Comprest, primul lider al seriei I din play-off Capitalei

Mihai Andries 20 May. 2014, 14:37 București

Bucureștiul a început ieri play-off-ul care va decide campioana și, implicit, echipa care va reprezenta Capitala în barajul pentru Liga a III-a. Prima fază a acestui play-off constă în două grupe, în care s-au calificat opt echipe: locurile 2-5 din seria Nord (în mod normal ar fi trebuit primele patru clasate, dar campioana Chitila nu s-a înscris din motive financiare) și primele patru locuri din seria Sud. Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în semifinale, după care finalistele vor da campioana sezonului 2013-2014, cele mai mari șanse de a găzdui actul final avându-l stadionul Dinamo.

Portarul Vâlceanu a dat gol după ce a ratat un penalty

Grupa I, care le cuprinde pe FC Juniorul, Corbeanca (ambele din Nord), Comprest și Electroaparataj, a debutat ieri pe arena Romprim. Meciul de deschidere a fost cel dintre FC Juniorul, o echipă construită pe scheletul foștilor juniori B ai Sportului din sezonul trecut și Electroaparataj, antrenată de Dumitru Ciupitu. Elevii lui Virgil Andronache au confirmat calculele hârtiei și s-au impus cu 4-0, după ce la pauză a fost 1-0, prin reușita lui Pațurcă (34). În ciuda diferenței mari de scor, Electroaparataj a fost un adversar dificil, dovadă și faptul că ultimele trei goluri au fost marcate după minutul 82!

Cârjan (82) și Bărbulescu (87) au dus scorul la 3-0, în timp ce în ultimul de prelungire a avut loc o fază cum vezi mai rar. Dumitrescu a scos un penalty pe care l-a executat portarul Vâlceanu. Însă omologul din poarta Electroaparatajului a parat lovitura de pedeapsă, însă balonul i-a revenit lui Vâlceanu, care nu a mai ratat ținta.

FC JUNIORUL – ELECTROAPARATAJ 4-0 (1-0) Pațurcă (34), Cârjan (82), Bărbulescu (87), Vâlceanu (90+2)

Vâlceanu – C. Mihai, Riță, Buliga, Fărîmă, Pațurcă, Olaru, Zeciu, Baniță, Văduva, G. Dumitrescu. Rezerve: Găină, B. Iancu, Cîrjan, Bărbulescu, Florișteanu, Costache, M. Tudor Antrenor: Virgil Andronache

Condea – P. Stan, I. Ioniță, V. Petcu, Taerel, V. Stanciu, A. Lungu, V. Pristolian, G. Marin, Tecaru, G. Pristolian. Rezerve: M. Marinescu, Anghelescu, Nedelea, Mitrică, B. Ivan, I. Dincă Antrenor: Dumitru Ciupitu

Corbeanca a rezistat o oră, după care a fost demolată

În celălalt meci al zilei, ultima sosită în play-off, Corbeanca, a dat o replică decentă timp de o oră, deși diferența de valoare era mai mult decât clară. Cu mulți puști în teren, dar și cu un joc încâlcit, cu multe gafe tehnice, fără orizont și fără ocazii la poarta adversă, ilfovenii au reușit să îi încurce pe elevii lui Augustin Călin, care nu au găsit soluția de a pune în pericol poarta lui Popa. Prima repriză a consemnat o singură mare ocazie a Comprestului, portarul ilfovenilor reușind o intervenție salutară la șutul lui Matheus.

După pauză, Comprestul a pus piciorul pe accelerație și, profitând de copilăriile defensivei adverse, a forțat deschiderea scorului. Lucru care s-a și întâmplat în minutul 60, după ce Pluteanu l-a servit ideal pe Căt. Barbu. A fost momentul descătușării pentru bucureșteni, care au pus la podea echipa din Corbeanca. Verdeață (69) a dus scorul la 2-0, apoi același Barbu (74) a făcut 3-0 după o chiflă a unui adversar și cun sfert de oră înainte de final era 3-0.

Ultimele zece minute au mai adus trei goluri, primul fiind semnat de Alberto Neagu (80), cu o lovitură de cap. Doi fundași ai ilfovenilor s-au încurcat reciproc și au pierdut mingea în fața lui Barbu care l-a servit în fața porții pe Souza (89) pentru 5-0, moment în care din tribune cineva din tabăra Electroaparatajului a strigat: „Mulțumim dom profesor, am urcat pe locul 3!”

În prelungiri, Jitaru a închis tabela la un sec 6-0, cu care Comprest termină prima etapă pe locul 1, la diferență de golaveraj.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA CORBEANCA – COMPREST 0-6

CORBEANCA – COMPREST 0-6 (0-0) C. Barbu (60, 74), Verdeață (70), A. Neagu (80), Souza (89), Jitaru (90+2)

Al. Petre – Fl. Constantin (R. Bratu), Jitaru, Matheus, I. Militaru, Pasăre (Gojnea), Logofătu, A. Neagu, Pluteanu (Souza), C. Barbu, Verdeață (Mărgescu)
Rezerve nefolosite: Braicău – Cârligea, Nicula
Antrenor: Augustin Călin

C. Popa (Vasileovici) – I. Dumitru, I. Simion, D. Stancu, Postolache, G. Dumitrașcu (Fl. Vasile), Naon, Fl. Ioniță, Frusina, Azamfirei, G. Alexandru (A. Marin)
Rezerve nefolosite: G. Alecu, N. Vintilă, A. Gheorghe, Iosub
Antrenor: Marian Mihalache

 

Seria a II-a s-a mutat pe „Florea Dumitrache”

Programate a se disputa inițial pe stadionul din 1 Decembrie, meciurile grupei a doua s-au mutat pe fostul teren al satelitului clubului Dinamo. Azi de la ora 15 va avea loc primul meci, între CS Electrica și AS GVD, iar de la 17,30 are loc derbyul FC Voluntari II – Athletico Floreasca. Runda a doua a play-off-ului se va disputa miercuri și joi, după următorul program.

GRUPA I, stadion ROMPRIM

21.05.2014, ora 15.00: FC JUNIORUL – ACS CORBEANCA
21.05.2014, ora 17.30: AS ELECTROAPARATAJ – AFC COMPREST

GRUPA a II-a, stadion FLOREA DUMITRACHE

22.05.2014, 15.00: CS ELECTRICA – FC VOLUNTARI II
22.05.2014, 17.30: AS GVD – AFC ATHLETICO FLOREASCA

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 20 May. 2014, 14:37 București
Pe aceeași temă