Tractorul Cetate s-a retras din Liga 3! Abandonul se sancționează cu excluderea în ultima ligă a județului, însă clubul anunță ca va continua la Liga 4

Tractorul Cetate s-a retras din Liga 3!** Abandonul se sancționează cu excluderea în ultima ligă a județului, însă clubul anunță ca va continua la Liga 4

Nou-promovata Tractorul Cetate se va retrage din Liga 3, după doar un tur de campionat. Problemele financiare cu care s-a confruntat echipa doljeană au dus la decizia de a nu mai continua competitia. De altfel, din aceeași cauză, pe data 8 noiembrie 2019, Tractorul Cetate nu a făcut deplasarea la Alexandria și a fost amendată drastic de FRF. Doljenii au preferat la vremea respectivă să iasă la un grătar, după cum singuri s-au „lăudat” pe Facebook.

Echipa pregătită de Dorian Vasilică a încheiat turul pe penultimul loc în Seria a 3-a, cu doar 10 puncte și golaveraj dezastruos: 15-40.

„A fost pălăria prea mare pentru noi. Totuși, pentru comuna noastră a fost ceva extraordinar să fim în Liga 3. Nu poți face însă față la Liga 3 fără antrenamente”, s-a postat pe pagina de Facebook a clubului doljean.

În prima etapă a returului, programată pe 7 martie, Tractorul Cetate ar fi trebuit să joace, pe teren propriu, cu Vedița Colonești. Fiindcă retragerea din competiție are loc după încheierea turului, meciurile pe care ar fi trebuit să le dispute în retur vor fi omologate cu 3-0 pentru echipa adversă. Doljenii și-au disputat, în tur, meciurile de acasă la Calafat, deoarece terenul din Cetate nu este omologat pentru Liga 3.

Tractorul Cetate promovase vara trecută, în premieră, în Liga 3, după ce a trecut de campioana județeană de la Teleorman, Unirea Brânceni, cu 0-0 în tur și 1-0, prin golul marcat de severineanul Cătălin Poenaru. Alți zece jucători severineni evoluau la echipa de la malul Dunării.

Tractorul Cetate mai câștigase campionatul județean din Dolj în 2017 și 2015, însă, la vremea respectivă, a ratat de fiecare dată promovarea, fiind învinsă la meciurile de baraj de ACS Internațional Bălești (Gorj), respectiv ACS Șirineasa (Vâlcea).

Tractorul Cetate are echipă secundă în Liga 4 și a fost bănuită în acest tur de Liga 3 de aranjamente pentru pariuri

Formația din Cetate anunță că va continua la nivelul Ligii a 4-a Dolj, unde are înscrisă în acest sezon echipa a doua a clubului. Aceasta a și debutat în 2020, cu un succes categoric, 5-0 cu Poiana Mare, în week-end-ul trecut. În Liga a 4-a Tractorul Cetate 2 se află pe locul 9 din 16, cu 17 puncte acumulate în 16 etape.

„ACS Tractorul Cetate nu mai evoluează în Liga 3 și vom avea doar echipă la Liga 4, unde vom încerca să ducem, pe lângă jucătorii cu experiență care sunt la echipă, să promovăm și câțiva copii de viitor…”, a anunțat clubul doljean pe pagina sa de Facebook.

Totuși, regulamentul FRF spune clar că în cazul unui abandon sau excluderi în timpul sezonului, sancțiunea să fie retrogradarea în ultima ligă a județului din care face parte. Doljul are Liga a 5-a ca ultimă competiție, acolo unde ar trebui, în mod normal, să ajungă Tractorul Cetate.

Echipa de la Dunăre era pe penultimul loc la jumătatea sezonului, cu 10 puncte, dar a fost bântuită de tot felul de probleme în tur. Jucătorii și antrenorii nu au fost plătiți, nu au existat nici măcar bani pentru deplasări sau antrenamente, au existat chiar acuze de blaturi pentru pariuri, doi dintre foștii jucători, Stoichițoiu și Geo Mișu, dezvăluind chiar că au fost contactați de anumite persoane în acest sens.

În această iarnă, și în Seria a 4-a a Ligii 3 va avea loc un abandon, al echipei Național Sebiș.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU și Cosmin STAICU

Pe aceeași temă