În Nord, doar Juniorul și GVD au rămas neînvinse!

Marius ANGHEL 17 Oct. 2013, 23:55 București

Liga a IV-a București a programat marți și miercuri o rundă intermediară, în fapt o reprogramare a etapei a III-a, nedisputată la vremea ei din cauza vremii nefavorabile. Înaintea acestei etape, mai bine de o treime dintre echipele seriei Nord – mai precis cinci la număr – se lăudau cu cifra 0 în dreptul înfrângerilor. Fericitele se numeau CS Pantelimon, FC Chitila, Chiajna III, GVD și Juniorul (foto principal). Din păcate, intermediara a fost fatală pentru primele trei din listă, Chitila și Chiajna III căzând victime în derbyurile cu GVD, respectiv Juniorul.

Chitila – primul eșec și primele goluri primite

Derbyul ilfovean de la Buftea a fost tranșat în favoarea nou înființatei Voința, care a învins cu 2-1 pe CS Pantelimon. În cartierul Dămăroaia, pe stadionul Biruința, GVD a învins campioana en-titre FC Chitila cu 2-1, provocându-i primul eșec al sezonului. Cu acest prilej, echipa lui Petruș Pârvu și-a întrerupt și recordul de minute fără gol primit, după ce înaintea acestui meci avea un golaveraj de 25-0, realizat în trei meciuri!

Chiajna III a condus degeaba de două ori

În partea opusă a Bucureștiului, în complexul „Ion Țiriac” au stat față în față pe Juniorul și Chiajna III (vezi galeria foto). Gazdele, care practic sunt foștii juniori 95 și 96 ai Sportului care au evoluat sezonul trecut în Liga a II-a și a III-a, se lăudau cu un start fulminant de campionat cu trei victorii în trei meciuri, incluzând un 2-1 cu Voluntari II, 18-0 cu Frăția și un 11-0 cu VK Soccer, în timp ce ilfovenii aveau două victorii la scor, dar cu adversari modești, Corbeanca (7-1) și Victoria (10-0).

Chiajna III a visat frumos, după ce a condus în două rânduri, prima dată din minutul 13 după reușita lui Badea. Asediul foștilor juniori ai Sportului a adus golul egalării după o jumătate de oră de joc, atunci când Baniță a finalizat cu sânge rece o lansare printre fundașii adverși. Ocaziile au curs spre buturile lui Ungur, Olaru, Dumitrescu și Barbu ratând incredibil. 1-1 a rămas la pauză, deși și Simidreanu a avut un șut periculos pe contraatac.

Ilfovenii s-au trezit că au 2-1 după o oră de joc, din cauza unei erori a lui Vâlceanu. Pleșa a șutat de la peste 25 de metri și balonul a trecut aproape prin portarul gazdelor, fugindu-i printre mâini în plasă. Pe cât de ușor a făcut Chiajna 2-1, pe atât de repede s-a refăcut egalitatea, după doar două minute. Centrare la bara a doua și Olaru nu a iertat, la fel cum avea să o facă și Văduva în minutul 82. Finalul a fost dureros pentru Concordia III care a mai primit alte două goluri, vinovați fiind Dumitrescu (84) și noul intrat Șumudică (90).

JUNIORUL – CONCORDIA III CHIAJNA 5-2 (1-1) Baniță (30), Olaru (61), Văduva (82), G. Dumitrescu (84), Șumudică (90) / I. Badea (13), Pleșa (59)

Juniorul: Vâlceanu – Fărâmă, C. Mihai, Al. Rița, Buliga  – M. Tudor – Baniță, Olaru (90 Florișteanu), B. Barbu (cpt.), G. Dumitrescu – Văduva (87 Șumudică). Rezervă nefolosită Bărbulescu

Chiajna III: Ungur – Neacșu (89 Marcos), Șt. Tudor, Fl. Iordan (cpt.), Hroștea (69 Dogaru) – I. Badea (80 Oane), Pleșa, Ciupitu, Simidreanu – A. Cristea (46 Costache), Butucel. Rezerve nefolosite: A. Florea – Ana

Frăția din Nord se retrage

Golaverajul fabulos al Juniorului, 36-3, i-a propulsat după acest meci pe primul loc, capitol la care stau mai bine decât GVD, ambele echipe având câte 12 puncte. Dar se pare că cele două nu vor mai împărți fotoliul de lider, după ce Frăția se va retrage. În acest context, probabil că după runda a 6-a, care va avea loc vineri și sâmbătă, atât Juniorul, cât și GVD vor pierde atât punctele, cât și golurile marcate împotriva acestei echipe

Sportul nu s-a prezentat nici marți

Mai trebuie menționat că Sportul și-a păstrat echipa din Liga a IV-a, care este trecută în seria Nord, dar nu s-a prezentat la meciuri, ultima „absență” fiind consemnată în „catalogul” seriei chiar după meciul dintre Juniorul și Chiajna III. Arena din complexul „Ion Țiriac” ar fi trebuit să găzduiască meciul dintre Sportul și VK Soccer, dar gazdele nu s-au prezentat la teren. Așa că centralul Ionuț Ilie a fluierat finalul meciului, după ce a așteptat să se scurgă timpul-limită prevăzut de regulament pentru prezentarea la stadion a echipelor. După care oaspeții de la VK Soccer și brigada de arbitri s-au îndreptat spre vestiare (foto). Cel mai probabil, AMFB va anunța excluderea echipei lui Șiman din Liga a IV-a

 

CLASAMENTUL SERIEI NORD DUPĂ‚ ANULAREA MECIURILOR FRĂ‚ȚIEI

 

REZULTATELE INTERMEDIAREI DIN SERIA NORD:

FC Juniorul – Concordia Chiajna 5-2
GVD – FC Chitila 2-1
Voința Buftea – CS Pantelimon 2-1

ACS Corbeanca – FC Voluntari 2-9
Speranța Săbăreni – Progresul Cernica 2-2
Victoria – Frăția, oaspeții nu s-au prezentat
Sportul Studențesc – VK Soccer, gazdele nu s-au prezentat

PROGRAMUL ETAPEI A 6-A:

Vineri, ora 15
FC Chitila – Progresul Cernica II, stadion: Chitila
VK Soccer – Victoria, stadion: Voința
Sportul Studențesc – FC Juniorul, stadion: Complexul Sportiv „Ion Țiriac”
CS Pantelimon – ACS Corbeanca, stadion: Acumulatorul 2

Sâmbătă, ora 12
Concordia Chiajna III – Speranța Săbăreni, stadion: Roșu
FC Voluntari II – GVD, stadion: Niță Pintea (Pipera)

Sâmbătă, ora 15
Frăția – Voința Buftea, stadion: Frăția
 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Marius ANGHEL

 

Marius ANGHEL 17 Oct. 2013, 23:55 București
Pe aceeași temă