VIDEO | Farul 2 nu numai că a produs surpriza cu CS Tunari, dar a obținut și cea mai clară victorie în faza semifinală a barajelor de promovare în Liga 2. Antrenorul Fălină vrea și mai mult: ”Trebuie să îmbunătățim lucruri pe faza ofensivă”

Marius ANGHEL 25 May. 2023, 00:40 Liga 3

Farul Constanța 2 este echipa care a reușit, miercuri, în manșa tur a fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2 să câștige la cea mai mare diferență de scor dintre cele șase formații care au obținut victorii. Este, totodată, una dintre cele două echipe care s-au impus pe teren propriu, alături de SC Popești Leordeni (2-1 cu CS Afumați).

”Satelitul” campioanei României a trecut pe terenul principal al Complexului Sportiv Academia Gheorghe Hagi cu 3-1 de CS Tunari, când calculele peste cap. A doua clasată în play-off-ul Seriei a 3-a a învins câștigătoarea Seriei a 4-a, fiind aproape chiar de un succes la diferență de neprezentare.

Farul 2, victoria cu 3-1 în manșa tur a barajului cu CS Tunari

Pe terenul unde în urmă cu trei zile se decidea campioana României, jucătorii lui Constantin Fălină au arătat mentalitate de învingători și au câștigat un meci în care, chiar dacă evoluau acasă, erau văzuți cu șansa a doua. ”Marinarii” au marcat de două ori prin Ionuț Cojocaru (min. 14 – cap din 6 metri din centrarea lui Mitulețu, min.18 – finalizare în forță la colțul lung după ce a trecut de doi adversari) și o dată prin Valentin Dumitrache (min. 48 – reluare din fața porții după o acțiune a lui Tănasă) și părea că partida se va îndrepta către un succes la scor de neprezentare.

Ilfovenii au punctat și ei prin vedeta lor, Claudiu Herea, în minutul 87, direct dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, astfel că partida de la Tunari se anunță incendiară.

Chiar și așa, succesul la două goluri diferență este cel mai clar obținut de o echipă în această manșă tur a fazei semifinale a barajului de promovare. Victorii au mai obținut și SC Popești Leordeni (2-1 cu CS Afumați), CS Blejoi (4-3 la Viitorul Dăești), CSM Alexandria (1-0 la CSO Plopeni), CSM Deva (1-0 la Șoimii Lipova) și Corvinul Hunedoara (2-1 la Gloria Bistrița Năsăud), însă toate au făcut-o la un avans minim.

Constantin Fălină: ”Calificarea se joacă sâmbătă. Acum e importante refacerea”

Succesul este cu atât mai important cu cât CS Tunari s-a aflat, cu mici excepții la începutul sezonului, în poziția de lider în Seria 4, în timp ce Farul 2 a avut emoții până în ultima rundă a sezonului regular să prindă play-off-ul.

Antrenorul Constantin Fălină nu se culcă pe o ureche și este convins că accederea în barajul final încă nu este decisă. Acesta a fost foarte mulțumit de modul în care s-au apărat jucătorii săi, dar vrea mai mult și pe faza ofensivă.

”O victorie muncită astăzi. Felicitări pentru copii, pentru că au alergat, au jucat cât au putut, dar calificarea se joacă sâmbătă. Acum e importante refacerea. Am încredere mare în ei, fiindcă sunt tineri și să sperăm că vor juca la fel de bine, ca astăzi, și la ei acasă.
Obiectivul de a încerca să promovăm a fost impus de la începutul anului. Meritul lor e că până acum au ajuns aici. Am jucat cu Tunari, echipa care a fost prima în Seria a 4-a, am dovedit că se poate, dar mai e un meci, mai sunt 90 de minute și să sperăm că vor repeta evoluția foarte bună de astăzi, care a fost bună din punct de vedere defensiv. I-am și lăudat în vestiar, golul primit a venit dintr-o execuție personală, o lovitură liberă bătută impecabil, dar trebuie să îmbunătățim anumite lucruri pe faza ofensivă a noastră. Forța Farul și Doamne ajută să ne calificăm sâmbătă!”, a spus Constantin Fălină.

Ionuț Cojocaru a marcat două goluri cu Tunari: ”Promovarea este obiectivul nostru”

Autorul a două goluri în acest meci tur cu CS Tunari, Ionuț Cojocaru, crede că dacă echipa își va face jocul său, atunci se va obține o victorie și în manșa retur.

”A fost un meci bun, ne bucurăm că am câștigat prima manșă și acum ne așteaptă returul, la ei. Sperăm să jucăm fotbalul nostru, pe care îl facem în fiecare zi aici, la Academia Hagi, și cu siguranță vom câștiga și acolo fără probleme. Golul lor a fost o execuție frumoasă, dar sperăm să câștigăm acolo.
Mă bucur pentru reușitele mele, pentru că îmi ajut echipa și sper să pot să marchez și în retur. Promovarea este obiectivul nostru și sperăm să ducem echipa a doua în Liga a 2-a”, a spus Cojocaru, după joc.

Și cel care a avut o contribuție importantă la golul de 3-0 reușit de Valentin Dumitrache, Răzvan Tănasă, este de părere că jocul retur va avea o altă presiune, dar speră la o calificare în faza finală. ”Suntem bucuroși că am reușit să câștigăm cu rezultatul acesta. Suntem fericiți că am reușit să ne impunem jocul și sper ca în retur să o facem mai bine. (n.r. – despre faptul că a contribuit la golul al treilea al echipei sale, cu o acțiune personală) Ăsta este rolul meu, e o calitatea a mea și sper să o țin în continuare pe același drum.
În retur presiunea o să fie mult mai mare, dar sperăm să facem un joc mai bun decât aici și să ajungem în finala barajului”, a declarat Tănasă.

SC Popești Leordeni sau CS Afumați, adversarul final pentru promovarea în Liga 2

Manșa retur dintre CS Tunari și Farul 2 este programată sâmbătă, 27 mai, la Tunari, începând cu ora 17:30.

Ulterior, câștigătoarea acestei duble va întâlni în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 învingătoarea dintre SC Popești Leordeni și CS Afumați, care în jocul tur s-a încheiat cu victoria cu 2-1 a trupei din sudul Bucureștiului.

Farul 2 a făcut parte din Seria a 3-a a Ligii 3, unde s-a situat pe locul 2, la 22 de puncte în spatele celor de la CS Afumați.

FARUL CONSTANȚA 2 – CS TUNARI 3-1

Ionuț Cojocaru 14′, 18′, Valentin Dumitrache 48′ / Claudiu Herea 87′

Farul Constanța 2: Mușat – D. Grosu, Bîrzu, Duțu, Mitulețu (Seb. Stancu 75′) – N. Popescu (Dănuleasă 55′), Martinovic, Rz. Iorga (Pelivan 71′) – Val. Dumitrache (Vîlea 55′), I. Cojocaru (Malama 75′), Rz. Tănasă
Rezerve neutilizate: Cimpoeșu – Chihaia, Leonte
Antrenor: Constantin Fălină

CS Tunari: Devenish-Meares – Hanzu, Oșca (cpt.)(Rz. Coman 24′), Al. Gheorghe, Al. Stan – Cl. Herea, Bg. Barbu, P. Mitrică (D. Novac 51′) – Plumbuitu, Lambru (Teo. Badea 51′), Zătreanu (A. Niță 55′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – I. Pîrvu, Tunsu, M. Mihai, Al. Stoian
Antrenor: Gabriel Manu

Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi – teren principal (Ovidiu – Constanţa). Arbitru central: Răzvan Negară (Vaslui). Arbitri asistenți: Cosmin Cercel și Ionuț Răzvan Andrei (ambii din Piatra Neamţ). Arbitru de rezervă: Bogdan Florea (Piatra Neamţ). Observator de arbitri: Irina Mîrț (Bucureşti). Delegat de joc: Raluca Elena Şerban (Bucureşti).

Rezumatul meciului tur dintre Farul Constanța 2 și CS Tunari 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=N7yZo743aAY

Declarațiile date de Constantin Fălină, Ionuț Cojocaru și Răzvan Tănasă după Farul 2 – CS Tunari 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ggR-XO96P84

Foto și video: Academia Hagi

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-pas-semi-gresit-la-filiasi-in-mansa-tur-a-primului-baraj-de-promovare-in-liga-2-calin-chereghi-clar-este-ca-nu-ne-asteptam-la-asa-ceva-19272485

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-la-un-pas-de-finala-barajului-de-promovare-in-liga-2-dupa-deplasarea-de-la-soimii-lipova-19272480

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incep-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-astazi-de-la-ora-1800-au-loc-cele-zece-jocuri-tur-din-faza-semifinala-19272388

Marius ANGHEL 25 May. 2023, 00:40 Liga 3
Pe aceeași temă