Campioana Chitila și-a apărat trofeul!

Mihai Andries 08 Jun. 2013, 11:41 București
Campioana Chitila** și-a apărat trofeul!

Teoria conspirației spunea că, la București, apele sunt făcute pentru Chiajna III pe ideea ca satelitul Concordiei să urce în Liga a III-a în locul retrogradatei Chiajna II. Realitatea din teren a fost cu totul și cu totul alta. Chitila a fost cea mai bună echipă, chiar dacă meciul nu a fost de o factură tehnică ridicată, juniorii Concordiei neridicându-se la nivelul unei campioane de Liga a IV-a.

Debutul meciului a adus destul de repede primul gol, căpitanul Marinescu demonstrând încă o dată că trece printr-o pasă foarte bună, după tripla din semifinale. Scăpat spre poarta lui Florea, decarul Chitilei l-a executat fără emoții pe apărătorul buturilor gazdelor și meciul pornea de la 1-0 din minutul 6. Replica tinerilor adversari a venit destul de repede, ei fiind la un pas de egalare la un balon ciudat trimis spre poarta lui Dragomir, scos de sub bară de portarul Chitilei. Scorul putea deveni 2-0 la gafa lui A. Militaru, fundașul Chiajnei III trimițând cu capul total neinspirat spre propriul careu, dar Nicolau nu a găsit spațiul porții.
Ocazia anului a venit de la echipa gazdă, un balon centrat de Jugăstreanu fiind trimis cu pământul de Cristea spre poarta goală, dar peste transversală! Ratarea avea să îl coste locul din teren pe tânărul atacant, el fiind schimbat după câteva minute cu Frățilă. După o oră de joc a picat și golul al doilea al lui Marinescu, după o servă ideală printre, atacantul Chitilei executându-l din nou pe A. Florea, de data aceasta cu un șut din alergare. A fost momentul din care a fost clar că Chitila nu mai poate pierde finala, în ciuda eforturile disperate ale gazdelor. Pe final, acuzele la adresa arbitrajului de pe banca Concordiei au curs pe bandă rulantă, fiecare decizie a centralului Alin Proșteanu fiind aprig contestată de stafful gazdelor, mai mult sau mai puțin justificat.

Fluierul de final a adus o explozie de bucurie pe banca Chitilei, dar și în rândul suporterilor acestora prezenți în număr destul de mare la stadionul din Chiajna. Pe 19 iunie, campionii Bucureștiului se vor duela pentru accederea în Liga a III-a cu Gloria Cornești, reprezentanta Dâmboviței, meciul urmând a se juca în județul Prahova.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA FINALA BUCUREȘTIULUI

CONCORDIA CHIAJNA III – FC CHITILA 0-2 (0-1) Marinescu 6, 60

Chiajna III: A. Florea – Iordan, Dinișel, A. Militaru, Alexe – I. Badea, Lungu, Marcu, Jugăștreanu – V. Militaru, A. Cristea. Au mai jucat Frățilă, Ghețu, Dogaru. Antrenor George Burtea
Chitila: Dragomir – Militaru, Furtună, Boancă, Croitoru – Manea, Dincă, Mihăilă, Nicu – Marinescu, Nicolau. Au mai jucat: Grigoroșcuță, Cristofor, M. Constantin, Drăgoteanu. Antrenor Petruș Pârvu

Sursa: IlfovSport

Mihai Andries 08 Jun. 2013, 11:41 București
Pe aceeași temă