VIDEO | Stegarii i-au pus frână liderului Turris Oltul și au reaprins lupta pentru promovare în Seria 3. Reacțiile lui Stîngă și Lincar după meciul de la Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 10:44 Stiri

Stegarii nu au fost simpli turiști la Turnu Măgurele, unde au reușit surpriza returului în Seria a 3-a a Ligii 3: un egal, scor 0-0, pe terenul liderului.

„Îmi doresc din tot sufletul să fim prima echipă care reușește să câștige pe terenul lor unde sunt neînvinși. Chiar le-am spus băieților că pentru a se face remarcați ca fotbaliști trebuie să obținem rezultate bune, iar cu o victorie, sau cel puțin un egal la Turnu Măgurele, lumea va vorbi despre noi”, spunea Florin Stîngă înaintea meciului de la Turnu Măgurele cu liderul din Seria 3, Turris Oltul.

Optimismul antrenorului celor de la SR Brașov s-a concretizat în fapte, iar stegarii au scos un punct uriaș, sâmbătă, pe terenul unei echipe care avea punctaj maxim în acest retur, iar în acest campionat avusese o singură sincopă pe teren propriu, în egalul cu „FC U Craiova”.

Puștii Brașovului au stat bine în teren, au jucat curajos, Aby Popa a fost imbatabil în poartă, defensiva a rezistat atacurilor gazdelor, iar în atac Horia Popa a avut două ocazii mari la poarta lui Dumitrescu. Nu a fost o victorie, dar cu acest punct uriaș moralul și încrederea puștilor Brașovului a ajuns la cote înalte că pot obține în cel mai scurt timp și prima victorie în 2019.

„Determinare și ambiție dusă la extrem”

Cum explică Florin Stîngă rezultatul de la Turnu Măgurele. „Determinare și ambiție dusă la extrem. Am vrut să demonstrăm și am reușit că suntem un grup unit și o echipă care poate pune probleme oricui. Acești copii au alergat enorm, iar la finalul jocului mulți dintrei ei aveau crampe musculare. Mă bucur că suntem prima echipă din acest campionat care nu a primit gol pe terenul celor de la Turris și că am reprezentat cu brio Brașovul, chiar dacă echipa este formată în majoritate din copii. Eu cred că cei de la Turris ne-au subestimat la începutul jocului și credeau că ne vor da 5-6 goluri. Pot spune că Turris este cea mai bună echipă din acestă serie, o echipă organizată, lucrată și se vede că au trasee de joc”, a spus Stîngă pentru Monitorul Expres.

Erik Lincar: „Un meci pe care-l vezi o dată la zece ani!”

Antrenorul celor de la Turris Oltul, Erik Lincar, consideră că un astfel de meci, cum a fost cel cu SR Brașov, îl vezi o dată la zece ani! „Cred că un astfel de meci cum a fost cel cu Brașovul se poate întâmpla o dată la zece ani! E frustrant faptul că deși am avut atâtea ocazii nu am reușit să înscriem. Apreciez dăruirea copiilor de la Brașov, dar vinovați pentru acest rezultat suntem noi. Cred că am avut 20 de cornere, am avut și două penaltyuri neacordate, dar, atunci când nu îți respecți adversarul, fotbalul te pedepsește. A fost o zi neagră pentru noi, dar mergem înainte, nu este nimic pierdut”, a spus Erik Lincar, antrenorul liderului.

TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – ACS SR MUNICIPAL BRAȘOV     0-0

Turris: Dumitrescu – Juncănaru, Matei, Savin, Mitrea – Cruceru (Pencea 61), Băjenaru (Pahonțu 68), Mihnea – Ciobanu, Voicu,Trancă (Fl. Radu 72)
Antrenor: Erik Lincar

SR Brașov: A. Popa – Răducan, Tălmaciu, Rența, Dragomir (Toader 75) – Marin, Grigore (D. Popa 80), Stîngă – C. Danciu , Stoian (Sandu 85), Horia Popa (Antone 90)
Antrenor: Florin Stîngă

După 19 etape desfășurate în Liga 3, Turris Oltul Turnu Măgurele e lider în Seria a 3-a, cu 44 de puncte, urmată de U Craiova 1948 SA și Flacăra Horezu, ambele cu 38 de puncte. ACS SR Municipal Brașov se află pe locul 6, cu 32 de puncte, la egalitate cu CSM Alexandria și ACSO Filiași.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: fb SR Brașov

Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 10:44 Stiri
Pe aceeași temă