Cât costă să transmiți un meci de Liga a 4-a? Suma uriașă pe care o solicită AMFB: „Până și sponsorul s-a retras”. Ce riscă suporterii care transmit partidele Stelei pe Facebook

Marius ANGHEL 29 Aug. 2018, 15:43 București
Cât costă să transmiți un meci de Liga a 4-a?** Suma uriașă pe care o solicită AMFB:

Suporterii Stelei nu vor putea urmări în direct la tevelizor partidele echipei din Liga a IV-a București din acest sezon, lucru anunțat de comandantul CSA, Cristian Petrea, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Cum Rapidul a promovat în Liga 3 și Steaua a rămas în al patrulea eșalon, formația din Ghencea nu mai are un rival pe măsură în lupta pentru promovare, astfel că și interesul media va fi mai scăzut. Meciurile Steaua – Rapid din sezonul trecut au fost televizate de Telekom Sport și Digi Sport.

„Am purtat discuții cu Telekom pentru transmiterea partidelor. Costurile de realizare a producției de către Telekom au fost de 7.000 – 8.000 de euro. Dacă ar fi fost doar acest ‘deal’ cu Telekom, meciurile Stelei ar fi fost televizate. Însă, AMFB a impus anul trecut o taxă de televizare de 1.500 de euro pe meci. Pentru care noi n-am avut bani să o plătim. La un meci am avut un sponsor care să plătească, ulterior n-am mai găsit. Sponsorul a spus că este o sumă foarte mare.

Trebuie să generăm această taxă de 1.500 de euro pe meci. Și pentru online ne-au cerut aceeași sumă. Chiar dacă un spectator vrea să transmită live pe Facebook, observatorul are posibilitatea să întrerupă partida. Meciurile nu vor fi televizate, ar trebui să generăm această sumă de 1.500 de euro pe meci”, a spus colonelul Petrea, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Meciul retur dintre Steaua și Rapid, disputat pe Arena Națională, la care au asistat peste 35.000 de oameni, a făcut ravagii și în rândul televiziunilor. Partida respectivă a fost difuzată doar pe Digi Sport, care s-a clasat în Top 4 audiențe pe țară, depășind chiar Antena 1. La nivel național, partida din Liga a IV-a a fost urmărită în medie de 460.000 de spectatori. Mai vizionate au fost posturile Kanal D, ProTV și România TV. Primul a distrus concurența grație emisiunii Exatlon, al doilea a difuzat în momentul meciului filmul Misiune Imposibilă: Protocolul Fantomă, iar pe al treilea post TV a rulat un talk-show. Digi Sport s-a clasat pe locul 4, grație partidei Steaua – Rapid.

CITEȘTE și:

EXCLUSIV | Câți bani au intrat în conturile Stelei după derby-ul cu Rapid, jucat pe Arena Națională? Răspunsul dat de Cristian Petrea

EXCLUSIV | La 44 de ani, Stadionul Steaua a fost considerat prea bătrân pentru meciurile din Liga 4. Colonelul Petrea explică situația care i-a iritat pe fanii trimiși pe terenul 5

Becali a primit „interzis”. Nu va mai recupera marca Steaua: „Nu pot exista două echipe cu același nume!” | EXCLUSIV

EXCLUSIV | FCSB poate reveni în Ghencea! Anunțul care pune în alertă galeria Stelei: „E imoral din partea lor, dar asta e legea”

 

 

 

Marius ANGHEL 29 Aug. 2018, 15:43 București
Pe aceeași temă