„Gașca Bătrână” a ajuns în penultimul act al play-off-ului

Mihai Andries 24 May. 2014, 14:22 București

Prezența celor de la GVD în play-off-ul Bucureștiului a semănat cu un moft al unor „bătrânei” care se plictiseau pe acasă și au zis să mai joace un pic de fotbal într-un cadru oficial, ca să vadă dacă mai știu cu „varza”. Aflați într-o serie cu Electrica – locul 1 în sezonul regulat al seriei Sud, Athletico Floreasca – una dintre cele mai bune echipe ale aceleiași serii, dar și puștii talentați de la satelitul Voluntariului, Tom Cristea (50 de ani) și gașca lui de „moși” nu erau considerați printre favoriții la calificarea în semifinale.

Primii calificați în semifinale

Contrar așteptărilor, GVD a dat lovitura și a bifat două victorii cu același scor, 2-1, victime fiindu-le Electrica și Athletico Floreasca. O „vină” pentru ambele rezultate o poartă căpitanul Mozacu, golgheterul grupei cu trei reușite, ultimele două în meciul cu Athletico, dar nu trebuie uitat nici Andronache care de fiecare dată a intrat în teren din postura de rezervă și a dinamizat jocul echipei sale.

Revenind la meciul de joi, Mozacu a deschis scorul în minutul 12, după ce a profitat de o ieșire hazardată a portarului advers, dar echipa din Floreasca a egalat la jumătatea reprizei prin șutul superb al lui Alexandrescu. După reluare, GVD a avut ceva emoții după trei ocazii ratate de Athletico, dar același Mozacu a stabilit scorul final al meciului, cu un sfert de oră înainte de final.

Andronache poate evita duelul în semifinale cu proprii săi elevi

După succesul de joi, „Gașca Bătrână” este calificată în semifinale și își poate alege contra cui să joace. Asta deoarece în seria I deja se știe ordinea în clasament, cu FC Juniorul pe 2 și Comprest pe 1, Așa că în meciul de azi cu FC Voluntari II, GVD are două variante. Cu cel puțin un egal în fața satelitului grupării ilfovene, termină pe locul 1, context în care Andronache este pus într-o postură ingrată – antrenor al celor de la FC Juniorul, dar și mijlocaș la GVD. Un eșec înseamnă că Tom Cristea și compania vor juca în semifinale contra Comprestului, în timp ce Voluntari II se va califica și ea în această fază, unde se va duela cu FC Juniorul.

Andone a debutat în play-off

Meciul cu Athletico a adus în curtea GVD-ului un debut în faza play-off-ului: Bogdan Andone – secundul Concordiei Chiajna. Intrat pe teren cu un minut înainte de fluierul de start al întâlnirii, acesta a fost titular în primul 11, fiind folosit în banda dreaptă a ofensivei. De remarcat că în echipa de start a „negrilor” au fost opt jucători peste 35 de ani, trei dintre aceștia – Neferoiu, Waldman și Tom Cristea – având peste 40 de ani.

GVD – ATHLETICO FLOREASCA 2-1 (1-1)  Mozacu 2 / Alexandrescu

GVD: Vlăsceanu – Cristea, Clement, Neferoiu, Pruteanu  – Waldman – Stan, Bucuroaia, Ciortea, Andone – Mozacu
Rezerve: Niță, Zeciu, Dumitrașcu, V. Ștefan, Oprișan, Andronache
 
ATHLETICO FLOREASCA: Buceceanu – Ienciu, Dorlan, Al. Gheorghe, Manciu – Sultănescu – Alexandrescu, Vesela, Brînză – Dr. Florea, Paraschiv
Rezerve: D. Gheorghe, C. Matei, Mocanu, D. Florea, Pricop, Joița, Dr. Matei
Antrenor: Ștefan Dumitrache
 
PROGRAMUL ULTIMEI ETAPE
24.05.2014, 15.00: AS GVD – FC VOLUNTARI II
24.05.2014, 17.30: CS ELECTRICA – AFC ATHLETICO FLOREASCA
 
Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 24 May. 2014, 14:22 București
Pe aceeași temă