Echipele din Liga a 4-a Brașov sunt gata de reluarea antrenamentelor. AJF-ul condus de Octavian Goga a anunțat când ia o decizie finală privind modul de încheiere a actualei ediții de campionat

Adi MARICA 28 May. 2020, 12:04 Liga 4
Echipele din Liga a 4-a Brașov sunt gata de reluarea antrenamentelor. AJF-ul condus de Octavian Goga a anunțat când ia o decizie finală privind modul de încheiere a actualei ediții de campionat

După mai bine de două luni de pauză forțată din cauza pandemiei de coronovirus, echipele brașovene de Liga a 4-a și-au făcut planurile pentru reluarea antrenamentelor, mai ales că se prefigurează o relaxare a protocolului de pregătire începând de la 1 iunie. În condițiile actuale, cerințele erau imposibil de realizat de către formațiile din campionatele județene, mai ales că și cluburile profesioniste întâmpină dificultăți și au mari cheltuieli pentru a se putea antrena în condițiile cerute de autorități.

Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Brașov se va întruni săptămâna viitoare și va decida formatul în care se va relua campionatul. Până atunci, mai multe cluburi din Liga a 4-a Brașov anunță reluarea pregătirilor.

”Așteptăm decizia și sperăm să începem și noi antrenamentele. Băieții sunt nerăbdători să revină la stadion după o pauză atât de mare”, a spus, pentru Monitorul Expres, Ciprian Ursu, antrenorul liderului Ligii a 4-a Brașov, Precizia Săcele.

precizia sacele, bucurie jucatori, lider liga 4 brasov
Precizia Săcele este liderul Ligii a 4-a Brașov.

Călin Moldovan: ”Suntem pregătiți din punct de vedere mental după toată această perioadă foarte grea”

Și cei de la Corona sunt nerăbdători să înceapă antrenamentele într-un cadru organizat. ”Sunt semnale că se mișcă lucrurile în bine. Suntem nerăbdători să revenim la antrenamente. Suntem pregătiți din punct de vedere mental după toată această perioadă foarte grea. Important este să revenim pe teren, pentru că dorim să ne îndeplinim obiectivul stabilit la începutul sezonului: promovarea în Liga a 3-a”, a spus Călin Moldovan, antrenorul Coronei Brașov.

Ciprian Jurubescu: ”Avem avantajul că avem baza proprie de antrenament”

Cei de la Colțea Brașov spun că sunt pregătiți să reia antrenamentele și la echipa de seniori. ”Noi avem avantajul că avem baza proprie de antrenament. Avem speranțe că putem relua antrenamentele și la seniori, mai ales că am asigurat tot ce este necesar din punct de vedere al prevenție medicale”, a spus, pentru Monitorul Expres, Ciprian Jurubescu, președintele clubului Colțea.

Bogdan Chirițescu: ”De luni începem antrenamentele”

Și Olimpic Zărnești, campioana Brașovului în sezonul trecut, anunță reluarea pregătirilor. ”De luni vom începe antrenamentele. Am discutat și cu antrenorul Mihai Stere despre acest lucru și este încântat la fel ca și jucătorii. Am comandat deja un termoscaner, dar și materiale dezinfectante”, a precizat președintele clubului Olimpic Zărnești, Bogdan Chirițescu.

Luptă strânsă la vârf în Liga a 4-a Brașov

În Liga a 4-a Brașov, lupta pentru promovare este strânsă și se dă între primele trei clasate.

După 16 etape disputate în acest sezon, prima poziție este ocupată de Precizia Săcele (43 de puncte), pe locul secund se poziționează CSM Corona Brașov (42 de puncte), iar podiumul este încheiat de Colțea Brașov (40 de puncte). Fosta campioană, Olimpic Zănești, este abia pe locul 7, cu 27 de puncte.

AJF Brașov: ”Hotărârea finală se va lua după data de 01.06.2020”

Altfel, AJF Brașov a anunțat, prin intermediul unui comunicat, concluziile chestionarului prin care cluburile din Liga 4 și 5 erau întrebate dacă doresc reluarea campionatelor. Asociația condusă de președintele Octavian Goga (foto mic – alături de Răzvan Burleanu, președintele FRF) susține că 85 la sută dintre cluburi vor reluarea competițiilor, cu toate că întâmpină mari probleme de ordin financiar și nu pot îndeplini protocolul medical, o decizie finală urmând a se lua după data de 1 iunie, când se prefigurează o nouă relaxare a condițiilor de pregătire.

În această perioadă AJF Brașov parcurge etapele necesare pregătirii reluării competițiilor județene, și anume:

– din totalul de 47 de cluburi participante la competițiile județene au răspuns 46 întrebărilor din chestionar.
– după primirea chestionarului am procedat la centralizarea informațiilor obținute. Vă redăm cele mai importante concluzii:
– 85 % dintre cluburi/asociații sportive doresc reluarea competițiilor după un sistem ales din mai multe variante propuse
– majoritatea cluburilor întâmpină mari dificultăți în finanțarea activităților sportive și administrative
– 98 % dintre cluburi sportive/asociații sportive se vor înscrie în ediția viitoare a campionatului Ligii a 4-a și Ligii a 5-a
– autoritățile locale NU au impus decizii sau restricții care să împiedice reluarea competițiilor
– bineînțeles că majoritatea cluburilor nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinul Ministerului Tineretului si Sportului și Ministerului Sănătății nr.506/806/ 13.05.2020.

În continuare, AJF Brașov va convoca, în condițiile impuse de măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, reprezentanții fiecărui eșalon competițional pentru a le prezenta detaliile/amănuntele legate de începerea competițiilor.

Toate demersurile noastre vor depinde foarte mult de deciziile Ministerului Tineretului si Sportului și Ministerului Sănătății privind condițiile care vor trebui respectate de fiecare club pentru organizarea jocurilor.

Drept urmare hotărârea finală se va lua după data de 01.06.2020 când, probabil vom cunoaște procedurile stabilite de MTS și MS în legătură cu reluarea competițiilor”, precizează AJF Brașov.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-prelungit-termenul-de-depunere-a-dosarelor-pentru-procesul-de-certificare-la-liga-3-care-e-termenul-limita-si-ce-se-intampla-cu-echipele-care-promoveaza-din-liga-4-19133805

https://liga2.prosport.ro/liga-4/oficial-frf-a-schimbat-modul-de-promovare-din-liga-4-in-liga-3-nu-vor-mai-fi-21-de-baraje-ci-14-mini-grupe-de-baraj-care-pot-da-mai-mult-de-21-de-echipe-care-urca-in-esalonul-superior-posibilii-a-19132210

Adi MARICA 28 May. 2020, 12:04 Liga 4
Pe aceeași temă