Foștii juniori ai Sportului sunt la un pas de a câștiga campionatul Bucureștiului

Mihai Andries 30 May. 2014, 11:45 București

În urmă cu șapte luni, Liga2.ro vă spunea povestea foștilor juniorilor ai Sportului, care, scăpați de contractele cu Vasile Șiman, s-au reunit la echipa bucureșteană de Liga a IV-a, FC Juniorul. Tinerii jucători, grosul echipei fiind alcătuit din fotbaliști născuți în 1996 și 1997, au reușit să se califice în play-off, acolo unde s-au duelat în grupe cu Electroaparataj, Corbeanca și Comprest, pentru calificarea în semifinale. Elevii lui Andronache au trecut de această fază alături de Comprest, echipă cu care se vor întâlni din nou în finala de azi, care se va disputa de la ora 17 pe stadionul Dinamo.

Șumudică senior, spectator de lux

În pauza de iarnă, Juniorul a pierdut doi jucători, căpitanul Barbu, ajuns la Fortuna Poiana Câmpina și Șumudică, fiul antrenorului Concordiei mutându-se la FC Voluntari II. Ultimul a fost titular în semifinala de marți contra Juniorului, disputată pe terenul „Piți Varga” din complexul Dinamo, în fața unui public destul de numeros pentru un meci de Liga a IV-a, majoritatea spectatorilor fiind părinți ai jucătorilor celor două echipe. Printre aceștia s-a numărat și Marius Șumudică, prezent după gardul terenului de joc, de unde și-a încurajat în permanență fiul și a dat indicații și colegilor acestuia

Pațurcă și-a salvat echipa de la eliminare

Ilfovenii au început meciul cu George Șerban între buturi, portar care a fost subiectul unei noi contestații din partea Juniorului, după cea făcută de GVD în grupe – prin eliminarea Voluntariului, rezultatul final al acesteia nu mai contează. Meciul a avut un ritm alert cu multe faze de poartă, Vâlceanu și mai sus amintitul Șerban fiind întrebuințați în destul rânduri. Cei doi au capitulat în timpul regulamentar de joc câte o dată, Vâlceanu în prima repriză la execuția lui Lapteș, iar Șerban la șutul bine plasat al lui Pațurcă, pe final de meci.

Vuk a calificat-o pe Juniorul în finală

Terminat la egalitate după scurgerea timpului regulamentar de joc, meciul a continuat direct cu penaltyurile de departajare. Acolo s-a mers umăr la umăr până la ultima serie din primele cinci, în care Fărîmă nu a ratat, iar Milaș Vuk a copiat execuția lui Șumudică de la penaltyurile din primul meci al play-off-ului cu Athletico Floreasca și a tras pe lângă. Juniorul s-a calificat în finală, acolo unde va da piept cu elevii lui Augustin Călin, care au învins tot la penalty-uri pe GVD.

FC VOLUNTARI II – JUNIORUL 1-1 (1-0, 1-1), 4-5 la penalty-uri
Au marcat Lapteș / Pațurcă
Penalty-uri: Tudorică, V. Mihai, Lapteș, Al. Radu, Vuk (ratare) / Pațurcă, Bărbulescu, Baniță, Dumitrescu, Farîmă

FC VOLUNTARI II: G. Șerban – Sokmen, Toader, Ghiță, Al. Radu – Șumudică, Dragne, Tudorică (cpt.), V. Mihai – Spătaru, Lapteș
Rezerve: Kerestes – Copoeru, Vuk, M. Stanciu, I. Vasile, Bratu, Clătinici
Antrenor: Mihai Iatan

FC JUNIORUL: Vâlceanu – Buliga, Găină, Riță, Fărâmă – C. Mihai – Baniță, Zeciu, Cîrjan, Dumitrescu – Pațurcă (cpt.)
Rezerve: Văduva, Costache, M. Tudor, Florișteanu, Iancu, Bărbulescu
Antrenor: Vergil Andronache

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 30 May. 2014, 11:45 București
Pe aceeași temă