Visul lui Bănel Nicoliță, ca și realizat! Campioana Brăilei a umilit-o în deplasare pe cea a Galațiului și e ca promovată în Liga 3. Fostul stelist a înscrie pe Oțelul

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 11:32 Stiri

După o carieră la cel mai înalt nivel, cu multe reușite ca fotbalist, Bănel Nicoliță (33 de ani) bifează primele sale succese și în calitate de manager, unul însă din teren, pentru că, fără fostul internațional stelist, CS Făurei nu-și putea îndeplini obiectivul, promovarea în Liga a 3-a.

Bănel Nicoliță a renunțat la fotbalul mare și a creat la Făurei o campioană care a dominat Liga a 4-a Brăila, iar acum este deja în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, după ce a învins-o în deplasare, cu 4-0, pe Universitatea „Dunărea de Jos” Galați. MVP-ul partidei tur a fost indiscutabil Stelian Nicoliță, care a marcat primele două goluri, dar a scos și penalty-ul în urma căruia fratele său, Bănel, a dus scorul la 3-0 pentru CS Făurei.

Iar în momentul în care a fost înlocuit, „Stelu” a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul de pe stadionul Oțelul. Pe final, susținută de aproximativ 2.000 de spectatori brăileni, campioana județului Brăila putea să se desprindă la un scor mult mai categoric.

„Mergem la luptă, să câștigăm și să tranșăm promovarea în favoarea noastră”, a fost mesajul lui Bănel Nicoliță înainte ca jucătorii să se urce în autocarul care i-a transportat la Galați. Iar după meciul tur al barajului de promovare, echipa manageriată de fostul internațional stelist are obiectivul realizat.

Fratele lui Bănel Nicoliță, două goluri și un penalty obținut

Universitatea a avut un contraatac tăios în minutul 3, dar Grigoraș a fost blocat de portarul Tudor, iar la faza imediat următoare, Stelian Nicliță a șutat din cădere, iar mingea a trecut peste transversală. CS Făurei a pus stăpânire pe mijlocul terenului, iar în minutul 7, după o pasă a lui Percă, Stelian Nicoliță a intrat în careul gazdelor și a șutat, din unghi, direct la colțul lung al porții lui Măstăcan. După acest eurogol, CS Făurei a continuat să dicteze ritmul partidei, iar în minutul 23 a creat o fază spectaculosă, Stelian Nicoliță s-a distrat cu advesarii din flancul dreapta al gazdelor, a trimis o diagonală pe partea opusă a terenului, iar Mâță a șutat fără preluare, în plasa laterală a porții lui Măstăcan.

Universitatea „Dunărea de Jos” a încercat să echilibreze jocul, însă s-a lovit de o evoluție fermă a oaspeților, una coordonată impecabil din teren de Bănel Nicoliță, astfel că gălățenii nu au periclitat în nicun fel poarta apărată de Tudor. După câteva acțiuni personale, în minutul 38, Stelian Nicoliță a rămas singur cu Măstăcan, și cu toate că a fost faultat în momentul șutului, el a reușit o execuție de efect, iar mingea a poposit în poarta gazdelor și CS Făurei conducea cu 2-0.

În repriza secundă, gălățenii au trimis pe teren forțe proaspete, însă Tudor a șomat. Bănel și compania au controlat jocul și au irosit două șanse de a înscrie prin S. Nicoliță (59) și Cotigă (63). Portarul gălățenilor a avut o intervenție bună la șutul lui Mâță din minutul 66. CS Făurei a obținut un penalty în minutul 73 după o acțiune spectaculosă la care au participat Percă și S. Nicoliță, cel de-al doilea a rămas singur cu Măstăcan, dar a fost faultat de Stancu în momentul șutului, iar centralul partidei, Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe, a arătat punctul cu var. Bănel Nicoliță a marcat, iar CS Făurei conducea cu 3-0, pe stadionul Oțelul.

La acest scor, gălățenii au beneficiat de o lovitură liberă, dar Adrian Anastasie a trimis mingea pe lângă poartă. Cu un minut înainte de finalul partidei, Viorel Gheorghe a înscris și a stabilit scorul final al partidei, 4-0, pentru CS Făurei. Același jucător a irosit o uriață șansă de a realiza „dubla” la ultima fază a meciului.

CS Făurei s-a impus la scor la Galați în partida tur a barajului de promovare în Liga a 3-a și se poate considera deja în acest eșalon, ținând cont de proporțiile scorului. Meciul retur va avea loc sâmbătă, 30 iunie, de la ora 17:30, la Făurei.

„Tot ce am promis până acum am realizat. Am câștigat la scor la Galați și avem prima opțiune la promovarea în Liga a 3-a, însă ne dorim un succes la fel de concludent și în returul de la Făurei, unde vrem să le facem o bucurie mare minunaților noștri suporteri”, a declarat Bănel Nicoliță pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

UNIVERSITATEA DUNĂ‚REA DE JOS GALAȚI (Galați) – CS FĂ‚UREI 0-4 (Brăila)
Stelian Nicoliță 12′, 42′, Bănel Nicoliță 76′ – pen., Viorel Gheorghe 89′

Universitatea: Măstăcan – Stancu, Florea, Antofe, Hilohi – Țuiu (Gârleanu 78′), Iacob, Chiciuc (Perju 60′), Dajboc (Popov 46′) – Grigoraș, Anastasie

Făurei: Tudor – Grozea, Moroianu, Cotigă, A. Coman – B. Nicoliță, Baicu – Mâță (V. Ion 79′), Percă, Tudose – S. Nicoliță (Huțu 88′)

Stadion: Oțelul (Galați); Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Zsolt Biro (Belin – Covasna).

Articol și foto de Costel FILIP

Marius ANGHEL 25 Jun. 2018, 11:32 Stiri
Pe aceeași temă