Inovație în Liga a IV-a București: meciul cu trei centrali!

Mihai Andries 24 Oct. 2013, 02:00 București

Restanța dintre FC Juniorul și Chitila se anunța un meci mai mult decât interesant prin prisma parcursului celor două echipe din seria Nord. Echipa gazdă, singura fără înfrângere din serie, dădea piept cu liderul, și totodată campioana en-titre, care a suferise un singur eșec de la începutul campionatului. Însă meciul dintre cele două echipe a devenit și mai interesant din cauza evenimentelor petrecute înainte și în timpul lui.

Nu aveau arbitrii pentru meci: Chivulete senior a salvat situația

Debutul spectacolului a fost unul de excepție, pentru că la 1 fără 25 nu era niciun arbitru la stadion, în condițiile în care cavalerii fluierului ar fi trebuit să apară cel târziu la ora 12, așa cum scrie în regulament. Un telefon dat de principalul Chitilei a lămurit misterul: comisia de arbitri știa că meciul se joacă miercuri, nefiind informată de către cei de la Competiții că s-a mutat marți. Așa că la stadion a venit într-o fugă Florin Chivulete, unul dintre cei doi șefi ai arbitrilor din București. S-a încropit prin telefon o brigadă de arbitri, cu Chivulete senior la centru și, cum tușieri nu au fost găsiți disponibili, s-a apelat la  alți doi centrali care au putut ajunge mai repede la stadion, Gușiță și Anton, însă ultimul a întârziat din cauza traficului. Și cum deja trecuseră aproape 35 de minute peste ora inițială de start, meci a început cu doar doi arbitri, până și-a făcut apariția în fugă și Anton.

„Penalty” de la 16 metri

Revenind la meciul propriu-zis, duelul dintre cele două echipe de top ale seriei Nord a fost unul peste nivelul Ligii a IV-a, însă a arătat și destule lacune. Juniorul lui Andronache a plătit tribut deplasării în weekend la Năvodari, acolo unde s-a jucat un amical cu Farul, câștigat cu 2-1. De partea cealaltă, Chitila a suferit în departamentul ofensiv, acolo unde în meciurile mai grele, golgheterul Marinescu resimte absența lui Nicolau, care a părăsit echipa în această vară. Totuși, prima repriză a adus două goluri, câte unul de căciulă, primii la cuvânt fiind cei de la Chitila. Lansat excelent în careu, Marinescu l-a executat pe Vâlceanu cu un șut lângă bară, dar bucuria ilfovenilor a fost de doar două minute. Un fault pe linia de 16 metri a fost dat ca lovitură liberă și nu ca penalty, dar Bogdan Barbu l-a transformat în gol, cu o execuție perfectă, de parcă ar fi bătut o lovitură de la 11 metri.

Cu om în plus aproape 30 de minute, Chitila și-a bătut joc de ocazii

Repriza secundă a debutat cu un forcing al oaspeților, concretizat după mai bine de un sfert de oră într-un penalty, după o pătrundere a căpitanului Marinescu. Roșu pentru Buliga, execuție în vinclu a lui Croitoru și Chitila părea că va închide jocul. Ce a urmat a fost de domeniul incredibilului, pentru că MIhăilă a reușit să rateze două ocazii monumentale, ambele din poziție de singur cu portarul. Defensiva Juniorului s-a clătinat, mai ales că s-a trecut la un modul cu trei fundași pentru a forța egalarea și a venit și golul trei, dar doar pentru câteva secunde. O centrare covrig în careu a fost trimisă cu capul în plasă, dar fanionul ridicat al lui Anton a dus la anularea reușitei. Protestele Chitilei au fost furibunde și au părut mai mult decât justificate în primă fază, dar se pare că semnalizarea a venit înainte de lovitura de cap a decarului oaspeților și a sancționat un ofsaid la un coechipier care a atacat mingea pe centrare, fără a reuși să o atingă, dar a influențat faza prin gestul său.

Prelungiri cu „11 metri repetat

Atacurile disperate ale gazdelor au părut sortite eșecului, iar când bătrânul Chivulete (49 de ani) – care nu a mai oficiat un meci de seniori de ani buni, dacă nu luăm în considerare meciuriile-eveniment sau cele de old-boys la care mai fluieră – a arătat doar trei minute de prelungire, banca Juniorului a explodat de nervi. Din fericire pentru ei, cele trei minute s-au dovedit de ajuns, pentru că în ultimul din ele s-a dictat un penalty și pentru gazde, la un duel aerian în marginea careului ilfovean. Și cum meciul nu se putea termina liniștit, a fost nevoie și de repetare a loviturii de la 11 metri, pentru că jucătorii Chitilei au intrat în careu în momentul execuției lui Barbu. Căpitanul Juniorului a dat dovadă de sânge rece, a riscat șutând în același colț, dar a înscris în ciuda opoziției portarului advers care a intuit direcția șutului.

Juniorul rămâne invincibil și urcă pe podium

Fluierul de final a venit după nici 30 de secunde și a stârnit nemulțumirea în tabăra ilfovenilor, care au pierdut printre degete victoria și două puncte. Însă în proporție mare, vina pentru acest semieșec o au și jucătorii Chitilei, care au irosit cu nonșalanță în repriza a doua câteva ocazii de gol incredibile, care ar fi putut lămuri problema învingătoarei. Chitila rămâne lider, dar se distanțează la un punct de CS Pantelimon, cu care se va duela în deplasare chiar în etapa viitoare. În schimb, Juniorul își păstrează invincibilitatea și urcă pe podium, urmând a juca etapa viitoare în deplasare cu CS Victoria.

FC JUNIORUL – FC CHITILA 2-2 (1-1) B. Barbu 19, 90+3 – pen. / Marinescu 19, Croitoru 63 – pen.

Juniorul: Vâlceanu – Fărâmă, C. Mihai, Riță, Buliga, Olaru, M. Tudor, B. Barbu, Baniță, Văduva, G. Dumitrescu. A mai jucat Florișteanu. Antrenor Florin Drăgan

Chitila: Dragomir – Militaru, Furtună, Boancă, Croitoru, Grigoroșcuță, G. Ghiță, M. Constantin, Dragoteanu, L. Nițu, Marinescu. Au mai jucat Mihăilă, Paraschiv, B. Gheorghe. Antrenor Petruș Pârvu

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 24 Oct. 2013, 02:00 București
Pe aceeași temă