Prima echipă care aruncă prosopul în acest sezon de Liga 3! Singura reprezentantă a județului Botoșani în campionat a bifat două neprezentări în doar șase etape și va fi exclusă de FRF

Marius ANGHEL 29 Sep. 2023, 22:53 Liga 3
Prima echipă care aruncă prosopul în acest sezon de Liga 3! Singura reprezentantă a județului Botoșani în campionat a bifat două neprezentări în doar șase etape și va fi exclusă de FRF

De șase etape au fost nevoie în noul sezon al Ligii 3 pentru a consemna primul abandon. Singura reprezentantă a județului Botoșani în ediția 2023-2024 a celui de-al treilea eșalon fotbalistic a aruncat prosopul și Seria 1 va continua cu o echipă în minus, așa cum a terminat și sezonul trecut, după excluderea altui club din Botoșani, Dante.

Viitorul Darabani a informat Federația Română de Fotbal că nu poate organiza meciul din etapa a 6-a, de pe teren propriu cu Aerostar Bacău, este la a doua neprezentare, astfel că, potrivit regulamentului, este exclusă din campionat.

Tot conform regulamentului, rezultatele înregistrate în primele cinci etape vor fi anulate, iar cea mai câștigată în privința clasamentului va fi CSM Bacău, singura care pierduse puncte în fața trupei din Darabani.

Viitorul Darabani – Aerostar Bacău, meci din Liga 3 anulat!

După ce săptămâna trecută nu s-a prezentat la meciul din deplasarea din județul Bacău, de la Ruşi-Ciutea, cu FC Bacău, pierdut, astfel, la ”masa verde”, cu scorul de 0-3, Viitorul Darabani nu a reușit în această săptămână să-și rezolve problemele, cu toate că a făcut un apel public și a solicitat ajutor oamenilor de afaceri din județ.

În aceste condiții, aflată în imposibilitatea de a continua competiția, echipa a informat Federația Română de Fotbal că nu poate organiza meciul din etapa a 6-a a Ligii 3, stabilit pentru sâmbătă, de la ora 17:00, cu Aerostar Bacău, astfel că jocul a fost anulat.

Decizia FRF poate fi observată pe site-ul său, dar și pe cel al CCA, unde era anunțată brigada de arbitri delegată la jocul de la Darabani.

Seria 1 continuă cu o echipă în minus! Rezultatele înregistrate de Viitorul Darabani în acest sezon vor fi anulate

Cum Viitorul Darabani bifează două neprezentări în campionat în acest sezon, în etapele 5 și 6, la meciurile cu FC Bacău, respectiv Aerostar Bacău, clubul va fi exclus din Liga 3, conform regulamentului. Decizia va fi luată, cel mai probabil, săptămâna viitoare de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Fiindcă abandonul/excluderea are loc înainte de finalul turului, rezultatele înregistrate de echipa în cauză în acest sezon vor fi anulate.

În primele cinci etape, Viitorul Darabani a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 acasă cu CSM Bacău, 0-4 la Rapid Brodoc, 0-3 cu Foresta Suceava, 1-10 cu Bucovina Rădăuți și 0-3 la ”masa verde” cu FC Bacău.

Acestea vor fi anulate, iar cea mai câștigată va fi CSM Bacău, singura echipă care nu a reușit să câștige în acest sezon în fața celor de la Viitorul Darabani. Bacăul va pierde un punct câștigat pe teren, spre deosebire de trei, câte obținuseră Brodoc, Foresta, Rădăuți și FC Bacău.

De acum înainte, până la finalul sezonului, Seria 1 a Ligii 3 va continua cu o echipă în minus, în fiecare etapă urmând ca formația care trebuia să joace cu Viitorul Darabani să stea.

Restanțele financiare ale clubului i-au făcut pe antrenori și jucători să plece de la Darabani

Iată de anunța Viitorul Darabani după neprezentarea la meciul cu FC Bacău, în etapa a 5-a a Ligii 3:

”Astăzi 22-09-2023,trebuia să facem deplasarea la Bacău, având meci contând pentru etapa 5,liga3. Din diferite motive, nu am putut face deplasarea, ceea ce are să atragă o amendă din partea FEDERAȚIEI ROMÂNE DE FOTBAL!!! Conducerea clubului CSO VIITORUL DARABANI face un apel la toți oamenii de fotbal, la suporterii noștrii și nu în ultimul rând la oamenii de afaceri, care vor să sprijine această echipă, de a nu lăsa să dispară de tot această echipă!!! Duminică 24-09-2023 ,ora 18, sala CASA de CULTURĂ, vă așteptăm să lămurim și problemele legate de deplasarea echipei de astăzi, dar și alte probleme pe care echipa a început să le întâmpine!!! VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG ȘI SĂ NU UITĂM CĂ ÎMPREUNĂ SUNTEM FOTBAL!!!”

Situația de la Viitorul Darabani era una explozivă. Înainte de jocul din runda a 4-a, eșecul drastic de acasă cu Bucovina Rădăuți, antrenorul Cristian Ungureanu refuza să semneze un nou contract, iar echipa a fost condusă până la mijlocul acelei săptămâni de Marius Curileac și Ciprian Iovu, ulterior amândoi părăsit clubul din cauza restanțelor salariale, scria site-ul local topBT.ro.

Totul, din cauza restanțelor de trei luni pe care le avea clubul. Stafful și o parte dintre jucători refuzaseră să fie pe teren și la meciul de acasă cu Foresta Suceava, din etapa a 3-a, cedat cu scorul de 0-3.

  • Viitorul Darabani era la al doilea sezon în Liga 3, după ce în primul, ediția 2022-2023, a terminat pe locul 4 din 5 în play-out-ul Seriei 1, ultima poziție care asigura menținerea.
  • În sezonul 2022-2023 al Ligii 3, au existat două abandonuri/excluderi din cele 100 de echipe participante în cele zece serii. Dante Botoșani (Seria 1) a fost exclusă după două neprezentări în primăvara anului 2023, în returul sezonului regular. Fosta campioană Astra (Seria 4) s-a retras din competiție cu o etapă înainte de încheierea turului sezonului regular.

Foto: Viitorul Darabani și Ionuț Tabultoc (topBT)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-6-15-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1700-cele-patru-echipe-cu-punctaj-maxim-dupa-primele-cinci-runde-19286919

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fcu-craiova-si-u-craiova-s-au-duelat-la-nivel-de-sateliti-in-liga-3-19287059

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-darabani-risca-excluderea-din-liga-3-19285831

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-etapa-5-liga-3-19285718

Marius ANGHEL 29 Sep. 2023, 22:53 Liga 3
Pe aceeași temă