Cupei Prieteniei” la fotbal în sală, competiție organizată în acest an de AJF Buzău și rezervată „fluierașilor” din întreaga țară prin comisiile județene ale arbitrilor. La ediția din acest an, au participat cavalerii fluierului din 12 județe: Ilfov, Brașov (două echipe: Brașov 1 și Brașov 2), Argeș, Galați, Brăila, Teleorman, Botoșani, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmbovița și București.

Drumul spre victorie

Brașovul a fost singurul județ care a participat cu două echipe. În faza grupelor, Brașov 1 a pierdut la scor primul meci: 0-12 cu Brăila. În al doilea meci, echipa Brașov 1 a fost învinsă de C.J.A. Dâmbovița cu scorul de 4-2, golurile brașovenilor fiind marcate de Munteanu și Ioniță.

Brașov 1 a părăsit competiția după ce a cedat cu scorul de 3-7 în fața celor de la Botoșani (Cofaru 2 și Ioniță).

Lot: Brașov 1: Andrei Șerban, Lucian Țuțu, Răzvan Polexe, Alexandru Munteanu, Mihai Bortan, Claudiu Osmache, Ioan Ioniță, Adrian Pepine, Petruț Damian, Cătălin Cofaru; antrenor-jucător: Ioan Ioniță.

Dacă echipa Brașov 1 a fost eliminată rapid din competiție, Brașov 2 a avut un parcurs de senzație. Seria victoriilor arbitrilor brașoveni a început în faza grupelor cu un succes la limită, 2-1 în fața arbitrilor buzoieni. Victoria brașovenilor a fost asigurată de dubla căpitanului Octavian Ciucanu. În al doilea meci din grupă, Brașov 2 a pierdut cu 4-3 în fața echipei din Vrancea (Pînzaru 2, Ciucanu).

În sferturi, Brașov 2 s-a duelat cu Brăila, echipă care în faza grupelor trecea la pas de Brașov 1. După un meci extrem de spectaculos, arbitrii brașoveni și-au asigurat calificarea în semifinale, după o victorie cu 3-2, prin golurile marcate de Urs și Ciucanu 2. A urmat semifinala cu Teleorman, una decisă la loviturile de departajare. În timpul regulamentar, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1, golul brașovenilor fiind marcat de Boncz, iar la loteria penaltiurilor, fluierașii brașoveni s-au impus cu 4-3.

Finala Cupei Prietenia, ediția 2016, s-a disputat între Brașov 2 și Ilfov, iar brașovenii și-au adjudecat trofeul, după un succes cu 3-1, grație golurilor marcate de Ciucanu, Urs și Pînzaru.

Brașov 2 (campionii, ediției 2016 a Cupei Prieteniei): Alin Greavu – Andrei Urs, Rareș Pădurariu, Gabriel Boncz, Gabriel Pînzaru, Octavian Ciucanu, Robert Ciorbea, Mihai Mitarcă; antrenor: Ioan Ioniță.

Premiați de Burleanu

Șefii fotbalului, Răzvan Burleanu, Radu Vișan și Gabriel Bodescu, au fost prezenți la turneul de la Buzău și au oferit premiile campionilor din Brașov. De altfel, Burleanu, Vișan, Bodescu și Sandu Deaconu, alături de fostele glorii ale fotbalului românesc, Belodedici și Vlădoiu au jucat un meci demonstrativ cu reprezentanții asociațiilor județene de fotbal din țară.

Goga face cinste cu o ladă de bere

Șeful AJF Brașov, Octavian Goga, nu a fost prezent la turneul de la Buzău, pentru că sâmbătă a fost plecat la Satu Mare unde au avut loc alegeri pentru funcția de președinte al AJF Satu Mare. În absența lui Goga, șeful delegației brașovene la competiția de la Buzău a fost Lucian Măiereanu, președinte CJA Brașov.

„Nu am putut fi prezent la Buzău, pentru că am fost la Satu Mare unde au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al AJF. I-am feliciat pe arbitrii brașoveni pentru trofeul câștigat, le-am promis că le dau și o ladă de bere. Nu îi vom premia, pentru că ei nu joacă pe prime”, a spus Goga, vicepreședintele FRF din partea AJF-urilor.

Brașovul, surpriza turneului

Lucian Măiereanu, directorul tehnic al brașovenilor, spune că titlul câștigat la Buzău a fost o surpriză pentru toți participanții. „Pentru toți cei prezenți, faptul că CJA Brașov a câștigat trofeul a fost o mare surpriză. Până acum, rar am ieșit din grupe, iar cea mai bună clasare până acum era un loc 2 acum opt ani. A fost un impas după înfrângerea cu Vrancea, dar băieții s-au mobilizat și ușor, ușor și-au intrat în ritm. Un rol importanat l-a avut și Ioan Ioniță, cel care nu a putut juca pentru că este încă jucător activ de futsal la Colțea Brașov, care a știut să-i așeze bine în teren. La banchetul care a avut loc sâmbătă seara, atât Răzvan Burleanu, cât și Sandu Deaconu i-au felicitat pe jucători pentru câștigarea acestui trofeu”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB Cătălin Trifan

Marius ANGHEL 20 Dec. 2016, 11:16 Liga 4
Pe aceeași temă