Zărneștiul merge în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. ”Made in Romania” s-a auzit și în vestiarul celor de la Olimpic

Adi MARICA 08 May. 2024, 10:15 Liga 3

Cu două etape înainte de finalul play-off-ului Ligii 3, Seria 5, Olimpic Zărnești și-a asigurat calificarea în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Echipa antrenată de Mihai Stere a câștigat, marți, cu scorul de 2-1, meciul de pe teren propriu cu Olimpic Cetate Râșnov și va lupta pentru accederea în liga secundă. Este o premieră pentru orașul de la poalele Pietrei Craiului, dar și pentru echipa care în sezonul trecut s-a salvat miraculos de la retrogradare, în ultima etapă!

Olimpic Zărnești s-a calificat în primul baraj de promovare pentru Liga 2. După victoria cu Râșnov s-a dansat în vestiar pe hit-ul momentului: Made in Romania!

Victoria în fața echipei din Râșnov a distanțat Zărneștiul la nouă puncte de aceasta, cu două etape rămase de disputat din play-off, astfel că nu va mai putea fi depășită în clasament și va merge în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Vlad Berloiu (39) și Bogdan Marinescu (85) au înscris golurile trupei lui Stere, în timp ce pentru adversari a marcat Raul Drugă (74 – penalty).

Olimpic Zărnești va încheia sezonul pe locul 2 în Seria 5 a Ligii 3, unde s-a aflat și la finalul sezonului regular. Are opt puncte în spatele liderului AFC Câmpulung Muscel, astfel că în faza semifinală a barajului pentru promovare va întâlni liderul din Seria 6, cel mai probabil pe SCM Râmnicu Vâlcea.

La scurt timp după câștigarea meciului cu trupa din Râșnov, jucătorii lui Mihai Stere au sărbătorit în vestiar cum se cuvine calificarea în baraj. Fericiți, fotbaliștii au dansat frenetic la vestiare melodia ”Made în România”, pe care au sărbătorit atât Inter Milano, cât și FCSB sau Unirea Slobozia, după câștigarea titlurilor în Italia, România, respectiv Liga 2 din România.

Mihai Stere și visul promovării în Liga 2 cu Olimpic Zărnești

Mihai Stere este antrenorul echipei zărneștene încă de acum patru ani, atunci când formația activa în Liga 4 Brașov.

Fostul fotbalist, acum în vârstă de 47 de ani, s-a apucat de antrenorat în vara lui 2015, atunci când a fost ”secundul” lui Cosmin Bodea și apoi al lui Adrian Szabo la FC Brașov. La începutul anului 2016, Stere a fost ”principal” la FC Brașov în Liga 2 pentru patru etape. A revenit ca ”principal” la Precizia Săcele, echipă cu care a câștigat faza județeană a Cupei României în 2018.

La Olimpic Zărnești este antrenor de la începutul anului 2020. În vara lui 2022 a promovat în Liga 3, iar în sezonul trecut echipa s-a salvat de la retrogradare după un play-out plin de suspans.

Acum, la opt ani distanță, Stere are ocazia să antreneze din nou în Liga 2. ”Îmi doresc să revin ca antrenor în Liga 2 și, din ce simt în vestiar, și jucătorii își doresc. Acum doi ani, când am câștigat barajul de promovare în Liga 3, le-am spus jucătorilor că vor rămâne cu mine. Și acum vom proceda la fel. Dacă vom reuși să ajungem în Liga 2, majoritatea jucătorilor vor rămâne!”, spune Mihai Stere.

Ca fotbalist, Mihai Stere a jucat la Farul, FC Brașov, Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureș și Corona Brașov.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-7-de-play-off-si-play-out-din-liga-3-19314947

Adi MARICA 08 May. 2024, 10:15 Liga 3
Pe aceeași temă