Un fel de „Gașca Nebună”, varianta Strejnic

Mihai Andries 03 Mar. 2014, 08:00 Stiri
Un fel de „Gașca Nebună

Conpet Ploiești a fost aproape „să deturneze” bomba în prima etapă din 2014, terminând la egalitate, scor 2-2, meciul de pe terenul uneia dintre pretendentele la promovare, SCM Argeșul Pitești. Un rezultat care este, oricum, o mare surpriză, mai ales în condițiile în care echipa oaspete nu a avut trei titulari, Căpălău, Olteanu și Maria.

Formația prahoveană, antrenată de Florin Pîrvu, a prestat un joc încântător, cu pase din prima și dese ruperi de ritm, în actul întâi având și o posesie covârșitoare: de peste 60%. Pe fondul acestui joc, prahovenii au contat primii la capitolul ocazii de gol, dar lovitura liberă executată de Munteanu nu și-a găsit ținta (minutul 2). Însă, la poarta cealaltă, Andrei l-a găsit ideal în careu pe Nilă, care, nemarcat, în 5 metri a deschis scorul cu o lovitură de cap (min. 5), iar pasatorul la prima reușită a întâlnirii a avut chiar șansa desprinderii, dar șutul său din lovitură liberă a nimerit bara porții lui Nedelcovici (10).

Din acest moment, pe teren s-a aflat doar trupa ploieșteană, tinerii jucători ai Conpetului semănând pe alocuri cu „Gașca nebună” a Sportului Studențesc, din perioada bună a echipei din Regie: dispuși la efort, curajoși, fără să păcălească fotbalul. La una dintre șarjele ofensive, centrarea trimisă de Badea a fost lovită cu brațul de Miulescu în careul mare, mijlocașul Munteanu transformând precis penaltiul just acordat (min. 21 1-1). Au urmat trei ocazii la poarta argeșenilor, dar și golul de 2-1 pentru Conpet, pasa în diagonală a lui Dr. Gheorghe fiind fructificată de Muscalu, cu un șut la colțul scurt (min. 36, 1-2). Până la pauză s-a mai înregistrat o ocazie a „localnicului” Miulescu, iar repriza secundă a debutat tot cu o șansă de gol a oaspeților, același Muscalu ratând șansa de a „închide meciul”, după ce a șutat puțin pe lângă poartă, din pasa lui Dalu (57).

Egalarea a venit în minutul 61, atunci când cel mai bun om al argeșenilor, l-am numit aici pe David Andrei, a prins un șut de zile mari de la 25 de metri, mingea oprindu-se în vinclul porții lui Nedelcovici. La acest scor, și după ratarea lui Munteanu (69), prahovenii au făcut un pas înapoi, permițând gazdelor să aibă întâietatea, dar, deși elevii prahoveanului Sinescu și-au creat câteva ocazii de gol, în special prin Nilă (72) și Dulcea (84), tabela de marcaj nu s-a mai modificat. Mai mult, în prelungirile partidei, elevii lui Pârvu puteau da lovitura de grație, dacă ar fi fructificat un contraatac în superioritate numerică.

După ultimul fluier al lui Botescu, ploieștenii au fost aplaudați la scenă deschisă, în timp ce jucătorii lui Sinescu au primit apostrofări din partea publicului pătimaș al gazdelor, debutul tehnicianului ploieștean fiind unul „umbrit” de prestația echipei.

Primă de 300 ron

Managerul Conpetului – Lucian Rădulescu – a premiat egalul de la Pitești, săptămâna aceasta urmând să se încaseze o recompensă de 300 de ron. „M-a mulțumit atitudinea, faptul că au luptat pentru orice minge, iar punctul obținut este foarte important, pentru că reprezintă un început de drum care dă speranțe” – spune Rădulescu.

Declarații după joc
Florin Pârvu: „Îmi felicit băieții, puteam pleca chiar victorioși. Vreau să creez o echipă care să joace fotbal. Am trecut prin momente grele, sper să jucăm la fel și în continuare.”
Valentin Sinescu: „S-a văzut o tendință clară a arbitrului, pro-Conpet. Dragoș Gheorghe trebuia eliminat. Nu suntem pregătiți pentru promovare, din toate punctele de vedere. Nu suntem nici cu plățile la zi”.

SCM Argeșul Pitești – Conpet Ploiești 2-2 (1-2)
Stadion: „Nicolae Dobrin”, Pitești. Spectatori: circa 500. Au marcat: Nilă (5), D. Andrei (61)/Munteanu (21-penalti), Muscalu (36).
SCM: Geantă – Stancu, Miulescu, Avramescu, Baicu – Panait, Cristea (51 Dulcea) – Albu, Tameș (cpt), D. Andrei – Nilă. Antrenor: Valentin Sinescu.
Conpet: Nedelcovici – Dinu, Badea (cpt), Stanca, Savu – Stăncescu (65 Anghel), I. Constantin, Munteanu, Dr. Gheorghe (88 Ruptureanu) – Dalu (90+4 Jipa), Muscalu (79 Tudorache). Antrenor: Florin Pîrvu.
Avertismente: Miulescu (2), Tameș (88)/Stăncescu (14), Dr. Gheorghe (17), Munteanu (90+5).
Arbitri: Dan Grigore Botescu – Mihăiță Necula și Roxana Ivanov (toți, din București). Observatori: Gabriel Oprea (organizare, Snagov), Marian Ezaru (arbitraj, Craiova).
Jucătorii meciului: David Andrei (SCM), Alberto Muscalu (Conpet).

Sursa: Ziarul Prahova

 

Mihai Andries 03 Mar. 2014, 08:00 Stiri
Pe aceeași temă