Tot mai departe de obiectiv

19 Sep. 2011, 12:54 Stiri
Tot mai departe** de obiectiv

Flacăra Făget, Millenium Giarmata și FC Caransebeș sunt echipele care, probabil, nu au visat niciodată că vor bate pe Jiul Petroșani, chiar în propriul fief. Drept e că și de Jiul nu a mai rămas decât brandul, căci de mândria și orgoliul care altă dată puneau la respect formații de renume din fotbalul românesc nu mai încape vorbă.

Ajunsă în Liga a III-a cu obiectivul clar de a promova jiuliștii nu se regăsesc. Cu doar o victorie și un rezultat de egalitate nu se poate vorbi despre performanță la Petroșani. Cele trei înfrângeri cu echipe cu nume greu de pronunțat pentru microbiștii din Vale, Jiul nu are șanse, nici măcar, să reziste în cel de-al treilea eșalon dacă va continua în același ritm.

Partida cu cei din Caransebeș, ce a contat pentru etapa cu numărul cinci, a fost dominată, tactic, de către oaspeți care au reușit să marcheze de două ori în poarta lui Hotoboc. Cu toate că Jiul a ratat câteva ocazii mari de gol, golul de onoare al gazdelor a venit, pe final, de meci, când atacantul Gabriel Apetri a stabilit scorul final de 2-1.

Drept pedeapsă pentru înfrângerea suferită jucătorii Jiului au „servit” antrenamente și sâmbătă și duminică.

Echipă cu experiență de Liga I, mentalitate de județ

Priviți per ansamblu jucătorii echipei Jiul au experiența unora de Liga I, dacă ne gândim la nume precum Dumitru Hotoboc, Adrian Drida, Cristian Hardău, Gabriel Apetri, toți cu evoluții în Liga I, sau la Robi Daj, Florentin Șerban, căliți prin Liga a II-a.

Din păcate, în momentul de față, experiența nu pare să-i ajute pe „mineri” poate și din cauza că transferurile făcute de Jiul s-au efectuat cu câteva zile înainte de startul turului de campionat. Marin Tudorache, antrenorul nou instalat la Jiul, poate fi cel în mâinile căruia stă puterea de a-i readuce pe jucătorii experimentați cu picioarele pe pământ, iar pe cei tineri mai aproape de realitate, altfel Jiul riscă să-și schimbe obiectivul din promovare în evitarea retrogradării.

articol scris de Loredana Juglea

19 Sep. 2011, 12:54 Stiri
Pe aceeași temă