Play-off-ul Bucureștiului își stabilește azi finalistele

Mihai Andries 27 May. 2014, 16:32 București

Sezonul actual al Ligii a IV-a a Capitalei se îndreaptă cu pași mari spre ultimul act, însă finalul este departe de a fi unul liniștit din cauza unor probleme organizatorice scăpate printre degete de AMFB. La fel ca și anul trecut, atunci când a fost contestat dreptul de joc în cazul a doi jucători de la Chiajna III, o nouă contestație a tulburat apele în faza grupelor.

George Șerban, mărul discordiei

Sezonul curent, în centrul atenției a fost portarul George Șerban (foto), de la satelitul Voluntariului. Povestea sa are accente comice, pentru că jucătorul nu îndeplinește condiția de minim 50% din jocuri cerută de regulamentul AMFB pentru cluburile cu mai multe echipe, iar acest lucru este recunoscut în mod public chiar de formația ilfoveană. Astfel, aceasta a cerut în ședința de organizare o dispensă în ceea ce privește portarii, fără a se specifica în mod direct numele. Și de aici se rupe filmul, deoarece fiecare tabără are varianta ei: unii spun că a semnat toată lumea un proces verbal, alții că nu au semnat toți, iar a treia variantă e că au semnat dar nu pentru ceea ce scrie în procesul verbal.

 

Voluntariul și GVD au mers braț la braț în semifinale

Dacă în primele două meciuri ale ilfovenilor nu a comentat nimeni împotriva lui Șerban, GVD a făcut notă discordantă și sâmbătă a făcut contestație, astfel că acesta a fost scos din 11-le de start. Gestul echipei lui Tom Cristea și Adrian Oprișan a stârnit un schimb de replici acide cu oficialii clubului din Voluntari aflați în tribune și a dus la întârzierea cu 20 de minute a startului partidei. Pe teren, satelitul Voluntariului s-a impus cu 3-2, după ce a condus cu 3-0 la pauză prin reușitele lui Spătaru, Lapteș și Alexandru Radu. Waldman, cu un șut de la 35 de metri și Silvian Dobre, dintr-o lovitură liberă au stabilit scorul final al unui meci, în care ambelor echipe le-a convenit scorul. Astfel, cei de la GVD au evitat duelul fratricid cu Juniorul antrenat de coechipierul lor Vergil Andronache, iar Voluntariul s-a calificat în semifinale în fața celor de la Athletico Floreasca. În schimb, un egal ar fi însemnat ca GVD să termine grupa pe primul loc și să joace contra celor de la Juniorul.

AMFB vs Andronache, KO la masa verde

Finalul meciului dintre GVD și Voluntari II a adus un dialog foarte interesant între președintele AMFB, Vasile Avram și Vergil Andronache. Ultimul a fost întrebat dacă nu cumva este cumva în conflict de interese prin dubla sa postură – antrenor la Juniorul și jucător la GVD, echipe calificate în semifinale. Mai mult, el a fost rugat să spună ce va face dacă cele două echipe se vor întâlni în meci direct, iar răspunsul a fost unul ferm: va sta pe banca Juniorului. Și se pare că dialogul nu a rămas fără urmări, pentru că AMFB a programat azi semifinalele la aceeași oră, 17, pe două terenuri din complexul Dinamo, „Florea Dumitrache” și „Piți Varga”, astfel că Andronache va fi nevoit să nu joace pentru GVD, pentru a-și dirija elevii în semifinala cu Voluntari II

REZULTATELE ULTIMEI ETAPE A GRUPELOR PLAY-OFF-ULUI

Grupa I:
ACS Corbeanca – Electroaparataj 3-5 (3-2) Postolache, Dumitrașcu, Fl. Vasile / Leahu, Stanciu 2, Ivan, Tăerel
Comprest – Juniorul 0-0 (0-0) – 4-3 la penaltyuri

Grupa a II-a:
FC Voluntari II – GVD 3-2 (3-0) Spătaru, Lapteș, Al. Radu / Waldman, S. Dobre
Athletico Floreasca – Electrica 4-3 (3-1) Dr. Florea, Ienciu, R. Paraschiv 2 / L. Anghel, P. Ciobanu 2

SEMIFINALE
Comprest – GVD („Florea Dumitrache”)
Juniorul – Voluntari II („Piți Varga”)

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 27 May. 2014, 16:32 București
Pe aceeași temă