Reacția conducerii clubului Viitorul Darabani după ce echipa nu s-a prezentat la meciul din această etapă a Ligii 3. Apelul singurei formații din județul Botoșani în competiție pentru a nu risca excluderea

Marius ANGHEL 23 Sep. 2023, 14:19 Liga 3
Reacția conducerii clubului Viitorul Darabani după ce echipa nu s-a prezentat la meciul din această etapă a Ligii 3. Apelul singurei formații din județul Botoșani în competiție pentru a nu risca excluderea

Viitorul Darabani, singura reprezentantă a județului Botoșani în acest sezon de Liga 3, nu s-a prezentat vineri, 22 septembrie 2023, la meciul pe care l-a avut programat în deplasare la Ruși Ciutea (Bacău), contra FC Bacău, în cadrul etapei a 5-a.

La aproape două ore distanță după ce meciul ar fi trebuit să se încheie, dacă s-ar fi jucat, clubul din Darabani a avut un mesaj oficial despre situația pe care o traversează.

Viitorul Darabani va pierde jocul cu FC Bacău la ”masa verde”, fiindcă nu s-a prezentat la el, va încasa și o amendă din partea FRF, iar la a doua astfel de ispravă va fi exclusă din competiție, Seria 1 urmând a continua cu o echipă în minus.

Viitorul Darabani, explicații după ce nu s-a prezentat la meciul cu FC Bacău

După primele patru etape în care a acumulat un punct și un golaveraj rușinos, 3-19, asta în special din cauza ultimului joc disputat, pierdut acasă cu scorul de 1-10 în fața celor de la Bucovina Rădăuți, când jucătorii s-au dat la o parte pentru a răspunde celor care conduc clubul fiindcă nu-i plătesc, Viitorul Darabani a ajuns în punctul de a nu mai face deplasarea pentru un meci din campionat și în situația de a nu-i păsa de adversar și de competiție.

Botoșănenii n-au avut bunul simț să anunțe măcar FRF că nu se prezintă la joc, pentru a nu mai programa jocul și delega degeaba arbitri și observatori, nici adversarul, astfel că toți cei necesari organizării unui meci, incluzând echipele medicale și firmă de pază, s-au prezentat la baza sportivă din Ruși Ciutea și au așteptat fluierul final al arbitrului după doar 15 minute de așteptat.

Partida ar fi trebuit să înceapă la ora 17:00, iar Viitorul Darabani a comunicat oficial la ora 20:45, lăsând următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

”Astăzi 22-09-2023,trebuia să facem deplasarea la Bacău, având meci contând pentru etapa 5,liga3. Din diferite motive, nu am putut face deplasarea, ceea ce are să atragă o amendă din partea FEDERAȚIEI ROMÂNE DE FOTBAL!!! Conducerea clubului CSO VIITORUL DARABANI face un apel la toți oamenii de fotbal, la suporterii noștrii și nu în ultimul rând la oamenii de afaceri, care vor să sprijine această echipă, de a nu lăsa să dispară de tot această echipă!!! Duminică 24-09-2023 ,ora 18, sala CASA de CULTURĂ, vă așteptăm să lămurim și problemele legate de deplasarea echipei de astăzi, dar și alte probleme pe care echipa a început să le întâmpine!!! VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG ȘI SĂ NU UITĂM CĂ ÎMPREUNĂ SUNTEM FOTBAL!!!”

Haos la Viitorul Darabani din cauza restanțelor financiare

Situația de la Viitorul Darabani este una explozivă. Înainte de jocul trecut, din runda a 4-a, eșecul drastic de acasă cu Bucovina Rădăuți, antrenorul Cristian Ungureanu a refuzat să semneze un nou contract, iar echipa a fost condusă până la mijlocul acelei săptămâni de Marius Curileac și Ciprian Iovu, ulterior amândoi părăsit clubul din cauza restanțelor salariale, a scris site-ul local topBT.ro.

La Viitorul Darabani sunt restanțe și de trei luni, iar stafful și o parte dintre jucători refuzaseră să fie pe teren la meciul de acasă cu Foresta Suceava, din etapa a 3-a, cedat cu scorul de 0-3.

”Doar minciuni au fost. Ne-a blocat numerele că tot sunam. Nu au dat niciun ban la nimeni. Doar păcăleli”, a spus unul dintre jucători pentru topBT.ro.

Atunci, cei cu restanțe au decis să iasă de pe grupul de Whatsapp al clubului și au transmis că nu se vor mai prezenta la meciuri. A urmat eșecul cu Rădăuți, cu multe goluri încasate în partea secundă, neprezentarea în județul Bacău și dacă va avea loc încă o neprezentare atunci echipa va fi exclusă din Liga 3.

În runda a 6-a, botoșănenii joacă acasă cu Aerostar Bacău, weekendul viitor.

Încă o neprezentare îi aduce excluderea din Liga 3. CSM Bacău va fi cea mai câștigată

În situația în care Viitorul Darabani nu-și va rezolva problemele și va ajunge la a doua neprezentare, atunci FRF o va exclude din Liga 3, iar rezultatele înregistrate până în acel moment vor fi anulate, lucru care va aduce modificări în clasamentul Seriei 1.

Până acum, Viitorul Darabani a înregistrat următoarele rezultate în acest sezon: 2-2 acasă cu CSM Bacău, 0-4 la Rapid Brodoc, 0-3 cu Foresta Suceava și 1-10 cu Bucovina Rădăuți.

În cazul în care se ajunge la excludere sau retragere, atunci cea mai câștigată va fi CSM Bacău, singura care pierduse puncte cu Viitorul Darabani.

Foto: Ionuț Tabultoc / topBT

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-etapa-5-liga-3-19285718

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-dezvaluiri-despre-echipa-19285497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

Marius ANGHEL 23 Sep. 2023, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă