Viitorul Șelimbăr visează la Liga 2. Echipa antrenată de Florin Maxim se pregătește de primul baraj, cu Crișul Chișineu Criș. ”Nu cred că sunt diferențe mari între Sibiu și Arad”

Călin MNERIE 05 May. 2021, 11:55 Liga 3
Viitorul Șelimbăr visează la Liga 2. Echipa antrenată de Florin Maxim se pregătește de primul baraj, cu Crișul Chișineu Criș. ”Nu cred că sunt diferențe mari între Sibiu și Arad”

Viitorul Șelimbăr s-a impus fără probleme în Seria 7 din Liga 3. Formația din județul Sibiu a avut 16 victorii și două egaluri în sezonul regular, terminând seria cu 50 de puncte, cu 17 mai mult decât a doua clasată Măgura Cisnădie, a doua cea mai mare difierență între locurile 1 și 2 din seriile eșalonului trei (Corona Brașov a terminat cu 18 puncte peste SR Municipal Brașov în Seria 5).

Antrenorul echipei sibiene este Florin Maxim (40 de ani), fost fotbalist la echipe precum Aurul Brad, Corvinul, Steaua, Unirea Alba Iulia, UM Timișoara, Sportul Studențesc, Farul, Poli Timișoara, Petrolul, Concordia Chiajna și FC Voluntari. Ca tehnician, a activat timp de trei ani la Academia celor de la FC Voluntari, a fost și secund la echipa mare, iar la Viitorul Șelimbăr, unde se află din noiembrie 2019, a construit un lot cu mai mulți jucători experimentați, cu meciuri în primele două ligi ale României, precum:

Cosmin Vâtcă – portar, 38 de ani, a jucat la Oradea, Oțelul, Steaua, Mediaș, Rapid, Viitorul, CFR Cluj, Voluntari, U Cluj
Daniel Tătar – fundaș, 33 de ani, a jucat la Alba Iulia, Voința Sibiu, Brașov, Clinceni, Cisnădie, Hermannstadt
Alexandru Neacșa – mijlocaș, 29 de ani, a jucat la Șc. Gică Popescu, Craiova, Viitorul, Dinamo Minsk, Mediaș, Hermannstadt, Luceafărul, Viitorul Tg. Jiu
Alexandru Curtean – mijlocaș, 34 de ani, a jucat la Mediaș, Poli Timișoara, Dinamo, Plovdiv, Hermannstadt
Adrian Cârstean – atacant, 30 de ani, a jucat la Sibiu, Avrig, Cugir.
Bogdan Vișa – fundaș, 34 de ani, a jucat la Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Iași, Mediaș, Mioveni, FC Argeș.

Din lot mai fac parte și juniori născuți în 2001, 2000 și chiar 2003, plus alți tineri din zona Sibiului.

Florin Maxim regretă că pandemia a întrerupt sezonul trecut al Ligii 3

Tehnicianul Viitorului a vorbit despre primul său sezon la echipa sibiană, întrerupt de pandemie. ”Obiectivul pe termen scurt a fost să câștigăm fiecare meci. Am avut mult de muncă până am reușit să le imprim ce am dorit, trebuie multă răbdare când antrenezi copii. Ai noștri au avantajul că le înțeleg trăirile, oscilațiile, pentru că eu am această experiență de trei ani de la Academia Voluntari. Am adus câțiva jucători, pe Monea de la Ripensia, Pașca de la Oradea și Drugă de la Râșnov, în rest m-am bazat pe ce am găsit la Șelimbăr. În campionatul trecut, dacă ar fi continuat, ar fi arătat altfel podiumul, se putea întâmpla orice, dar așa totul s-a oprit din cauza pandemiei, am apucat doar trei victorii la Șelimbăr”, susține Maxim.

La momentul întreruperii sezonului 2019-2020, Șelimbărul ocupa locul 3 în clasamentul Seriei 5, după Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, echipele care și-au disputat barajul de promovare în Liga a 2-a, câștigat de cei de la Recea.

”Nu am dorit să punem presiune pe jucători cu obiectivul”

Odată cu redebutul în Liga 3, în vara trecută, Maxim și-a continuat seria de invincibilitate. ”Am pornit sezonul din vara trecută fără un obiectiv clar, dar eu am plecat de acasă pentru a reuși o performanță și sigur că doar o promovare în Liga a 2-a poate fi un obiectiv pentru mine. S-au legat lucrurile, dar nu am vrut să punem presiune pe jucători cu obiectivul, doar eu și cu conducătorii am discutat despre acest obiectiv. Nu am pierdut nici un meci de când sunt la Șelimbăr, am trei egaluri și 19 victorii, cu Cupă cu tot. Avem în lot jucători cu mare experiență care se pregătesc exemplar. Pe mine mă interesează să fie proaspeți la meciuri, iar ei sunt profesionisți, se pregătesc serios și chiar se ocupă și de colegii mai tineri, îi îndrumă. De exemplu, Curtean a dus cu el la sală doi-trei copii ca să îi învețe cum să se pregătească. Sunt majoritatea jucători din zonă și formează un grup unit, cu un moral bun. Orice meci l-am tratat serios, am fost organizați, nici o victorie nu a fost întâmplătoare”, a adăugat „principalul” celor de la Șelimbăr.

Știe ceea ce poate Crișul: ”O echipă organizată foarte bine defensiv”

Cu multe etape înainte de finalul sezonului, era destul de clar că formația sibiană va întâlni o echipă din Arad, iar antrenorul și-a făcut ”temele”.

”Am văzut pe viu cele două echipe arădene. Crișul și Lipova sunt diferite ca stil de joc, fiecare are puncte bune și puncte mai slabe, nu am avut preferințe cu cine să jucăm primul baraj. Seriile din Liga a 3-a sunt sensibil egale ca valoare, cu echipe mai bune și altele mai slăbuțe, nu cred că sunt diferențe mari între Sibiu și Arad. În general, este greu la Liga a 3-a, pentru că totul este de Liga a 3-a, de la teren, condiții, la echipe și arbitri. Ajungând la adversarul de la primul baraj, Crișul este o echipă organizată foarte bine defensiv și are jucători periculoși în atac, în special Modan. Apoi, au mijlocași centrali buni, l-am remarcat pe Suslak, per total sunt jucători buni pentru acest nivel. Este o echipă periculoasă, imprevizibilă, trebuie să avem grijă și vedem la ora meciurilor cum vor fi lucrurile. Meciurile de baraj au o încărcătură aparte, nu există o favorită certă. Suntem două echipe bune, va fi un meci frumos din care sper să ieșim noi învingători”, mai afirmă tânărul tehnician, impresariat ca și Laszlo Balint (UTA) de Bogdan Apostu.

Vor juca la Avrig dacă promovează în Liga a 2-a

Ce s-ar întâmpla în cazul unei eventuale promovări? ”Conducerea ne-a asigurat că poate susține o participare în Liga a 2-a, baza sportivă pentru noul stadion din Șelimbăr a fost predată la CNI. Până va fi gata, noi vom juca la Avrig, unde este o bază frumoasă, cu un teren foarte bine îngrijit. La Șelimbăr este un proiect serios, se muncește zi de zi, toată lumea este profesionistă, se dorește promovarea, dar nu ar fi o mare deziluzie dacă nu am reuși în acest an”, e concluzia lui Florin Maxim.

Meciul tur al barajului dintre Crișul Chișineu Criș și Viitorul Șelimbăr se va disputa sâmbătă, 8 mai, începând cu ora 18:00, pe stadionul ”Aurel Ardelean”. Returul este programat o săptămână mai târziu, pe terenul echipei sibiene. Câștigătoarea din acest duel o va întâlni pe Șoimii Lipova sau Măgura Cisnădie, care se vor înfrunta tot în dublă manșă. Sâmbătă, în județul Sibiu, iar pe 15 mai, pe ”Banatul” din Sânnicolau Mic.

Foto: Viitorul Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/liga-3/titlul-de-campioana-al-echipei-soimii-lipova-se-premiaza-doar-cu-un-baraj-speram-ca-pe-29-mai-sa-strigam-soimii-in-liga-a-2-a-19182726

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-s-a-incheiat-ele-sunt-cele-10-campioane-ale-editiei-2020-2021-cele-10-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-19182278

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-mai-slabe-din-liga-3-echipele-care-merg-la-barajul-de-mentinere-in-cel-de-al-treilea-esalon-fotbalistic-o-fosta-formatie-din-liga-2-a-terminat-sezonul-cu-doar-1-punct-19182349

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-selimbar-e-matematic-campioana-seriei-a-7-a-a-ligii-3-sibienii-au-defilat-in-acest-sezon-au-cele-mai-multe-puncte-victorii-si-cea-mai-buna-aparare-dintre-toate-cele-100-de-echipe-ale-esalo-19177679

Călin MNERIE 05 May. 2021, 11:55 Liga 3
Pe aceeași temă