Șoavă și băieții săi au pierdut în prelungiri cu FCM Reșița

17 Sep. 2012, 09:26 Stiri

Singura reprezentantă a capitalei Olteniei în primele 3 eșaloane, CS Apă Craiova, a ajuns la 3 înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate în seria a IV-a a Ligii a III-a. Sâmbătă după-amiază, pe Extensiv vreo 200 de inși disperați să vadă un dram de fotbal în Bănie au venit să urmărească epilogul rundei a treia, în care echipa lui Florin Șoavă a întâlnit FCM Reșița.

Pe „Extensiv” mai tronează încă vestigiile defunctei Universitatea Craiova, care s-a aciuat acolo acum 4 ani, când își refăcea gazonul de pe „Ion Oblemenco”, însă până și leul din stemă pare să dispară treptat la al doilea sezon fără Știința pe teren. Fostul jucător al ei, Florin Șoavă a lăsat Arsenal Kiev pentru a pune umărul la resuscitarea fotbalului craiovean și s-a întors la origini, în Parcul Romanescu, unde se lansa la Extensiv acum vreo 15 ani. Ca antrenor are entuziasm, dar jucătorul Șoavă pare că la 34 de ani este mai aproape de o retragere onorabilă decât de un aport consistent în teren. Cu el la mijloc în prima parte, „hidrologii” au fost dominați de „rosso-nerrii” din Valea Domanului, cărora le-a fost interzisă intrarea în avantaj doar de intervențiile lui „Tarzan” Surdu.

Cu banda dreaptă inertă, Căle și Orban fiind depășiți de adversari și probabil de nivelul Ligii a III-a, Apa a curs doar pe experiența lui „Cartuș” Bălă și driblingurile lui Răduț, însă a fost mulțumită să intre cu egal la vestiare. Și totuși, cu Șoavă pe bancă în finalul de joc, craiovenii au avut șansa obținerii primelor puncte. Băia și Boerică au ratat însă ocazii enorme, inclusiv cu poarta goală, iar clișeul care vorbește de răzbunarea lor a fost reconfirmat în prelungiri. Căpitanul reșițenilor, Breșneni, a înscris cu un călcâi spectaculos și a trimis toate punctele către echipa care l-a lansat pe Cristi Chivu.

Pentru CS Apă Craiova au evoluat din start: Surdu – Orban, Lupu, Gheorghiță, Ionele – Dreșcă, Șoavă – Căle, Boerică, Răduț – Bălă. Au mai intrat: Flori, Băia și D. Stancu. De partea cealaltă, Gheorghe Barbu și Vali Boșca au început cu: Haidău – Takacs, Pitaru, Pistol, Câmpean – Bogman, Breșneni, Kovacs, Costescu – Bițiș, Dârvaru, iar pe parcurs au mai intrat: Beloescu, Tecsi, Loba și Florea. Meciul a fost arbitrat de Iulian Călin din Ștefănești-Argeș, ajutat de Ionuț Bobe din Videle și Ionuț Babadac din Alexandria. CS Apă Craiova se menține pe ultimul loc în seria a IV-a, iar etapa viitoare va juca în deplasare cu Milenium Giarmata.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto de Florin CEAUȘU

17 Sep. 2012, 09:26 Stiri
Pe aceeași temă