Un județ fără echipă în ligile naționale va avea un stadion nou, într-o comună cu mai puțin de 10 mii de locuitori. ”Vrem în Liga 3”, spun oficialii clubului care activează în campionatul județean

Mircea OGLINDOIU 14 Jan. 2021, 09:28 Diverse

Primăria comunei mehedințene Șimian are în proiect construirea unui stadion și a unui bazin de înot, cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI). Locația noii arene nu va fi pe actualul amplasament, care va fi înlocuit de sediul primăriei și de un parc, ci la câțiva zeci de metri distanță de actuala baza sportivă.

Echipa locală de fotbal Viitorul Șimian și-a propus promovarea în Liga 3 în cel mai scurt timp, chiar dacă noul stadion nu va fi finalizat prea curând.

”În primă fază, stadionul se va face cu participațiunea Primăriei Șimian și a clubului de fotbal Viitorul Șimian. Va fi o locație nouă, aproape însă de actualul stadion, în locul căruia se va construi noua primărie. Pentru început, stadionul va avea o capacitate de 200 locuri, urmând că apoi să devină o construcție amplă, care se va face cu ajutorul Companiei Națioanale de Investiții. Proiectul implică și un bazin olimpic de înot. Va dura o perioadă până vor fi finalizate lucrările, dar noi ne-am propus să promovăm încă de la vară în Liga 3. Sper să se poată găsi o variantă de începere a campionatului județean, care a fost cel mai afectat de această pandemie. Chiar dacă vor fi mai puține meciuri, fiindcă nu se mai poate juca tur/retur, trebuie să încheiem Liga 4 Mehedinți pe primul loc, ca să putem merge în iulie la meciurile de baraj pentru promovare. Deja am început să întărim lotul”, a declarat președintele echipei Viitorul Șimian, George Sărăcin.

Viitorul Șimian, umilită la barajul de promovare în Liga 3. Mehedințiul n-a avut reprezentantă la ultimul baraj de promovare

Echipa din Șimian a câștigat campionatul județean din Mehedinți în urmă cu 3 ani, dar la meciul de baraj pentru promovare a fost ridiculizată de timișenii de la CS Dumbrăvița, cu scorul general de 11-1!

Anul trecut, județul Mehedinți n-a avut reprezentantă la mini-turneele de baraj, deoarece echipa clasată pe primul loc în momentul întreruperii campionatului din cauza izbucnirii epidemiei COVID-19, Recolta Dănceu, nu deținea Certificat de Identitate Sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, în timp ce ocupanta locului secund, CS Strehaia, n-a dorit să participe, din cauza costurilor ridicate cu efectuarea testelor RT-PCR.

Viitorul Șimian se afla pe locul 5 în acel moment, la 9 puncte de lider.

Proiect aprobat deja la Strehaia

Un proiect pentru modernizarea stadionului a depus, încă de anul trecut, și CS Strehaia, care a fost deja aprobat de CNI. Construcția ar putea începe la vară.

Dacă orașul Strehaia, împreună cu satele arondate, are o populație de 10.500 locuitori, conform recensământului din 2011, Șimian este cea mai mare comună din Mehedinți, cu 9.650 locuitori.

Comuna Șimian se află la doar 5 km de municipiul Drobeta Turnu Severin, reședința județului Mehedinți.

Județele Mehedinți și Tulcea sunt singurele din țară fără echipă de fotbal masculin în primele trei ligi.

Mircea OGLINDOIU 14 Jan. 2021, 09:28 Diverse
Pe aceeași temă