CSM Lugoj a câștigat Cupa României, faza județeană din Timiș, după o finală cu Universitatea de Vest. Un portar a marcat de la 11 metri

Anda DELIU 19 Jun. 2022, 22:01 Cupa României
CSM Lugoj a câștigat Cupa României, faza județeană din Timiș, după o finală cu Universitatea de Vest. Un portar a marcat de la 11 metri

CSM Lugoj a câștigat cu 4-1 finala fazei județene a Cupei României din Timiș și va reprezenta județul din vestul țării în faza regională.

Partida s-a disputat în comuna Șag, lângă Timișoara, iar învinsa a fost Universitatea de Vest din Timișoara, echipă tot din eșalonul 4, la fel ca și învingătoarea.

Lugojul a dominat autoritar finala

Din minutul 6, formația din Lugoj a obținut un penalty. Curajos, portarul Victor Gârlea a mers să execute și a marcat. Din minutul 24, Marian Talpă, cel care a și fost declarat omul meciului, a marcat pentru 2-0, scor cu care s-a și intrat la pauză.

Universitatea de Vest Timișoara, echipă ce are echipament identic cu al Ripensiei, în baza unui parteneriat, a reușit să reducă din diferență în minutul 60, la o fază la care Gârlea a ratat total respingerea, iar Ionuț Vucea, fost jucător la Poli, a venit și a speculat bine. Totuși, din minutul 73, Filip Lalaktos a mărit diferența la 3-1, iar, pe final de joc, Ilyassou Kouraogo a stabilit scorul final.

  • CSM Lugoj: Gârlea – Radak, Secoșan, Roșie, Lakatos, Tamas, Tiomela, Kouraogo, Njifakve, Talpă, Pop
    Au mai intrat. Mbei, Mihoc, Edafe, Semeniuc
    Antrenor: Arpad Laczko
  • CS Universitatea de Vest Timișoara: F. Andrei – F. Olariu, Contescu, C.Popa, Hotca, Băban, Balabuc, M. Olariu, S. Andrei, Vucea, Boghian
    Au mai intrat: O. Popa, Vărzaru, Firca
    Antrenor: Gabriel Bîzoi

Speră să aducă o echipă titrată la Lugoj

Antrenorul lugojenilor, Arpad Laczko, nu a fost neapărat atât de exuberant să spun că așteaptă nume mari la Lugoj, dar a spus că și-ar dori pe stadionul Tineretului să aducă echipe puternice.

”Am dominat final. Țin să felicit echipa pentru efortul depus la o căldură foarte mare afară și sunt foarte bucuros pentru jocul prestat de către ei. Îi felicit și pe adversari că au ajuns până în faza aceasta, finală și mă gândesc că au dat tot ce au putut pentru jocul acesta. Se pare că am fost mai buni în după-amiaza aceasta și ne bucurăm. Noi ne propunem să vină echipe cât mai titrate la Lugoj. Dar este foarte greu. Parcursul este foarte lung și nu știm în ce fază ne vom opri. Dar vom da tot ce putem noi să reușim să aducem o echipă cât mai titrată la Lugoj”, a declarat antrenorul CSM-ului, echipă ce a terminat pe locul 2 Liga a 4-a Timiș, după Phoenix Buziaș.

Jucătorii de la UVT nu mai aleargă așa bine de când au devenit… profesori

La UVT, o parte dintre fotbaliști au devenit profesori de sport, iar nivelul de pregătire ale echipei nu mai e ca acum câteva sezoane.

”Au fost mai buni. Diferența a fost, în primul rând, de pregătire fizică. S-a văzut. Trebuie să schimbăm generațiile. Am schimbat o parte în iarnă. Cei care au rămas au dobândit catedre deja, de Educație fizică, la școli, și s-a văzut acest lucru. Nu mai avem nici pe departe pregătirea pe care o aveam înainte de începerea pandemei, când, din această perspectivă, ne măsuram chiar și cu echipe de Liga 2. Acum, suferim, dar nicio problemă. Totuși, e o performanță că am ajuns în finală. Am avut echipe puternice din Liga 4 Timiș, începând cu Giarmata, Sânnicolau Mare, respetiv miercuri, Comloșu Mare. Din vară va începe o nouă etapă. Sperăm să punem o piatră de temelie viitorilor sportivi și nu în ultimul rând, cetățeni”, a declarat antrenorul Gabriel Bîzoi.

La finală s-a marcat și retragerea din arbitraj a centralului Cătălin Botaș, care a prins și câteva meciuri de Liga 1 în carieră. Luni, 20 mai, era ultima zi de transmitere a reprezentantei în Cupa Românie către FRF.

Anda DELIU 19 Jun. 2022, 22:01 Cupa României
Pe aceeași temă