Bucureștiul își stabilește azi finalistele!

Mihai Andries 03 Jun. 2013, 14:38 București
Bucureștiul** își stabilește azi finalistele!

În această după amiază vom afla ce echipe se vor duela pentru titlul de campioană a Capitalei și, implicit, pentru locul la barajul în Liga a III-a. Pe stadionul din Chiajna vor avea loc semifinalele Ligii a IV-a București, într-un cuplaj care va programa primul meci de la ora 16 și al doilea de la ora 18. Balul va fi deschis de derbyul FC Chitila (campioana en-titre) – AS Termo (liderul seriei I la finalul sezonului regulat), în timp ce ultimul meci al zilei le va aduce față în față pe ilfovenele Concordia Chiajna III și FC 1 Decembrie.

Chiajna III, la un pas de neparticipare și apoi de eliminare

Cele patru echipe au ajuns aici după un play-off încins, cu destule controverse. Deși satelitul al doilea al Concordiei a ocupat un loc de play-off la finalul sezonului regulat, locul acestuia a fost contestat de către Ilie Oană, pe motiv că sezonul la Liga a III-a nu se terminase și nu era oficială retrogradarea Chiajnei II de acolo. Astfel, Chiajna III nu ar fi avut voie să intre în grupe, însă ilfovenii au primit undă verde de la AMFB. Peripețiile echipei antrenate de George Burtea nu s-au terminat aici, pierzând inițial la masa verde duelul cu Athletico Floreasca, pe motiv că a folosit doi jucători fără drept de participare în turneu (n.a. nu ar fi îndeplinit minimul meciuri de 50%+1 cerut de regulament). În pericol de a pierde calificarea în semifinale, Chiajna III a reușit un miracol în ultima etapă, învingând cu 3-2 pe Termo și jocul rezultatelor i-a dus mai departe. AMFB le-a dat o mână de ajutor, meciul cu Floreasca fiind omologat cu rezultatul din teren, ceea ce i-a dus în semifinale față în față cu un adversar mai comod.

Finala are loc joi la Chiajna

Programul competiției prevede ca finala să se joace joi pe același teren ca și meciurile de azi, cel de la Chiajna. Campioana Bucureștiului va avea un adversar dificil pentru barajul de accedere în Liga a III-a, în speță câștigătoarea Ligii a IV-a Dâmbovița. Ca și anul trecut, aceasta este Gloria Cornești, echipă învinsă în barajul precedent de Progresul Cernica.

REZULTATELE GRUPELOR PLAY-OFF-ULUI

– Grupa I:

FC Chitila – Unirea Dobroești* 2-2
FC 1 Decembrie – LSM București 2-0
FC Chitila – LSM București 2-0
FC 1 Decembrie – Unirea Dobroești 2-1
FC Chitila – FC 1 Decembrie 3-2
Unirea Dobroești – LSM București 4-0
*echipa a câștigat la penalty-uri de departajare

– Grupa II:

Athletico Floreasca – Concordia Chiajna III 3-4
AS Termo – Comprest 4-0
Comprest – Concordia Chiajna III* 0-0
Athletico Floreasca – AS Termo 1-6
Comprest – Athletico Floreasca 4-3
Concordia Chiajna III – AS Termo 3-2
*echipa a câștigat la penalty-uri de departajare

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto IlfovSport

Mihai Andries 03 Jun. 2013, 14:38 București
Pe aceeași temă